GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pristigle tri obvezujuće ponude za preuzimanje Croatia banke

Pristigle tri obvezujuće ponude za preuzimanje Croatia banke
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 18:07
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) izvijestila je u petak da je zaprimila tri obvezujuće ponude za kupoprodaju dionica Croatia banke.

Interes za kupoprodaju svih dionica Croatia banke prvotno je iskazalo četvero ulagatelja iz financijskog i bankarskog sektora - po jedan iz Sjedinjenih Američkih Država i Hong Konga te dva iz Europe, a koji su bili uključeni i u postupak dubinskog snimanja te banke.

Nakon što je prošli petak produljen za sedam dana, danas je u podne istekao i rok za podnošenje obvezujućih ponuda, a iz DAB-a su u kratkom priopćenju izvijestili javnost da su zaprimljene tri obvezujuće ponude, pri čemu nisu naveli imena ponuditelja.

Sljedeći korak u ovom procesu jest razmatranje i odabir najboljih ponuda/najbolje ponude, nakon čega će uslijediti finalizacija ugovora o kupoprodaji dionica, planirana do 20. studenog ove godine, dok bi zaključenje transakcije trebalo uslijediti u narednim mjesecima nakon toga, navedeno je.

Poštujući postupak kupoprodaje 100 posto dionica Croatia banke, o svim detaljima bit ćemo u mogućnosti izvijestiti javnost po finalizaciji cjelokupnog procesa kupoprodaje, zaključili su iz DAB-a.

Inače, Croatia banka u potpunom je vlasništvu DAB-a, koji je 6. srpnja objavio poziv za iskaz interesa za kupnju Croatia banke. DAB je time pozvao zainteresirane ulagatelje za iskaz interesa za kupoprodaju 4.746.000 dionica serije A, nominalne vrijednosti 100 kuna, što predstavlja 100 posto temeljnog kapitala Croatia banke.

Po podacima Hrvatske narodne banke (HNB) o poslovanju banaka u prošloj godini, Croatia banka spada u manje hrvatske banke - krajem prošle godine njena je ukupna imovina iznosila 1,97 milijardi kuna, čime u ukupnoj imovini banaka u Hrvatskoj ima udio od 0,46 posto.

Croatia banka je prošlu godinu završila s gubitkom od 25 milijuna kuna, dok je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila bruto dobit od 4,8 milijuna kuna, pokazuju podaci središnje banke.

Croatia banka je osnovana 1989. godine pod imenom Banka male privrede d.d. Zagreb, početkom 90-ih je promijenila ime u Croatia banka male privrede, a 1995. mijenja naziv u Croatia banka d.d. Zagreb.

Poslovnu mrežu Croatia banke, po podacima s internet stranice banke, čini 12 komercijalnih centara i poslovnica.

Tagovi: Croatia banka, Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka
PROČITAJ I OVO
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
OČEKIVANJA
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) priopćila je kako očekuje zahtjev europskih regulatora za ubrzanje zatvaranja poslovanja u Rusiji.
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
KREDITIRANJE
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
ZAGREB - Snažan rast kredita kućanstvima započet prošle godine nastavljen je i u prvim mjesecima ove godine, "pri čemu je zamjetan pojačan rast gotovinskih nenamjenskih kredita", priopćio je HNB.
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
KREDITI
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
Gotovinski nenamjenski kredit HPB-a uz fiksne kamate od 4,95 % godišnje (EKS 5,96 %) osmišljen je za financiranje svih važnih životnih potreba i želja.
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
ŠTRAJK
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
BERLIN - Sindikalni čelnici zatražili su od radnika njemačke Postbanke da odobre štrajkove na neodređeno vrijeme protiv banke nakon što posljednji krug pregovora o kolektivnom pregovaranju nije postigao dogovor o zahtjevima za sigurnost plaća i posla.
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
TRENDOVI
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
BERLIN - Podizanje gotovine za kupnju postaje sve popularnije među potrošačima u Njemačkoj. Ukupni obujam gotovinskih plaćanja lani je porastao za dobrih 20 posto na 12,31 milijardu eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE