GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen Bank International: Rezultati bolji od očekivanja, izgledi sniženi

Raiffeisen Bank International: Rezultati bolji od očekivanja, izgledi sniženi
PRITISCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 10:16
Autor: Siniša Malus
BEČ - Raiffeisen Bank International izvijestio je o rezultatima koji su nadmašili prognoze analitičara.

Raiffeisen banka najavila je zaradu po dionici od 0,49 eura, uz prihod od 2,00 eura. Analitičari koje je ispitivao Investing.com predviđali su EPS od 0,47 eura  i prihode od 1,25 milijardi eura. To u usporedbi sa EPS-om od 0,64 eura na 1,18 milijardi eura prihoda u istom razdoblju prije godinu dana. Raiffeisen banka prijavila je EPS od 1,03 eura te prihode od 1,64B eura u prethodnom tromjesečju. Analitičari očekuju da će EPS u narednom tromjesečju iznositi 0,51 eura te da će ostvariti 1,34 milijarde eura prihoda.

Dionice Raiffeisen banke srezane su 32% od početka godine, te su 35,70% niže u odnosu na 52-tjedni maksimum od 23,46 eura postavljen 8. studenog 2019. To je ispod prosjeka tržišta ogledanog kroz kretanje indeksa STOXX 600 koji je od početka godine korigiran 21,56%.

Banka je danas i revidirala izglede naniže u pogledu cjelogodišnjeg ostvarenja. Stopa rezervacija za financijsku godinu 2020. se trenutačno očekuje na razini od oko 75 baznih bodova, ovisno o trajanju i ozbiljnosti poremećaja u poslovanju.

Cilj je postići omjer troškova i prihoda od oko 55 posto srednjoročno te procjenjujemo kako će trenutačne okolnosti utjecati na tu stopu u 2021.

Srednjoročno je cilj konsolidirani povrat na kapital od oko 11 posto. S današnjim danom, a na temelju najboljih procjena, očekujemo konsolidirani povrat na kapital na srednjoj razini jednoznamenkastih vrijednosti za 2020.

Potvrdili su ciljnu stopu redovnog osnovnog kapitala (CET1) od oko 13 posto u srednjem roku.

Na temelju tog cilja namjeravaju distribuirati između 20 i 50 posto konsolidirane dobiti.

Tagovi: Raiffeisen Bank International, Raiffeisen, poslovni rezultati, zarada po dionici, STOXX600
PROČITAJ I OVO
Zagrebačkoj banci 100 milijuna eura za kredite klijentima pogođenima krizom
KREDITI
Zagrebačkoj banci 100 milijuna eura za kredite klijentima pogođenima krizom
ZAGREB - UniCreditu je kroz Paneuropski jamstveni fond odobreno 300 milijuna eura za kredite klijentima pogođenima krizom, a od tog iznosa 100 milijuna eura ići će Zagrebačkoj banci, priopćili su u četvrtak iz te banke.
Savjet HNB-a: Sistemski rizici financijskog sustava i dalje na povišenoj razini
RIZICI
Savjet HNB-a: Sistemski rizici financijskog sustava i dalje na povišenoj razini
ZAGREB - Unatoč sve bržem oporavku gospodarske aktivnosti, ukupna izloženost domaćeg financijskog sustava sistemskim rizicima zadržala se na povišenoj razini, ocjenjuje u srijedu Hrvatska narodna banka (HNB) u priopćenju sa sjednice Savjeta HNB-a.
Štednja građana u Crnoj Gori 1,8 milijardi eura
ŠTEDNJA
Štednja građana u Crnoj Gori 1,8 milijardi eura
PODGORICA - Štednja građana u Crnoj Gori povećana je za 70,4 miliona eura i na kraju marta je iznosila 1,8 milijardi eura, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).
Addiko bank ostvarila dobit u prvom kvartalu 2021.
U PLUSU
Addiko bank ostvarila dobit u prvom kvartalu 2021.
BEČ - Addiko bank AG ostvarila je dobit od 5,0 milijuna eura nakon oporezivanja u prvom kvartalu 2021. godine, nakon minusa od 8,4 milijuna eura u istom kvartalu prethodne godine.
Snažan skok dobiti NLB-a u prvom kvartalu
UZLET
Snažan skok dobiti NLB-a u prvom kvartalu
LJUBLJANA - U prva tri mjeseca ove godine NLB je ostvarila neto dobit od 64,6 milijuna eura, što je 3,5 puta više u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE