GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RBA: Odgode plaćanja, moratoriji i reprogrami

RBA: Odgode plaćanja, moratoriji i reprogrami
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2020 / 10:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Raiffeisen banka objavila je mjere pomoći klijentima uslijed nepovoljne situacije zbog koronavirusa, koje za građane uključuju odgodu plaćanja kredita na razdoblje od minimalno tri mjeseca, dok će tvrtke i obrti, uz 6-mjesečni moratorij otplate, na raspolaganju imati i reprogram te kredite za likvidnost.

Tako će svi građani s kreditom u toj banci, koji su se našli u nepovoljnoj financijskoj situaciji zbog pandemije koronavirusa i koji neće moći plaćati svoje kreditne obveze, od ponedjeljka, 6. travnja, moći odgoditi plaćanje kredita, što uključuje i kreditne obveze koje je trebalo podmiriti na dan 31. ožujka ove godine, kaže se u objavi na internetskim stranicama Raiffeisen banke.

Za sve neosigurane, kao i nekretninom osigurane kredite, moći će se odgoditi plaćanje od minimalno tri do maksimalno šest mjeseci, po vlastitom odabiru, bez produženja ili uz produženje roka otplate ovisno o vrsti kredita, kažu iz banke.

Napominju da će se zahtjev za odgodu plaćanja kredita moći podnijeti u razdoblju od 6. do 30. travnja putem internetske stranice banke.

Dodaju i da se, bez obzira na situaciju, građanima prekoračenja po tekućim računima i limiti na karticama neće smanjivati u razdoblju od sljedećih 6 mjeseci.

Poslovni klijenti pak mogu dobiti odgodu kredita, reprogram kredita i kredit za likvidnost, a kako navode iz RBA, to se odnosi na sve tvrtke i obrtnike kojima bi se Covid-19 pandemija mogla negativno odraziti na poslovanje.

Za moratorij, to jest mjeru odgode plaćanja kreditnih obveza do šest mjeseci, moraju se podnijeti dva zahtjeva, jedan putem Fine, a drugi direktno kod banke.

Zahtjevi za kredit za likvidnost i reprogram kredita se podnose putem Fine, a kako napominju iz banke, trenutno je moguće zatražiti samo moratorij, dok će se druge dvije mjere moći zatražiti uskoro.

Tagovi: Raiffeisenbank Austria, Raiffeisen, odgoda otplate kredita, moratorij na otplatu kredita, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Kreditne institucije započinju s obradom i razmjenom podataka o novčanim obvezama svojih klijenata
PODACI
Kreditne institucije započinju s obradom i razmjenom podataka o novčanim obvezama svojih klijenata
ZAGREB – Kreditne institucije započinju s obradom i razmjenom podataka u Osnovnom sustavu registra (OSR sustav) posredstvom Hrvatskog registra obveza po kreditima d.o.o., priopćeno je iz Hrvatske udruge banaka.
HBOR: Obrtna sredstva za ruralni razvoj uz kamatnu stopu 0,5 posto
KREDITI
HBOR: Obrtna sredstva za ruralni razvoj uz kamatnu stopu 0,5 posto
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede i HBOR pripremili su novi financijski instrument "Obrtna sredstva za ruralni razvoj", za koji je osigurano 130 milijuna kuna, a kredite će odobravati izravno HBOR, uz kamatnu stopu od 0,5 posto, dok će korisnici biti oslobođeni svih naknada.
Zagrebačka banka neće isplatiti dividendu
DIVIDENDA
Zagrebačka banka neće isplatiti dividendu
ZAGREB - Iz najave sjednice glavne skupštine Zagrebačke banke koja će se održati 8. srpnja ove godine razvidno je kako Zaba ove godine neće isplatiti dividendu.
Neizbježna konsolidacija među najvećim europskim bankama
SPAJANJA
Neizbježna konsolidacija među najvećim europskim bankama
FRANKFURT - Spajanje velikih banaka širom Europe je neizježno, ali ne treba ga očekivati odmah nego će doći u 2021. i 2022. godini, piše magazin Euromoney pozivajući se na riječi neimenovanog izvršnog direktora jedne banke.
Munteanu napušta Addiko banku
SUKOBI
Munteanu napušta Addiko banku
BEČ - Nakon nedavnih ostavki i personalnih rošada u vrhu Addiko banke u Austriji, odlazak zbog "neslaganja" najavio je i glavni direktor banke Razvan Munteanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE