GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja

Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja
BANKARSKI DIVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2023 / 17:19
Autor: SEEbiz
NEW YORK - JPMorgan Chase nadmašio je procjene s iznenađenjem dobiti od +15%: 3,57 USD po dionici premašilo je 3,11 USD prema Zacksovom konsenzusu.

To je također bolje od 3,33 USD koje je banka objavila u prošlogodišnjem kvartalu.

Prihodi su iznosili 34,55 milijardi dolara, što je za 1,75% više od očekivanja analitičara i lako nadmašilo brojku od prije godinu dana od 29,26 milijardi dolara.

Bank of America izvijestila je o snažnom, čistom izvješću za četvrto tromjesečje: zarada od 85 centi po dionici lako je nadmašila očekivanih 76 centi (i 3 centa bolja nego u prošlom kvartalu) za +12& iznenađenje zarade. Treće je tromjesečje od posljednja četiri u kojem je BofA nadmašio očekivanja. Prihodi od 24,53 milijarde dolara nadmašili su konsenzusne procjene za +1,89% i porasli su u odnosu na 22,06 milijardi dolara prijavljenih prije godinu dana.

Citigroup jutros je pao dva centa ispod konsenzusa u svojoj objavi dobiti za četvrto tromjesečje na 1,16 dolara po dionici. Prihodi su nadmašili rezultate prošle godine za +6% na 18,01 milijardu dolara, nadmašivši očekivanih 17,91 milijardu dolara. Institucionalno bankarstvo bilo je snažno tijekom ovog tromjesečja, +3% u odnosu na prethodnu godinu na zdravim brojevima fiksnog prihoda. Bankovne naknade pale su u tromjesečju, ali dionice su umjereno porasle prije tržišta.

Wells Fargo također je iznio brojke za četvrto tromjesečje koje su bile jače od Zacksovog konsenzusa: zarada od 67 centi po dionici premašila je očekivanja za 4 centa (iako je bila znatno ispod 1,38 dolara po dionici objavljenih u četvrtom kvartalu 2021.), dok su prihodi od 19,66 milijardi dolara nadmašili očekivanja +1,16% u tromjesečju (pad od 20,86 milijardi dolara prijavljenih u kvartalu prošle godine).

Tagovi: JPMorgan, Citigroup, Wells Fargo, Bank of America
PROČITAJ I OVO
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
NADZORNICI
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
MARIBOR - Nova KBM dobila je i nove supervizore nakon uspješnog preuzimanja od strane mađarske bankarske grupe OTP. To su postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath i Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva, navodi se u današnjoj objavi na Ajpesu.
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
GUBITAK
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
TOKYO - Japanska Softbank grupa neočekivano je zabilježila gubitak od 783 milijarde jena (5,5 milijardi eura) u trećem kvartalu, koji za grupu završava krajem prosinca. Veliki udarac poslovanju ovog investicijskog diva bilo je usporavanje tehnološkog sektora, prenosi francuska novinska agencija AFP.
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
REZULTATI
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
PARIZ - BNP Paribas, najveći zajmodavac u eurozoni, objavio je neto dobit nižu od očekivane u četvrtom tromjesečju, budući da su skok njezinih troškova rizika i viši operativni troškovi neutralizirali procvat u prodaji trgovanja.
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE