GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen Bank International spustio prognoze vlastitih rezultata

Raiffeisen Bank International spustio prognoze vlastitih rezultata
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2020 / 17:39
Autor: SEEbiz
BEČ - Raiffeisen Bank International AG (RBI) je revidirala svoje izglede s obzirom na promijenjene okolnosti koje utječu na svakodnevicu i globalno gospodarstvo a posljedica su mjera koje se poduzimaju kako bi se ograničilo širenje virusa COVID-19.

Povezana ograničenja će vjerojatno rezultirati ozbiljnom recesijom u europodručju (pretpostavlja se -4% BDP-a u 2020.) s negativnim posljedicama za tržišta RBI-a (pretpostavlja se do -6% BDP-a u 2020.):

RBI smanjuje svoja očekivanja u pogledu rasta kredita za 2020.  Trenutačno se očekuje porast stopa rezervacija za financijsku godinu 2020. za između 50 i 75 baznih bodova, ovisno o trajanju i težini narušenosti sustava. RBI ima za cilj realizirati omjer troškova i prihoda od oko 55 posto u srednjem roku te procjenjuje kako će trenutačne okolnosti utjecati na taj pokazatelj u 2021.

U srednjem roku cilj RBI-a jest konsolidirani povrat od vlasničkog kapitala od oko 11 posto, no još uvijek procjenjuje utjecaj trenutačne okoline na profitabilnost u 2020.

RBI potvrđuje svoju ciljanu stopu CET1 od oko 13 posto.

Na osnovi tog cilja RBI namjerava distribuirati između 20 i 50 posto konsolidirane dobiti.

RBI je objavila svoje financijsko izvješće za 2019. godinu koje je dostupno online na linku http://ar2019.rbinternational.com. Isto ne sadrži revidirane izglede. U usporedbi s preliminarnim brojkama objavljenima 6. veljače 2020. nije bilo bitnih promjena u ključnim podacima.

Tagovi: Raiffeisen Bank International, Raiffeisen, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Bosek napušta Erste banku krajem godine
ODLAZAK
Bosek napušta Erste banku krajem godine
BEČ - Šef austrijske Erste banke Peter Bosek podnijet će ostavku krajem godine, najavljeno je u petak.
Sberbank odredio klimatske prioritete
KLIMA I BANKE
Sberbank odredio klimatske prioritete
MOSKVA - Sberbank je definirao klimatsku agendu, koja za cilj ima smanjenje emisije ugljika u banci i stavljanje klimatskog rizika na vrh njene investicijske strategije.
NBS dobila pritužbe građana zbog načina obračuna kamata posle moratorijuma
KAMATE
NBS dobila pritužbe građana zbog načina obračuna kamata posle moratorijuma
BEOGRAD - Narodna banka Srbije objavila je da je dobila određen broj pritužbi građana, koji nije veliki, zbog načina obračuna kamata posle moratorijuma u otplati kredita, prenosi Nova ekonomija.
Švicarska: Rađa se najveća europska banka
MEGA SPAJANJE
Švicarska: Rađa se najveća europska banka
ŽENEVA - U Švicarskoj se sve glasnije govori o novoj banci koja bi trebala postati vodeći financijski div u kontinentalnoj Europi.
Nova banka ide u dokapitalizaciju
DOKAPITALIZACIJA
Nova banka ide u dokapitalizaciju
BANJA LUKA - Nova banka a.d. Banja Luka predviđa dokapitalizaciju vrijednu 30 miliona KM, sadržano je u prijedlogu odluke za Skupštinu akcioanra koja je zakazana za 1. oktobar 2020. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE