GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pierre Boscq imenovan za člana Uprave Addiko Bank d.d.

Pierre Boscq imenovan za člana Uprave Addiko Bank d.d.
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2020 / 17:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Savjet Hrvatske narodne banke potvrdio je Pierrea Boscqa članom Uprave Addiko banke, odgovornim za Poslovanje s građanstvom i malim poduzećima.

Pierre Boscq posjeduje 25-ogodišnje iskustvo rada u financijskoj industriji, a tijekom karijere u Francuskoj, Indiji, Rumunjskoj, Njemačkoj, Brazilu i Srbiji radio je na razvoju bankarskog poslovanja s građanstvom i vodio brojne projekte iz sfere digitalne transformacije. Dobro je upoznat sa zahtjevima i nužnošću modernizacije poslovanja, digitalnim trendovima i izazovima s kojima se bankarska industrija suočava u jugoistočnoj Europi.

Kao član Uprave Addiko banke, Pierre Boscq bit će odgovoran za Upravljanje proizvodima i odnosima s klijentima za građanstvo i mala poduzeća, Upravljanje prodajom i distribucijskim kanalima, Razvoj poslovanja s građanstvom i malim poduzećima Grupe, Korporativne komunikacije i Marketing.

„Bankarstvo se mijenja iznimno brzim tempom, kako u području operativnog poslovanja tako i u kontekstu očekivanja klijenata. To od nas zahtijeva kontinuirani razvoj, nastavak modernizacije i digitalizacije, te pronalaženje načina da našim klijentima na svim dodirnim točkama – na digitalnim kanalima i u poslovnicama pružimo dodatnu vrijednost“, izjavio je Pierre Boscq.

Gospodin Boscq diplomirao je na Poslovnoj školi ESCP, Tehničkom sveučilištu u Berlinu i Poslovnoj školi Insead. Karijeru je započeo 1994. godine u Parizu radeći u prodaji, financijama i razvoju poslovanja u vodećim francuskim financijskim institucijama. Od 2003. godine drži rukovodeće pozicije u području potrošačkog kreditiranja i poslovanju s građanstvom u Rumunjskoj, Indiji, Srbiji i Francuskoj.

“Pierreovo iskustvo u poslovanju s građanstvom i digitalnoj transformaciji, kao i uspjesi u generiranju rasta i uspostavi učinkovitijeg bankarskog poslovanja jasan su argument zašto smatram kako je Pierre odlična akvizicija za upravljački tim Addiko banke“, dodao je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko Bank d.d.

S ovim imenovanjem, Upravu Addiko Bank d.d. čine: Mario Žižek (CEO i CFO), Ivan Jandrić (CMO – Poslovanje s pravnim osobama te malim i srednjim poduzetništvom i COO), Dubravko-Ante Mlikotić (CRO) i Pierre Boscq (CMO – Poslovanje s građanstvom i malim poduzećima).

Tagovi: Pierre Boscq, Addiko Bank, Addiko, Hrvatska narodna banka, Mario Žižek, Ivan Jandrić, Dubravko-Ante Mlikotić
PROČITAJ I OVO
Addiko banka predstavila mRačun
NOVITETI
Addiko banka predstavila mRačun
BEOGRAD - Addiko banka je predstavila mRačun, jedinstveno rešenje u inovativnoj ponudi digitalnih proizvoda koje podrazumeva otvaranje računa u okviru postojeće mobilne aplikacije, putem video identifikacije korisnika. mRačun postaje potpuno funkcionalan po završetku svih koraka na mbankingu, bez odlaska u banku.
Poslovanje banaka pogoršano u prvom kvartalu, no kreditni portfelj poboljšan
BANKARSKI SEKTOR
Poslovanje banaka pogoršano u prvom kvartalu, no kreditni portfelj poboljšan
ANALIZA - U jeku koronakrize u ožujku i travnju, hrvatski građani poklonili su povjerenje hrvatskim bankama i štednji u kunama, piše u novom izdanju publikacije HUB Pregled 2/2020 .
Zaba uvela stambene kredite za obnovu nekretnina oštećenih potresom
KREDITI
Zaba uvela stambene kredite za obnovu nekretnina oštećenih potresom

ZAGREB - Zagrebačka banka je građanima čije su nekretnine stradale u nedavnom potresu omogućila posebne kredite po kamatnoj stopi već od 2,45 posto, bez naknade za obradu kredita, s rokom otplate do 30 godina te mogućnosti uvećanja kredita za opremanje nekretnine.

NBS: Rast kreditne aktivnosti u prvom tromesečju
KREDITI
NBS: Rast kreditne aktivnosti u prvom tromesečju
BEOGRAD - Kretanja na kreditnom tržištu bila su veoma povoljna u prvom tromesečju, pri čemu se rast kreditne aktivnosti na međugodišnjem nivou ubrzavao iz meseca u mesec, navodi se u izveštaju o kreditnoj aktivnosti Narodne banke Srbije (NBS) za prva tri meseca ove godine.
Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica
USLUGE
Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica
ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ) od danas korisnicima svojih Mastercard kartica donosi uslugu Apple Pay, koja mobilna plaćanja pretvara u jednostavan, siguran i privatan način plaćanja koji je brz i praktičan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE