GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RBA: Odgode plaćanja, moratoriji i reprogrami

RBA: Odgode plaćanja, moratoriji i reprogrami
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2020 / 10:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Raiffeisen banka objavila je mjere pomoći klijentima uslijed nepovoljne situacije zbog koronavirusa, koje za građane uključuju odgodu plaćanja kredita na razdoblje od minimalno tri mjeseca, dok će tvrtke i obrti, uz 6-mjesečni moratorij otplate, na raspolaganju imati i reprogram te kredite za likvidnost.

Tako će svi građani s kreditom u toj banci, koji su se našli u nepovoljnoj financijskoj situaciji zbog pandemije koronavirusa i koji neće moći plaćati svoje kreditne obveze, od ponedjeljka, 6. travnja, moći odgoditi plaćanje kredita, što uključuje i kreditne obveze koje je trebalo podmiriti na dan 31. ožujka ove godine, kaže se u objavi na internetskim stranicama Raiffeisen banke.

Za sve neosigurane, kao i nekretninom osigurane kredite, moći će se odgoditi plaćanje od minimalno tri do maksimalno šest mjeseci, po vlastitom odabiru, bez produženja ili uz produženje roka otplate ovisno o vrsti kredita, kažu iz banke.

Napominju da će se zahtjev za odgodu plaćanja kredita moći podnijeti u razdoblju od 6. do 30. travnja putem internetske stranice banke.

Dodaju i da se, bez obzira na situaciju, građanima prekoračenja po tekućim računima i limiti na karticama neće smanjivati u razdoblju od sljedećih 6 mjeseci.

Poslovni klijenti pak mogu dobiti odgodu kredita, reprogram kredita i kredit za likvidnost, a kako navode iz RBA, to se odnosi na sve tvrtke i obrtnike kojima bi se Covid-19 pandemija mogla negativno odraziti na poslovanje.

Za moratorij, to jest mjeru odgode plaćanja kreditnih obveza do šest mjeseci, moraju se podnijeti dva zahtjeva, jedan putem Fine, a drugi direktno kod banke.

Zahtjevi za kredit za likvidnost i reprogram kredita se podnose putem Fine, a kako napominju iz banke, trenutno je moguće zatražiti samo moratorij, dok će se druge dvije mjere moći zatražiti uskoro.

Tagovi: Raiffeisenbank Austria, Raiffeisen, odgoda otplate kredita, moratorij na otplatu kredita, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Ping An Insurance povećao udjel u HSBC-u
DOKUP
Ping An Insurance povećao udjel u HSBC-u
HONG KONG - Ping An, osiguravajuća grupa iz Kine, najveći dioničar HSBC Holdings Plc, kupio je dodatni paket dionica u britanskoj banci i svoj udjel podigao na 8%.
Dušan Banović novi predsjednik NO-a Slatinske banke
KADROVI
Dušan Banović novi predsjednik NO-a Slatinske banke
SLATINA - Nadzorni odbor Slatinske banke jučer je održao sjednicu na kojoj je Dušan Banović, dosadašnji zamjenik predsjednice Nadzornog odbora, izabran za novog predsjednika Nadzornog odbora.
NBS: Novi dnevni rekord u broju instant plaćanja
REKORDI
NBS: Novi dnevni rekord u broju instant plaćanja
BEOGRAD - U sistemu instant plaćanja Narodne banke Srbije (IPS NBS) i kliring sistemu NBS zabeležen je u ponedeljak, 21. septembra, novi dnevni rekordan broj transakcija.
ECB će prodavati dugove putem online trgovine
PRODAJA
ECB će prodavati dugove putem online trgovine
FRANKFURT - Europska centralna banka (ECB) priprema internetsko mjesto ili trgovinu u stilu diva Amazona gdje bi prodavala stotine milijardi eura bankarskih kredita, stvorenih kao rezultat koronavirusne krize. ECB ima za cilj ojačati ekonomiju i zasjeniti velike ulagače s Wall Streeta.
Sve više građana zadužuje se u kunama
KREDITI
Sve više građana zadužuje se u kunama

ZAGREB - Unatoč tome što nas guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić uvjerava da ćemo euro uvesti već 1. siječnja 2023., što je de facto za samo nešto više od dvije godine, podaci pokazuju da se građani i dalje sve više zadužuju u kunama, odnosno preferiraju kredite u domaćoj valuti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE