GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Restrukturiranje Commerzbanka bit će okončano prije roka

Restrukturiranje Commerzbanka bit će okončano prije roka
ROKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2022 / 21:10
Autor: SEEbiz / DPA
FRANKFURT - Commerzbank napreduje brže od očekivanog u svom planu otpuštanja oko 10.000 radnih mjesta u sklopu velikog programa restrukturiranja, prema njezinom izvršnom direktoru Manfredu Knofu.

"Očekujemo da ćemo do kraja godine postići dogovore s većinom pogođenih zaposlenika. Od sredine lipnja već imamo gotovo 7000 pojedinačnih ugovornih rješenja", rekao je Knof za subotnje izdanje njemačkog Frankfurter Allgemeine Zeitunga.

No, Knof je priznao da nije uvijek moguće odmah zamijeniti zaposlenike koji odlaze ili zatvorene poslovnice novim digitalnim uslugama.

"U restrukturiranju kao što je naše, teško je izbjeći da se stvari poremete u jednom ili drugom trenutku", rekao je Knof.

Izvršni odbor Commerzbanka postavio si je cilj smanjiti broj stalno zaposlenih s 39.500 na 32.000 do kraja 2024. godine.

Knof je u opširnom razgovoru pozdravio i to što je Europska središnja banka (ECB) pokrenula zaokret u kamatnim stopama.

"Na početku smo duljeg puta, ECB je najavio nekoliko mjera i koraka za borbu protiv inflacije višim kamatama. To je sada neophodno. A to će također biti dobro za naše izglede", rekao je Knof.

Knof je također naglasio da Commerzbank namjerava podržati transformaciju njemačkog gospodarstva prema većoj održivosti, ali je upozorio na opasnosti greenwashinga.

"Sve dok nema jedinstvenih zaštitnih ograda za sve, uvijek će biti prostora za tumačenje", rekao je Knof, prije nego što je dodao da ne poznaje nijednog korporativnog klijenta u Njemačkoj koji još nije prepoznao održivost kao bitno pitanje.

Tagovi: Commerzbank, Manfred Knof
PROČITAJ I OVO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE