GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Promjene u vlasničkoj strukturi Addiko banke

Promjene u vlasničkoj strukturi Addiko banke
VLASNIŠTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2020 / 08:43
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BEČ - Nove vlasničke promjene dogodile su u austrijskoj Addiko Bank AG, koja posluje na tržištima jugoistočne Europe.

AI Lake Luksemburg prodao je ukupno 1.550.223 dionica Addiko Bank AG u dvije tranše, što predstavlja 7,95 posto temeljnog kapitala. Transakcije su zaključene 29. travnja 2020. godine.

Kao jedan od kupaca i novi dioničar pojavilo se austrijsko društvo "Dr. Jelitzka + Partner Gesellschaft für Immobilienberatung und -verwertung GmbH" koje je steklo 4,10 posto dionica.

AI Lake, supsidijarno društvo koje je prije privatizacije upravljalo sa 100 posto kapitala u ime Advent International i Evropske banke za obnovu i razvoj, vlasnički udio smanjio je na 18,75%.

Ove transakcije samo su nastavak nedavnih poslova koji su izmijenili vlasničku strukturu Addiko Bank.

U ožujku je DDM INVEST III AG, dio švedskog upravitelja za ugroženu imovinu DDM Group, kupio od Ai Lake 9,9 posto dionica Addiko Bank AG, a posao je zaključen krajem ožujka. DDM INVEST III AG ima opciju poziva za dodatnih 10,10% u Addiko Bank AG.

U isto vrijeme Evropska banka za obnovu i razvoj zamijenila je svoj indirektni udio putem društva AI Lake za direktni udio od 8,4 %.

Nakon AI Lake-a i DDM INVEST-a ostali veći dioničari Addiko bank su investicijski fondovi, a najveći udio od 7,18% ima američki Wellington Management Group LLP. Švedski SEB Investment Management AB posjeduje 4,05 posto, Management Board & Supervisory Board 1,10 posto...

Preostalih 46,52 posto dionica Banke imaju ostali manjinski dioničari.

Tagovi: Addiko Bank, Wellington Management Group, Dr. Jelitzka + Partner Gesellschaft für Immobilienberatung und -verwertung GmbH, DDM INVEST III AG, DDM Group
PROČITAJ I OVO
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
OČEKIVANJA
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) priopćila je kako očekuje zahtjev europskih regulatora za ubrzanje zatvaranja poslovanja u Rusiji.
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
KREDITIRANJE
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
ZAGREB - Snažan rast kredita kućanstvima započet prošle godine nastavljen je i u prvim mjesecima ove godine, "pri čemu je zamjetan pojačan rast gotovinskih nenamjenskih kredita", priopćio je HNB.
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
KREDITI
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
Gotovinski nenamjenski kredit HPB-a uz fiksne kamate od 4,95 % godišnje (EKS 5,96 %) osmišljen je za financiranje svih važnih životnih potreba i želja.
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
ŠTRAJK
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
BERLIN - Sindikalni čelnici zatražili su od radnika njemačke Postbanke da odobre štrajkove na neodređeno vrijeme protiv banke nakon što posljednji krug pregovora o kolektivnom pregovaranju nije postigao dogovor o zahtjevima za sigurnost plaća i posla.
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
TRENDOVI
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
BERLIN - Podizanje gotovine za kupnju postaje sve popularnije među potrošačima u Njemačkoj. Ukupni obujam gotovinskih plaćanja lani je porastao za dobrih 20 posto na 12,31 milijardu eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE