GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pierre Boscq imenovan za člana Uprave Addiko Bank d.d.

Pierre Boscq imenovan za člana Uprave Addiko Bank d.d.
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2020 / 17:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Savjet Hrvatske narodne banke potvrdio je Pierrea Boscqa članom Uprave Addiko banke, odgovornim za Poslovanje s građanstvom i malim poduzećima.

Pierre Boscq posjeduje 25-ogodišnje iskustvo rada u financijskoj industriji, a tijekom karijere u Francuskoj, Indiji, Rumunjskoj, Njemačkoj, Brazilu i Srbiji radio je na razvoju bankarskog poslovanja s građanstvom i vodio brojne projekte iz sfere digitalne transformacije. Dobro je upoznat sa zahtjevima i nužnošću modernizacije poslovanja, digitalnim trendovima i izazovima s kojima se bankarska industrija suočava u jugoistočnoj Europi.

Kao član Uprave Addiko banke, Pierre Boscq bit će odgovoran za Upravljanje proizvodima i odnosima s klijentima za građanstvo i mala poduzeća, Upravljanje prodajom i distribucijskim kanalima, Razvoj poslovanja s građanstvom i malim poduzećima Grupe, Korporativne komunikacije i Marketing.

„Bankarstvo se mijenja iznimno brzim tempom, kako u području operativnog poslovanja tako i u kontekstu očekivanja klijenata. To od nas zahtijeva kontinuirani razvoj, nastavak modernizacije i digitalizacije, te pronalaženje načina da našim klijentima na svim dodirnim točkama – na digitalnim kanalima i u poslovnicama pružimo dodatnu vrijednost“, izjavio je Pierre Boscq.

Gospodin Boscq diplomirao je na Poslovnoj školi ESCP, Tehničkom sveučilištu u Berlinu i Poslovnoj školi Insead. Karijeru je započeo 1994. godine u Parizu radeći u prodaji, financijama i razvoju poslovanja u vodećim francuskim financijskim institucijama. Od 2003. godine drži rukovodeće pozicije u području potrošačkog kreditiranja i poslovanju s građanstvom u Rumunjskoj, Indiji, Srbiji i Francuskoj.

“Pierreovo iskustvo u poslovanju s građanstvom i digitalnoj transformaciji, kao i uspjesi u generiranju rasta i uspostavi učinkovitijeg bankarskog poslovanja jasan su argument zašto smatram kako je Pierre odlična akvizicija za upravljački tim Addiko banke“, dodao je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko Bank d.d.

S ovim imenovanjem, Upravu Addiko Bank d.d. čine: Mario Žižek (CEO i CFO), Ivan Jandrić (CMO – Poslovanje s pravnim osobama te malim i srednjim poduzetništvom i COO), Dubravko-Ante Mlikotić (CRO) i Pierre Boscq (CMO – Poslovanje s građanstvom i malim poduzećima).

Tagovi: Pierre Boscq, Addiko Bank, Addiko, Hrvatska narodna banka, Mario Žižek, Ivan Jandrić, Dubravko-Ante Mlikotić
PROČITAJ I OVO
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
EBRD i Privredna banka Zagreb potpisali instrument podjele rizika od 75 milijuna eura
PODJELA RIZIKA
EBRD i Privredna banka Zagreb potpisali instrument podjele rizika od 75 milijuna eura
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pokreće novi instrument podjele rizika za hrvatske banke, a Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica Grupe Intesa Sanpaolo, prva će se uključiti u instrument.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE