GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raiffeisen Bank International: Neto dobit pala 24 posto

Raiffeisen Bank International: Neto dobit pala 24 posto
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2020 / 18:43
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Austrijska banka Raiffeisen Bank International (RBI) izvijestila je u četvrtak da joj je neto dobit u trećem tromjesčju pala 24 posto, odražavajući posljedice pandemije koronavirusa u gospodarstvu.

U razdoblju od srpnja do rujna neto dobit iznosila je 230 milijuna eura, pokazalo je poslovno izvješće, objavljeno na internetskim stranicama austrijske bankarske grupe.

Operativni prihodi smanjeni su četiri posto, na 1,27 milijardi eura.

Neto kamatni prihodi pali su 11 posto, na 770 milijuna eura, uz snažan pad na ključnom ruskom tržištu zbog slabljenja rublja i pada kamatnih stopa.

Neto prihodi od naknada i provizija pali su osam posto, na 433 milijuna eura.

Neto rezervacije iznosile su u trećem tromjesečju 185 milijuna eura i veće su 2,7 puta nego u istom razdoblju prošle godine.

Ukupna izloženost RBI-ja porasla je u trećem kvartalu za 2,3 milijarde eura, na 201 milijardu eura, potaknuta izdanjima središnjih banaka i poslovanjem s kompanijama.

Minimalni iznos kapitala potreban da bi se smanjili rizici smanjen je za 400 milijuna eura u odnosu na kraj drugog tromjesečja, na 80,1 milijardu eura, zahvaljujući uglavnom novom korporativnom poslovanju u Austriji i Rumunjskoj, navodi se u izvješću.

Poslovno izvješće pokazuje i da su bančini zajmovi klijentima u prvih devet mjeseci bili stabilni iskazano u eurima i u plusu u većini zemalja, iskazano u lokalnim valutama.

U ovoj godini RBI očekuje umjeren rast kredita.

Ciljana razina stope adekvatnosti kapitala CET 1 u srednjoročnom razdoblju potvrđena je na 13 posto. Na kraju rujna iznosila je 13,1 posto i gotovo nepromijenjena u odnosu na kraj lipnja.

Tagovi: Raiffeisen Bank International, Raiffeisen, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori
PRIZNANJA
The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori
LONDON/PODGORICA – Magazin „The Banker“ je po peti put proglasio Erste Bank AD Podgorica „Bankom godine u Crnoj Gori“. Nagrade ovog renomiranog magazina, koji djeluje u okviru Financial Times grupacije, ove godine su proglašene na onlajn ceremoniji održanoj 2. decembra.
HPB, HBOR i Zagrebačka banka kreditiraju HAC
REFINANCIRANJE
HPB, HBOR i Zagrebačka banka kreditiraju HAC
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala suglasnost Hrvatskim autocestama (HAC) za kredit kod Hrvatske poštanske banke, Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvitak za refinanciranje dva kredita ukupno vrijedna 120,9 milijuna eura, radi pripajanja Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) HAC-u.
EBA: Banke mogu odobravati moratorije na kredite do kraja ožujka 2021.
MORATORIJ
EBA: Banke mogu odobravati moratorije na kredite do kraja ožujka 2021.
BRUXELLES - Europska agencija za banke (EBA) ponovo je aktivirala kriznu regulativu za moratorije na kredite, omogućivši podnošenje zahtjeva za zamrzavanjem otplata do kraja ožujka 2021. kako bi se osigurala likvidnost u drugom valu pandemije covida 19.
The Banker: PBZ banka godine u Hrvatskoj
NAGRADE
The Banker: PBZ banka godine u Hrvatskoj
ZAGREB - Za ovu nagradu The Bankera koja se u financijskoj industrija smatra “standardom za bankarsku izvrsnost“, razmatrao se široki spektar kvantitativnih i kvalitativnih i kriterija.
NBS: Više od četiri petine plaćanja u RTGS sistemu
PLAĆANJA
NBS: Više od četiri petine plaćanja u RTGS sistemu
BEOGRAD - Za 20 radnih dana u novembru, u RTGS i kliring sistemu Narodne banke Srbije realizovano je 19,6 miliona plaćanja, od čega su 16 miliona ili 81,7 odsto nalozi u RTGS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE