GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sberbank Banja Luka mijenja ime u Atos bank

Sberbank Banja Luka mijenja ime u Atos bank
REBRANDING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2022 / 08:11
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - Sberbanka Banjaluka, čiji je vlasnik ove sedmice zvanično postala Nova banka, ubuduće bi trebalo da posluje pod poslovnim imenom Atos bank.

Prijedlog odluke o promjeni imena razmatraće Skupština akcionara Sberbanke na sjednici zakazanoj za 16. maj, piše Capital.

Na istoj sjednici biće razriješeni i članovi Nadzornog odbora banke i imenovani novi.

- S obzirom na to da su neposredno po pokretanju postupka restrukturiranja nad bankom, četiri od pet članova Nadzornog odbora podnijela ostavke, Skupština banke je utvrdila da Nadzorni odbor, u sastavu u kojem je imenovan na mandat koji ističe 22. oktobra 2022. godine, nema kvorum za rad i odlučivanje, te da je potrebno, bez odlaganja, obezbijediti funkcionalan i operativan NO i radi toga, razriješiti predsjednika i članove NO, navedeno je u obrazloženju odluke.

U novi Nadzorni odbor trebalo bi da budu imenovani Sanjin Kosić, koji će biti predsjednik NO, Igor Jovičić, zamjenik predsjednika te članovi Bojan Baškot, Jovo Suđić i Andreja Popović.

Mandati članova Nadzornog odbora Banke počinju da teku danom prijema prethodnih saglasnosti Agencije za bankarstvo Republike Srpske za obavljanje pojedinačnih funkcija u Nadzornom odboru Banke i trajaće do 22. oktobra 2022. godine.

Podsjećamo, Sberbanka je prodata početkom marta ove godine, nakon što je upravljanje nad njom preuzela Agencija za bankarstvo Republike Srpske, a u cilju zaštite deponenata i tržišta.

Tagovi: Sberbank Banja Luka, Sberbank, Atos bank, Sanjin Kosić,, Igor Jovičić
PROČITAJ I OVO
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
ZAGREB - Zaokret u monetarnim politikama vodećih gospodarstava počeo se postupno odražavati na rast domaćih kamatnih stopa, pa se tako nastavio rast prinosa na dužničke vrijednosne papire države, počeli su rasti i troškovi financiranja poduzeća, dok se kod kreditiranja stanovništva još uvijek ne primjećuje znatnija promjena financijskih uvjeta, konstatirao je u srijedu Savjet Hrvatske narodne banke.
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
SMANJENJE
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
BEOGRAD - U nameri da odgovornim upravljanjem resursima pruži doprinos merama štednje u aktuelnim uslovima globalne energetske neizvesnosti, Banca Intesa, deo međunarodne bankarske grupe Intesa Sanpaolo, usvojila je akcioni plan za optimizaciju potrošnje električne energije i gasa u svojim poslovnim prostorijama.
Banke već počele gasiti bankomate
BANKOMATI
Banke već počele gasiti bankomate
ZAGREB - S obzirom na veliku potražnju građana za početnim paketićima eurokovanica – više ih nema za kupiti u dijelu poštanskih ureda, potvrdili su iz Hrvatske pošte.
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
KRIPTO SCENA
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
NEW YORK - Izvršni direktor Goldman Sachsa Mathew McDermott rekao je da njihova tvrtka već provodi dubinsku analizu nekih kripto tvrtki.
Morgan Stanley otpušta dva posto radne snage
REZOVI
Morgan Stanley otpušta dva posto radne snage
NEW YORK - Morgan Stanley otpustio je danas oko 2% svoje radne snage, neslužbeno doznaje CNBC.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE