GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen Bank International: Rezultati bolji od očekivanja, izgledi sniženi

Raiffeisen Bank International: Rezultati bolji od očekivanja, izgledi sniženi
PRITISCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 10:16
Autor: Siniša Malus
BEČ - Raiffeisen Bank International izvijestio je o rezultatima koji su nadmašili prognoze analitičara.

Raiffeisen banka najavila je zaradu po dionici od 0,49 eura, uz prihod od 2,00 eura. Analitičari koje je ispitivao Investing.com predviđali su EPS od 0,47 eura  i prihode od 1,25 milijardi eura. To u usporedbi sa EPS-om od 0,64 eura na 1,18 milijardi eura prihoda u istom razdoblju prije godinu dana. Raiffeisen banka prijavila je EPS od 1,03 eura te prihode od 1,64B eura u prethodnom tromjesečju. Analitičari očekuju da će EPS u narednom tromjesečju iznositi 0,51 eura te da će ostvariti 1,34 milijarde eura prihoda.

Dionice Raiffeisen banke srezane su 32% od početka godine, te su 35,70% niže u odnosu na 52-tjedni maksimum od 23,46 eura postavljen 8. studenog 2019. To je ispod prosjeka tržišta ogledanog kroz kretanje indeksa STOXX 600 koji je od početka godine korigiran 21,56%.

Banka je danas i revidirala izglede naniže u pogledu cjelogodišnjeg ostvarenja. Stopa rezervacija za financijsku godinu 2020. se trenutačno očekuje na razini od oko 75 baznih bodova, ovisno o trajanju i ozbiljnosti poremećaja u poslovanju.

Cilj je postići omjer troškova i prihoda od oko 55 posto srednjoročno te procjenjujemo kako će trenutačne okolnosti utjecati na tu stopu u 2021.

Srednjoročno je cilj konsolidirani povrat na kapital od oko 11 posto. S današnjim danom, a na temelju najboljih procjena, očekujemo konsolidirani povrat na kapital na srednjoj razini jednoznamenkastih vrijednosti za 2020.

Potvrdili su ciljnu stopu redovnog osnovnog kapitala (CET1) od oko 13 posto u srednjem roku.

Na temelju tog cilja namjeravaju distribuirati između 20 i 50 posto konsolidirane dobiti.

Tagovi: Raiffeisen Bank International, Raiffeisen, poslovni rezultati, zarada po dionici, STOXX600
PROČITAJ I OVO
Vujčić: Zadovoljni što je procjena ECB-a pokazala da su banke dobro kapitalizirane
GUVERNER
Vujčić: Zadovoljni što je procjena ECB-a pokazala da su banke dobro kapitalizirane
ZAGREB - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić u petak je izrazio zadovoljstvo što je procjena Europske središnje banke (ESB) potvrdila da su hrvatske banke dobro kapitalizirane i da mogu podnijeti i vrlo snažan negativna šok.
Procjena ECB-a: Svih pet hrvatskih banaka ima dovoljnu razinu kapitala
KAPITAL
Procjena ECB-a: Svih pet hrvatskih banaka ima dovoljnu razinu kapitala
ZAGREB - Pet banaka koje su bile obuhvaćene sveobuhvatnom procjenom Europske središnje banke (ECB) ima dovoljnu razinu kapitala za redovno poslovanje, kao i za stresne ekonomske scenarije, izvijestila je u petak Hrvatska narodna banka (HNB), prenoseći rezultate ECB-ove procjene.
EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča
FINANCIRANJE
EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča
ZAGREB - Grad Poreč, jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na obali Jadrana, će u izazovnim vremenima globalne pandemije korona virusa biti u mogućnosti dovršiti ključni infrastrukturni projekt zahvaljujući kreditu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od €6 milijuna.
Banke postrožile uvjete za odobravanje kredita
UVJETI
Banke postrožile uvjete za odobravanje kredita
ZAGREB - Nakon dvogodišnje stanke banke su ovih dana opet počele razmjenjivati podatke o obvezama klijenata radi procjene njihove kreditne sposobnosti, što bi moglo još više otežati dobivanje kredita, piše u petak Jutarnji list.
Addiko banka predstavila mRačun
NOVITETI
Addiko banka predstavila mRačun
BEOGRAD - Addiko banka je predstavila mRačun, jedinstveno rešenje u inovativnoj ponudi digitalnih proizvoda koje podrazumeva otvaranje računa u okviru postojeće mobilne aplikacije, putem video identifikacije korisnika. mRačun postaje potpuno funkcionalan po završetku svih koraka na mbankingu, bez odlaska u banku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE