GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusi prvi put više plaćaju digitalno nego gotovinom

Rusi prvi put više plaćaju digitalno nego gotovinom
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2020 / 16:02
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Rusi su prvi put u četvrtom kvartalu 2019. godine izvršili više plaćanja digitalno nego gotovinom, pokazala je analiza ruske banke Sberbank.

Sberbank je objavila brojke kao dio svog projekta SberData, otkrivši da su Rusi tokom tri mjeseca napravili 50,4% ukupnih transakcija bezgotovinskim instrumentima, što je za 4,5 postotna boda više u odnosu na isto razdoblje 2018. godine.

Udaljavanje od gotovine nije ograničeno na velike gradove, proizilazi iz izvještaja. Broj regija u kojima je prijeđena kritična točka povećan je sa 36% na 50%.

Murmanska regija na sjeverozapadu vodi s 60% transakcija bez gotovine. U međuvremenu, Moskva i Sankt Peterburg zaostaju i zauzimaju 30. mjesto i 19. mjesto na ljestvici ruskih bezgotovinskih gradova.

Ruska migracija na digitalno plaćanje djelimično je podstaknuta stvaranjem nacionalne platne kartice koja želi marginalizirati VISA-i i Mastercard.

Tagovi: Rusija, digitalno plaćanje, Sberbank, MasterCard, Visa
PROČITAJ I OVO
Ping An Insurance povećao udjel u HSBC-u
DOKUP
Ping An Insurance povećao udjel u HSBC-u
HONG KONG - Ping An, osiguravajuća grupa iz Kine, najveći dioničar HSBC Holdings Plc, kupio je dodatni paket dionica u britanskoj banci i svoj udjel podigao na 8%.
Dušan Banović novi predsjednik NO-a Slatinske banke
KADROVI
Dušan Banović novi predsjednik NO-a Slatinske banke
SLATINA - Nadzorni odbor Slatinske banke jučer je održao sjednicu na kojoj je Dušan Banović, dosadašnji zamjenik predsjednice Nadzornog odbora, izabran za novog predsjednika Nadzornog odbora.
NBS: Novi dnevni rekord u broju instant plaćanja
REKORDI
NBS: Novi dnevni rekord u broju instant plaćanja
BEOGRAD - U sistemu instant plaćanja Narodne banke Srbije (IPS NBS) i kliring sistemu NBS zabeležen je u ponedeljak, 21. septembra, novi dnevni rekordan broj transakcija.
ECB će prodavati dugove putem online trgovine
PRODAJA
ECB će prodavati dugove putem online trgovine
FRANKFURT - Europska centralna banka (ECB) priprema internetsko mjesto ili trgovinu u stilu diva Amazona gdje bi prodavala stotine milijardi eura bankarskih kredita, stvorenih kao rezultat koronavirusne krize. ECB ima za cilj ojačati ekonomiju i zasjeniti velike ulagače s Wall Streeta.
Sve više građana zadužuje se u kunama
KREDITI
Sve više građana zadužuje se u kunama

ZAGREB - Unatoč tome što nas guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić uvjerava da ćemo euro uvesti već 1. siječnja 2023., što je de facto za samo nešto više od dvije godine, podaci pokazuju da se građani i dalje sve više zadužuju u kunama, odnosno preferiraju kredite u domaćoj valuti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE