GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Povišica za članove Uprave Deutsche Banka

Povišica za članove Uprave Deutsche Banka
DOBRI REZULTATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2023 / 21:21
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Članovi uprave Deutsche banke dobit će 5 posto više naknade nakon što je banka zabilježila najveću dobit u 15 godina.

Ukupna naknada - tj. osnovna plaća plus bonusi - odbora na čelu s izvršnim direktorom Christianom Sewingom porasla je na 67,7 milijuna eura (72 milijuna dolara) u 2022., objavila je banka u petak u Frankfurtu.

Upravni odbor ima 10 članova, ali je ukupno 11 članova jer je tijekom godine došlo do kadrovskih promjena.

Ukupna primanja tvrtke Sewing porasla su za oko 110.000 eura na 8,9 milijuna eura. Karl von Rohr, potpredsjednik, dobio je nešto manje od 7,3 milijuna eura, u usporedbi sa 7,1 milijun eura prethodne godine.

Dio tih iznosa bit će isplaćen samo ovisno o budućem uspjehu poslovanja.

Deutsche Bank je prošle godine ostvarila najbolji godišnji rezultat od 2007. Dobit se više nego udvostručila na 5,7 milijardi eura u usporedbi s prethodnom godinom. Nakon odbitka plaćanja kamata vlasnicima podređenih obveznica, dioničarima je ostalo nešto više od 5 milijardi eura dobiti, u odnosu na 1,9 milijardi eura godinu ranije.

Ukupna primanja zaposlenika porasla su za 3% na 10,2 milijarde eura u usporedbi s prethodnom godinom. To uglavnom odražava povećanje osnovnih plaća i rast radne snage od 2,4%.

Bonus pot je, međutim, ostao nepromijenjen na 2,1 milijardu eura.

Tagovi: Deutsche Bank, Christian Sewing
PROČITAJ I OVO
S&P srezao izglede UBS-a
ZABRINUTOST
S&P srezao izglede UBS-a
NEW YORK - S&P Global Ratings priopćio je da je smanjio izglede za UBS Group sa stabilnih na negativne zbog zabrinutosti vezanih uz sposobnost švicarske banke da integrira Credit Suisse.
Evo tko su najveći gubitnici spašavanja Credit Suissea
IZGUBILI SVE
Evo tko su najveći gubitnici spašavanja Credit Suissea
ŽENEVA - Kapital jednog dijela vlasnika obveznica Credit Suissea bit će izbrisan nakon preuzimanja posrnule banke od strane UBS-a.
Deutsche Bank malo izložena Credit Suisseu, dionice padaju
BANKARSKA KRIZA
Deutsche Bank malo izložena Credit Suisseu, dionice padaju
FRANKFURT - Njemačka Deutsche Bank priopćila je u ponedjeljak da na nju nije utjecao pad Credit Suissea kada je riječ o neplaćanju određenih obveznica, iako je cijena dionice glavne švicarske banke strmoglavo pala.
Banka Slovenije: Europski i slovenski bankarski sustav su stabilni
OCJENE
Banka Slovenije: Europski i slovenski bankarski sustav su stabilni
LJUBLJANA - I nakon potresa u američkom i švicarskom bankarskom sustavu, europski i slovenski bankarski sustav posluju stabilno. "Bankarski sektor europodručja je otporan, sa snažnom kapitalnom i likvidnosnom pozicijom", napisala je Slovenska središnja banka za STA.
Dogovoreni brak UBS-a i Credit Suissea mnogima nije dobro sjeo
ODJECI
Dogovoreni brak UBS-a i Credit Suissea mnogima nije dobro sjeo
LONDON - Nedjeljni dogovoreni brak u kojem je UBS pristao na kupnju posrnulog domaćeg konkurenta Credit Suisse za tri milijarde švicarskih franaka (3,25 milijardi dolara), već je u ponedjeljak u europskim medijima izazvao brojne komentare.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE