GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen banka okončala preuzimanje Credit Agricole u Srbiji

Raiffeisen banka okončala preuzimanje Credit Agricole u Srbiji
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2022 / 09:29
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Raiffeisen banka a.d. Beograd objavila je da je poslije dobijanja saglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tijela uspješno realizovala kupovinu 100 odsto akcija Credit Agricole u Srbiji.

Proces akvizicije započet je u avgustu prošle godine potpisivanjem ugovora, a spajanje Raiffeisen banke i Credit Agricole Srbija A.D. Novi Sad očekuje se do kraja drugog kvartala 2023.

Tako su od Credit Agricole S.A. akvizirani Crédit Agricole Srbija A.D. čije je sjedište u Novom Sadu i CA Leasing Srbija d.o.o.

Predsjednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke Zoran Petrović ocijenio je da se ovom akvizicijom realizuju dugoročni strateške planovi o proširenju poslovanja u Srbiji.

- Ponosni smo zbog činjenice da je naša centrala, Raiffeisen Bank International, prepoznala potencijal u Srbiji i podržala nas u namjeri da se još bolje pozicioniramo na tržištu, rekao je on.

Petrović ističe da će poslije ove akvizicije biti u mogućnosti da još većem broju klijenata u svim segmentima poslovanja pruže superiorno korisničko iskustvo i postanu banka koju preporučuje najveći broj građana i kompanija u Srbiji.

Očekuje se da će Raiffeisen banka tako povećati svoje tržišno učešće u Srbiji na 12 procenata po vrijednosti ukupne bilansne aktive, ukupan kreditni portfolio bi trebalo da dostigne vrijednost od gotovo tri milijarde eura, a baza aktivnih klijenata da premaši broj od million korisnika.

Tagovi: Raiffeisen banka, Credit Agricole, Raiffeisen
PROČITAJ I OVO
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE