GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Promjene u vlasničkoj strukturi Addiko banke

Promjene u vlasničkoj strukturi Addiko banke
VLASNIŠTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2020 / 08:43
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BEČ - Nove vlasničke promjene dogodile su u austrijskoj Addiko Bank AG, koja posluje na tržištima jugoistočne Europe.

AI Lake Luksemburg prodao je ukupno 1.550.223 dionica Addiko Bank AG u dvije tranše, što predstavlja 7,95 posto temeljnog kapitala. Transakcije su zaključene 29. travnja 2020. godine.

Kao jedan od kupaca i novi dioničar pojavilo se austrijsko društvo "Dr. Jelitzka + Partner Gesellschaft für Immobilienberatung und -verwertung GmbH" koje je steklo 4,10 posto dionica.

AI Lake, supsidijarno društvo koje je prije privatizacije upravljalo sa 100 posto kapitala u ime Advent International i Evropske banke za obnovu i razvoj, vlasnički udio smanjio je na 18,75%.

Ove transakcije samo su nastavak nedavnih poslova koji su izmijenili vlasničku strukturu Addiko Bank.

U ožujku je DDM INVEST III AG, dio švedskog upravitelja za ugroženu imovinu DDM Group, kupio od Ai Lake 9,9 posto dionica Addiko Bank AG, a posao je zaključen krajem ožujka. DDM INVEST III AG ima opciju poziva za dodatnih 10,10% u Addiko Bank AG.

U isto vrijeme Evropska banka za obnovu i razvoj zamijenila je svoj indirektni udio putem društva AI Lake za direktni udio od 8,4 %.

Nakon AI Lake-a i DDM INVEST-a ostali veći dioničari Addiko bank su investicijski fondovi, a najveći udio od 7,18% ima američki Wellington Management Group LLP. Švedski SEB Investment Management AB posjeduje 4,05 posto, Management Board & Supervisory Board 1,10 posto...

Preostalih 46,52 posto dionica Banke imaju ostali manjinski dioničari.

Tagovi: Addiko Bank, Wellington Management Group, Dr. Jelitzka + Partner Gesellschaft für Immobilienberatung und -verwertung GmbH, DDM INVEST III AG, DDM Group
PROČITAJ I OVO
Uvođenje eura: Za banke je to izazov, ali i dugoročno koristan potez
BANKARI
Uvođenje eura: Za banke je to izazov, ali i dugoročno koristan potez
RIJEKA – Kune koje će do zadnjeg dana ove godine biti deponirane u bankama, 1. siječnja 2023. »probudit« će se kao euri, rekao je Damir Odak, bivši viceguverner HNB-a i moderator okruglog stola »Očekivani utjecaj uvođenja eura na poslovanje banaka« koji se održao na nedavnoj konferenciji »Financijsko tržište« u Opatiji.
Dimonove izjave podigle dionice JPMorgana i ostalih banaka
TRŽIŠTE
Dimonove izjave podigle dionice JPMorgana i ostalih banaka
NEW YORK - Izjave prvog čovjeka JPMorgana Jamieja Dimona često imaju itekakvog odjeka na tržištu. Tako je bilo i danas.
NLB KomBank Organic: 2,5 miliona dinara za najbolje projekte organske proizvodnje
NAGRADE
NLB KomBank Organic: 2,5 miliona dinara za najbolje projekte organske proizvodnje
BEOGRAD – Tradicionalni Organic konkurs NLB Komercijalne banke, članice NLB Grupe, danas je zvanično završen svečanom dodelom nagrada u ukupnom iznosu od dva i po miliona dinara za pet najboljih projekata uzgoja i prerade organske hrane.
Bankar HSBC-a: Financijski rizici klimatskih promjena pretjerani
KONTROVERZE
Bankar HSBC-a: Financijski rizici klimatskih promjena pretjerani
LONDON - Središnje banke i vladajuće administracije diljem svijeta pretjeruju s ukazivanjem na financijske rizike klimatskih promjena, rekao je voditelj održivih ulaganja u banci HSBC Stuart Kirk, izazvavši kritike klimatskih aktivista, a HSBC se ogradio od njegovih tvrdnji.
Sberbank napušta Londonsku burzu
ODLAZAK
Sberbank napušta Londonsku burzu
LONDON - Najveći ruski zajmodavac, Sberbank, koji je teško pogođen zapadnim sankcijama, planira napustiti Londonsku burzu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE