GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PBZ predstavlja brojne aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca

PBZ predstavlja brojne aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca
PRIGODNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2022 / 10:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu - Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe, povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca (koji se obilježava od 21. do 27. ožujka) nastavlja s brojnim aktivnostima za škole.

Kako radionice unazad dvije godine nije bilo moguće provoditi u školama, razvijamo nove inicijative s ciljem visoke razine uključenosti i informiranosti mladih u području financijske pismenosti.

Ove godine Privredna banka Zagreb u suradnji s Kviz udrugom Šibenik, pripremila je edukativni nagradni kviz zabavnog formata za srednjoškolce koji će im pomoći unaprijediti znanje o financijama. Online kviz održat će se 24. ožujka, a razredi iz čitave Hrvatske mogu se prijaviti za sudjelovanje te je važno da prijavu ispuni mentor ili razrednik, dok će pobjednici kviza biti proglašeni 25. ožujka.

Osim za srednjoškolce, na PBZ YouTube kanalu ujedno je stalno dostupna video edukacija o štednji Cijena naših snova. Edukacija je namijenjena za djecu u dobi od šest do 10 godina, traje osam minuta te je s interaktivnim pristupom predviđen rad kroz cijeli školski sat kako bi djeca mogla izvršiti zadatke predložene u videu. Radionica govori o željama, potrebama i mogućnostima na zanimljiv i djeci prilagođen način te je kreirana kao pomoć profesorima u predstavljanju ove teme učenicima.

Dodatno, u suradnji s HGK održat će četiri radionice za učenike srednjih škola o bankarskim pojmovima i financijskom poslovanju, a za studente Visokog učilišta Algebra održat će ESG edukaciju i upoznati ih s temom održivog financiranja. Ujedno će educirati i najmlađe te ćemo za predškolce DV Čigra održati radionicu Djeca i štednja.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, Intesa Sanpaolo, Svjetski dan novca
PROČITAJ I OVO
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
ZAGREB - Zaokret u monetarnim politikama vodećih gospodarstava počeo se postupno odražavati na rast domaćih kamatnih stopa, pa se tako nastavio rast prinosa na dužničke vrijednosne papire države, počeli su rasti i troškovi financiranja poduzeća, dok se kod kreditiranja stanovništva još uvijek ne primjećuje znatnija promjena financijskih uvjeta, konstatirao je u srijedu Savjet Hrvatske narodne banke.
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
SMANJENJE
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
BEOGRAD - U nameri da odgovornim upravljanjem resursima pruži doprinos merama štednje u aktuelnim uslovima globalne energetske neizvesnosti, Banca Intesa, deo međunarodne bankarske grupe Intesa Sanpaolo, usvojila je akcioni plan za optimizaciju potrošnje električne energije i gasa u svojim poslovnim prostorijama.
Banke već počele gasiti bankomate
BANKOMATI
Banke već počele gasiti bankomate
ZAGREB - S obzirom na veliku potražnju građana za početnim paketićima eurokovanica – više ih nema za kupiti u dijelu poštanskih ureda, potvrdili su iz Hrvatske pošte.
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
KRIPTO SCENA
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
NEW YORK - Izvršni direktor Goldman Sachsa Mathew McDermott rekao je da njihova tvrtka već provodi dubinsku analizu nekih kripto tvrtki.
Morgan Stanley otpušta dva posto radne snage
REZOVI
Morgan Stanley otpušta dva posto radne snage
NEW YORK - Morgan Stanley otpustio je danas oko 2% svoje radne snage, neslužbeno doznaje CNBC.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE