GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RBA: Bruto dobit u devet mjeseci potonula 71%

RBA: Bruto dobit u devet mjeseci potonula 71%
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2017 / 15:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Raiffeisenbank Austria (RBA) u Hrvatskoj ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine dobit prije oporezivanja od 23 milijuna eura, što je za 71 posto ili 56 milijuna eura manje nego u istom razdoblju godinu dana ranije, pokazuje poslovno izvješće austrijske matične banke objavljeno u utorak.

Prema tom izvješću, neto dobit RBA u Hrvatskoj iznosila je u prvih devet mjeseci ove godine 12 milijuna eura, što je za 81 posto ili 51 milijun eura manje nego lani.

Neto prihodi od kamata dosegnuli su 91 milijun eura te su bili 4 milijuna manji nego u prvih devet mjeseci 2016. godine.

Neto prihodi od pristojbi i naknada bili su 5 milijuna eura manji nego u prvih devet lanjskih mjeseci te su iznosili 55 milijuna eura, dok je zarada od trgovanja vrijednosnim papirima prepolovljena na 7 milijuna eura.

Neto rezervacije za loše zajmove u prvih su devet mjeseci iznosile 45 milijuna eura, zbog korporativnog klijenta koji nije u mogućnosti otplaćivati dugove.

Grupa na čelu s Raiffeisen Bank International AG-om (RBI) u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je dobit prije oporezivanja u iznosu 1,3 milijardi eura, što je povećanje za 66,6 posto ili 520 milijuna eura u odnosu na isto razdoblje 2016.

Neto rezervacije za potencijalne gubitke na godišnjoj razini značajno su smanjene, a operativno poslovanje također se povoljno kretalo, ocjenjuje se u bančinu priopćenju.

Tako je prihod od poslovanja povećan za 4 posto odnosno za 151 milijun eura na godišnjoj razini, na 3,89 milijardi eura, dok su opći troškovi poslovanja ostali stabilni.

Dobit poslije oporezivanja porasla je za 93,2 posto na godišnjoj razini, na 1,01 milijardu eura, dok je konsolidirana dobit za izvještajno razdoblje iznosila 910 milijuna eura, što je povećanje za 109,9 posto ili za 476 milijuna eura.

Tagovi: Raiffeisenbank Austria
PROČITAJ I OVO
EBRD povećao ulaganja u 2020. na rekordnih 11 milijardi eura
ULAGANJA
EBRD povećao ulaganja u 2020. na rekordnih 11 milijardi eura
LONDON - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) izvijestila je u četvrtak da je u 2020. godini povećala ulaganja 10 posto kako bi pomogla ublažiti teške ekonomske posljedice koronakrize, ali je udio zelenih ulaganja oštro smanjen.
Banke okreću leđa Trumpu
OČEKIVANO
Banke okreću leđa Trumpu
NEW YORK - Obiteljski biznis američkog predsjednika Donalda Trumpa trpi dok strane i američke banke prekidaju poslovne veze s njim, nakon nereda koji su izbili 6. siječnja u zgradi američkog Kongresa.
PBZ grupa donira 7,8 milijuna kuna za pomoć stradalima u razornom potresu
DONACIJA
PBZ grupa donira 7,8 milijuna kuna za pomoć stradalima u razornom potresu
ZAGREB ‌‌–‌ ‌PBZ‌ ‌grupa,‌ ‌dio‌ ‌Intesa‌ ‌Sanpaolo‌ ‌Grupe,‌ ‌donirala‌ ‌je‌ ‌7,8‌ ‌milijuna‌ ‌kuna‌ ‌kako‌ ‌bi‌ ‌ pomogla‌ ‌stradalima‌ ‌i‌ ‌sanaciji‌ ‌posljedica‌ ‌razornog‌ ‌potresa,‌ ‌koji‌ ‌je‌ ‌pogodio‌ ‌Sisačko-moslavačku‌ ‌županiju‌ ‌i‌ ‌šire‌ ‌ područje.‌
Komercijalna i NLB Banka radiće kao zasebne do spajanja
PLANOVI
Komercijalna i NLB Banka radiće kao zasebne do spajanja
BEOGRAD – Komercijalna Banka i NLB Banka Beograd nastaviće da rade kao zasebne banke sve do pravnog spajanja, sapštila je danas Komercijalna banka, čiji je od nedavno vlasnik slovenačka NLB Grupa.
Marco Trevisan novi predsjednik uprave Intesa Sanpaolo banke BiH
KADROVI
Marco Trevisan novi predsjednik uprave Intesa Sanpaolo banke BiH
SARAJEVO - Na sjednici Nadzornog odbora Intesa Sanpaolo Banke BiH, održanoj 5.1.2021. za novog predsjednika Uprave imenovan je Marco Trevisan, nakon saglasnosti dobijene od Agencije za bankarstvo FBiH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE