GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen Bank International spustio prognoze vlastitih rezultata

Raiffeisen Bank International spustio prognoze vlastitih rezultata
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2020 / 17:39
Autor: SEEbiz
BEČ - Raiffeisen Bank International AG (RBI) je revidirala svoje izglede s obzirom na promijenjene okolnosti koje utječu na svakodnevicu i globalno gospodarstvo a posljedica su mjera koje se poduzimaju kako bi se ograničilo širenje virusa COVID-19.

Povezana ograničenja će vjerojatno rezultirati ozbiljnom recesijom u europodručju (pretpostavlja se -4% BDP-a u 2020.) s negativnim posljedicama za tržišta RBI-a (pretpostavlja se do -6% BDP-a u 2020.):

RBI smanjuje svoja očekivanja u pogledu rasta kredita za 2020.  Trenutačno se očekuje porast stopa rezervacija za financijsku godinu 2020. za između 50 i 75 baznih bodova, ovisno o trajanju i težini narušenosti sustava. RBI ima za cilj realizirati omjer troškova i prihoda od oko 55 posto u srednjem roku te procjenjuje kako će trenutačne okolnosti utjecati na taj pokazatelj u 2021.

U srednjem roku cilj RBI-a jest konsolidirani povrat od vlasničkog kapitala od oko 11 posto, no još uvijek procjenjuje utjecaj trenutačne okoline na profitabilnost u 2020.

RBI potvrđuje svoju ciljanu stopu CET1 od oko 13 posto.

Na osnovi tog cilja RBI namjerava distribuirati između 20 i 50 posto konsolidirane dobiti.

RBI je objavila svoje financijsko izvješće za 2019. godinu koje je dostupno online na linku http://ar2019.rbinternational.com. Isto ne sadrži revidirane izglede. U usporedbi s preliminarnim brojkama objavljenima 6. veljače 2020. nije bilo bitnih promjena u ključnim podacima.

Tagovi: Raiffeisen Bank International, Raiffeisen, koronavirus
PROČITAJ I OVO
BKS Bank među najboljim Family friendly tvrtkama
PRIZNANJA
BKS Bank među najboljim Family friendly tvrtkama
ZAGREB - BKS Bank pridaje veliku važnost usklađenosti između poslovnih obveza i obiteljskog života. Napokon, djeca su važna za budućnost zemlje, a sama obitelj je važno mjesto snage.
Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja
DOBRE BROJKE
Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja
NEW YORK - Tromjesečna sezona objave poslovnih rezultata otvorena je u petak. Prvo su rezultate objavili bankarski divova.
Povećano vlasništvo mađarskih investitora u OTP banci
PROMJENE
Povećano vlasništvo mađarskih investitora u OTP banci
BUDIMPEŠTA - Vlasništvo mađarskih investitora u OTP banci povećalo se prošle godine, izvještava državna agencija MTI pozivajući se na objavu sa web stranice Budimpeštanske burze.
Četiri banke u BiH poslovale s gubitkom u devet mjeseci 2020.
GUBITAK
Četiri banke u BiH poslovale s gubitkom u devet mjeseci 2020.
SARAJEVO - Četiri banke u Bosni i Hercegovini iskazale su gubitak u poslovanju za devet mjeseci 2020. godine, podaci su entitetskih agencija za bankarstvo.
Preminuo Benjamin de Rothschild
IN MEMORIAM
Preminuo Benjamin de Rothschild
ŽENEVA - Čuveni bankar i predsjednik "Edmond de Rothschild grupe" baron Benjamin Rothschild, preminuo je od posljedica srčanog udara u 57. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE