GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvi čovjek Deutsche Banka pesimističan oko oporavka globalne ekonomije

Prvi čovjek Deutsche Banka pesimističan oko oporavka globalne ekonomije
PESIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.09.2020 / 20:50
Autor: Siniša Malus
BERLIN - Ekonomija se neće vratiti na razinu prije koronavirusa "dugo vremena", upozorio je u srijedu Christian Sewing, glavni izvršni direktor Deutsche Banka.

Poslovna aktivnost u eurozoni naglo je opala nakon strogih mjera zaključavanja uvedenih u ožujku, ali posljednjih je mjeseci donekle poskočila nakon ublažavanja određenih ograničenja. Sjedinjene Države su doživjele sličnu sliku.

Međutim, postoji zabrinutost da lagani oporavak aktivnosti neće potrajati ako se ponovno primijene nova zaključavanja i socijalna ograničenja ili, jednostavnije, ako ne postoji cjepivo ili značajni tretman za koronavirus.

"Povratak našoj staroj ekonomskoj snazi potrajat će puno duže nego što danas pretpostavljamo", rekao je Christian Sewing, izvršni direktor Deutsche Bank, na summitu o bankama u organizaciji Handelsblatta.

“Mnoge tvrtke moraju uspijevati živjeti sa smanjenom prodajom prilično dugo. Moramo se nositi s ekonomskom situacijom u kojoj ćemo imati oporavak, da, ali samo korak po korak, i ne u svim industrijama ”, upozorio je Sewing.

Vlade planiraju smanjiti dio poticaja koje su pružile prilikom prvog udara pandemije, što predstavlja rastući rizik za mnoge tvrtke i radnike.

“Teško će se dostići razina prije krize i trebat će dugo vremena. To se neće dogoditi ove, a ni sljedeće godine ”, rekao je Sewing, dodajući da će neki dijelovi gospodarstva raditi samo sa 70% do 90% ukupnog kapaciteta.

Zaključio je da se kao rezultat zdravstvene opasnosti ne razgovara o drugim ekonomskim izazovima. U tom kontekstu spomenuo je "opasnosti od neuređenog Brexita", učinak "niskih kamatnih stopa" i trgovinski sukob između Sjedinjenih Država i Kine.

Tagovi: Christian Sewing, globalna ekonomija, koronakriza, Deutsche Bank, Covid-19, trgovinski rat, Brexit
PROČITAJ I OVO
NBS: Novi dnevni rekord u broju instant plaćanja
REKORDI
NBS: Novi dnevni rekord u broju instant plaćanja
BEOGRAD - U sistemu instant plaćanja Narodne banke Srbije (IPS NBS) i kliring sistemu NBS zabeležen je u ponedeljak, 21. septembra, novi dnevni rekordan broj transakcija.
ECB će prodavati dugove putem online trgovine
PRODAJA
ECB će prodavati dugove putem online trgovine
FRANKFURT - Europska centralna banka (ECB) priprema internetsko mjesto ili trgovinu u stilu diva Amazona gdje bi prodavala stotine milijardi eura bankarskih kredita, stvorenih kao rezultat koronavirusne krize. ECB ima za cilj ojačati ekonomiju i zasjeniti velike ulagače s Wall Streeta.
Sve više građana zadužuje se u kunama
KREDITI
Sve više građana zadužuje se u kunama

ZAGREB - Unatoč tome što nas guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić uvjerava da ćemo euro uvesti već 1. siječnja 2023., što je de facto za samo nešto više od dvije godine, podaci pokazuju da se građani i dalje sve više zadužuju u kunama, odnosno preferiraju kredite u domaćoj valuti.

Sberbank predstavio niz novih brendova
BRENDOVI
Sberbank predstavio niz novih brendova
MOSKVA - Sberbank je predstavio nove brendove za niz svojih usluga dostupnih individualnim i korporativnim kupcima u tvrtki Sber Conf, koja je također predstavila nove proizvode i usluge ekosustava Sber.
Ružica Vađić podnijela ostavku u Nadzornom odboru Slatinske banke
OSTAVKA
Ružica Vađić podnijela ostavku u Nadzornom odboru Slatinske banke
SLATINA - Uprava Slatinske banke objavila je kako je danas zaprimila ostavku Ružice Vađić na mjesto člana i funkciju predsjednice Nadzornog odbora Slatinske banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE