GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen banka okončala preuzimanje Credit Agricole u Srbiji

Raiffeisen banka okončala preuzimanje Credit Agricole u Srbiji
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2022 / 09:29
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Raiffeisen banka a.d. Beograd objavila je da je poslije dobijanja saglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tijela uspješno realizovala kupovinu 100 odsto akcija Credit Agricole u Srbiji.

Proces akvizicije započet je u avgustu prošle godine potpisivanjem ugovora, a spajanje Raiffeisen banke i Credit Agricole Srbija A.D. Novi Sad očekuje se do kraja drugog kvartala 2023.

Tako su od Credit Agricole S.A. akvizirani Crédit Agricole Srbija A.D. čije je sjedište u Novom Sadu i CA Leasing Srbija d.o.o.

Predsjednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke Zoran Petrović ocijenio je da se ovom akvizicijom realizuju dugoročni strateške planovi o proširenju poslovanja u Srbiji.

- Ponosni smo zbog činjenice da je naša centrala, Raiffeisen Bank International, prepoznala potencijal u Srbiji i podržala nas u namjeri da se još bolje pozicioniramo na tržištu, rekao je on.

Petrović ističe da će poslije ove akvizicije biti u mogućnosti da još većem broju klijenata u svim segmentima poslovanja pruže superiorno korisničko iskustvo i postanu banka koju preporučuje najveći broj građana i kompanija u Srbiji.

Očekuje se da će Raiffeisen banka tako povećati svoje tržišno učešće u Srbiji na 12 procenata po vrijednosti ukupne bilansne aktive, ukupan kreditni portfolio bi trebalo da dostigne vrijednost od gotovo tri milijarde eura, a baza aktivnih klijenata da premaši broj od million korisnika.

Tagovi: Raiffeisen banka, Credit Agricole, Raiffeisen
PROČITAJ I OVO
Klijentima Zagrebačke banke stižu nove Mastercard debitne kartice
PROMJENE
Klijentima Zagrebačke banke stižu nove Mastercard debitne kartice
ZAGREB – Zagrebačka banka i Mastercard započeli su proces migracije dva milijuna Zabinih debitnih kartica na novog kartičnog izdavača. Migracija korisnika privatnih kartica trajat će do prvog dijela 2025., dok će migracija korisnika poslovnih kartica početi u lipnju.
NLB će testirati polje za izdavanje obveznica
TESTIRANJE
NLB će testirati polje za izdavanje obveznica
LJUBLJANA - NLB namjerava izdati šestogodišnje obveznice namijenjene ispunjavanju minimalnog kapitalnog zahtjeva i kvalificiranih obveza u iznosu od 500 milijuna eura.
Liani Keserić potvrđen novi mandat na čelu Raiffeisen banke
KARIJERE
Liani Keserić potvrđen novi mandat na čelu Raiffeisen banke
ZAGREB - Nakon dva mandata na čelu Raiffeisen banke, Liani Keserić ovog je mjeseca potvrđen novi mandat na funkciji predsjednice Uprave jedne od vodećih banaka u Hrvatskoj, priopćili su iz te banke.
Obveznice Gorenjske banke uvrštene na Ljubljansku burzu
TRŽIŠTE KAPITALA
Obveznice Gorenjske banke uvrštene na Ljubljansku burzu
LJUBLJANA - Gorenjska banka danas je svoje četverogodišnje obveznice uvrstila u trgovanje na organiziranom tržištu Ljubljanske burze. Uvrštenje dužničkih vrijednosnih papira u banku i na burzu smatra se važnim elementom za razvoj banke i tržišta kapitala u Sloveniji.
Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
UPOZORENJE
Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
NEW YORK - Dani Jamieja Dimona kao izvršnog direktora JPMorgan Chasea su odbrojani - iako nije jasno koliko.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE