GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poštanska štedionica počela isplatu 100 evra penzionerima

Poštanska štedionica počela isplatu 100 evra penzionerima
ISPLATA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2020 / 20:05
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je jutros počela isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950.000 penzionera, odnosno za penzionere koji imaju tekući račun u Banci Poštanska štedionica i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci.

Prethodno je juče isplaćena ova jednokratna pomoć za oko 100.000 penzionera, koji su tog istog dana mogli i da raspolažu novcem, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

"Danas, u filijalama Poštanske štedionice penzioneri mogu da podignu svojih 100 evra jednokratne pomoći, odnosno u dinarskoj protivrednosti, reč je o 11.759,40 dinara, koju im je uplatila država. Penzionerima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno koji nemaju tekući račun u Banci, Banka Poštanska štedionica otvorila je poseban namenski račun za uplatu jednokratne pomoći. Novac će moći da podignu u svih 185 ekspozitura Banke Poštanska štedionica, kao i na šalterima pošta", rekao je ministar Mali.

On je precizirao da na kućnu adresu penzije prima ukupno 305.200 penzionera.

Ministar finansija je dodao da će sve ekspoziture banke danas raditi sa izmenjenim, produženim radnim vremenom od 8 do 18 časova.

"Reč je, dakle, kada se uzmu u obzir obe grupe penzionera, o ukupno 950.000 najstarijih, koji će primiti jednokratnu podršku na ovaj način. U danima neizvesnosti, želimo da pružimo dodatnu sigurnost našim penzionerima. Nadam se da će oni ovaj novac iskoristiti za ono što im je najpotrebnije", naveo je ministar i poručio da je briga o najstarijim sugrađanima prioritet države.

Mali je podsetio i da je država pokazala svoju socijalnu odgovornost i u krizi koja je već za nama jer je sačuvala živote i zdravlje najstarijih sugrađana putem odgovornih mera koje je preduzela.

"Znam da im nije bilo lako u protekla dva meseca. Ali oni su pokazali istrajnost a svojim ponašanjem pokazali su da imaju poverenje u državu i one koji je vode", naglasio je on.

Mali je naglasio da su penzioneri početkom aprila dobili i jednokratni dodatak od 4.000 dinara, zajedno sa punim iznosom penzije za mesec mart.

"Zajedno sa ovom isplatom od 100 evra, to je značajna podrška kućnom budžetu, u vremenu krize. Želim da napomenem i da se mi tu nećemo zaustaviti. Punim tempom pokrećemo ekonomiju i moja su očekivanja da penzije porastu i sledeće godine", kazao je ministar uz naznaku da sve zavisi od nas, od našeg truda i rada.

On je precizirao i da će jednokratna pomoć u narednim danima biti isplaćena i drugim penzionerima koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama, navedeno je u saopštenju.

U Ministarstvu finansija kažu da će nakon penzionera, 100 evra biti uplaćeno na račune primalaca socijalne pomoći, a zatim i na račune građana koji su se prijavili onlajn ili preko kol centra 0800 101 100, koji je juče počeo da radi.

Onlajn prijavljivanje za pomoć od 100 evra putem sajta Uprave za trezor moguće je od 13. maja.

Tagovi: Poštanska štedionica, Banka Poštanska štedionica, sto evra, Siniša Mali
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE