GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PBZ objavila mjere pomoći klijentima pogođenima posljedicama koronavirusa

PBZ objavila mjere pomoći klijentima pogođenima posljedicama koronavirusa
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2020 / 19:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ) objavila je u srijedu mjere za pomoć klijentima, građanima i poslovnim subjektima, čiji su prihodi i poslovanje pogođeni pandemijom koronavirusa, a koje uključuju odgodu plaćanja kreditnih obveza na razdoblje od minimalno tri mjeseca.

Kada je riječ o građanima, iz PBZ-a navode da će omogućiti odgodu plaćanja svim korisnicima kredita kod kojih je došlo do pogoršanja financijske situacije smanjenjem ili potpunim gubitkom prihoda.

Ta mjera podrazumijeva odgodu plaćanja glavnice kredita i pripadajućih kamata po kreditima u redovnoj otplati, na razdoblju od tri mjeseca, uz mogućnost produljenja za dodatna tri mjeseca, kaže se u priopćenju.

Zahtjevi za odgodom plaćanja zaprimat će se u razdoblju od 15. travnja do 31. svibnja ove godine, a korisnicima kredita koji namjeravaju podnijeti zahtjev banka, u cilju brze realizacije savjetuju pripremu dokumentacije kojom se dokazuje pogoršanje financijske situacije uzrokovane pandemijom, kao što su na primjer odluka o otkazu ili potvrda poslodavca o smanjenju primanja.

Iz PBZ-a korisnicima kredita kod kojih nije došlo do pogoršanja financijskog položaja i imaju redovite prihode preporučuju da i dalje nastave izvršavati svoje financijske obveze sukladno ugovorima i otplatnim planovima.

Kako je u ovim okolnostima socijalno distanciranje i sigurnost klijenata od osobite važnosti, kažu iz PBZ-a, osigurali su i podnošenje zahtjeva za odgodom plaćanja putem interneta, što će na stranici www.pbz.hr korisnik kredita moći učiniti u nekoliko jednostavnih koraka.

Banka će, ovisno o preporukama nadležnih državnih tijela, osigurati podnošenje zahtjeva i u poslovnicama, kažu iz banke te dodaju da su osim odgode plaćanja po kreditima, korisnicima prekoračenja po tekućem računu omogućili zadržavanje postojeće visine prekoračenja neovisno o promjeni u primanjima.

Kada je pak riječ o mjerama za poslovne subjekte, iz PBZ ističu da su donijeli prvi paket financijskih mjera kako bi osigurali pomoć za poslovanje pravnih osoba i obrtnika pogođenih ekonomskim posljedicama koronavirusa.

"PBZ je implementirala Mjeru 1 za pravne osobe i obrtnike kroz mogućnost odgode plaćanja kreditnih obveza, kamate i glavnice, u razdoblju od tri mjeseca i šest mjeseci, ovisno o vrsti proizvoda", kažu iz PBZ-a te dodaju da su omogućili internetsku predaju zahtjeva za moratorij obveza po kreditu.

Kako daljnje pojašnjavaju, u razdoblju moratorija kreditne obveze, kamata će se obračunavati, ali se neće naplaćivati. Obračunata kamata će dospjeti jednokratno nakon isteka razdoblja moratorija, ugovorena kamatna stopa se ne mijenja, a banka ne naplaćuje naknadu za obradu zahtjeva za moratorij.

Sve dodatne informacije klijenti mogu dobiti od svog menadžera za odnose s klijentima, na internetskoj stranici banke, pozivom na besplatan broj telefona 0800 729 266 ili putem slanja elektronske pošte.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, koronakriza, koronavirus, odgoda otplate kredita
PROČITAJ I OVO
Svetska banka odobrila Srbiji 100 miliona dolara za testiranje na koronavirus
KREDITI
Svetska banka odobrila Srbiji 100 miliona dolara za testiranje na koronavirus
WASHINGTON - Svetska banka je odobrila Srbiji kredit od 100 miliona dolara, iz kojeg će se finansirati postavljanje do 12 stanica za brzo testiranje putnika koji ulaze u našu zemlju i izgradnja dve nove regionalne laboratorije.
Uzlet dionica JPMorgana nakon Dimonovih izjava
TRŽIŠTE
Uzlet dionica JPMorgana nakon Dimonovih izjava
NEW YORK - Dionice JPMorgana snažno su skočile na današnjoj trgovini nakon izjave glavnog izvršnog direktora Jamieja Dimona.
NLB zatvara deset poslovnica širom Slovenije
POTEZI
NLB zatvara deset poslovnica širom Slovenije
LJUBLJANA - Nova ljubljanska banka nastavlja s optimizacijom poslovne mreže koja je pokrenuta prije nekoliko godina i zatvara deset poslovnica širom Slovenije 15. lipnja ove godine.
EBA: EU bi trebao zajednički zaštititi banke pogođene koronakrizom
STAVOVI
EBA: EU bi trebao zajednički zaštititi banke pogođene koronakrizom

BRUXELLES - Europske zemlje trebaju udružiti snage kako bi zaštitile svoje banke od posljedica pandemije koronavirusa, izjavio je za Reuters čelnik Europskog nadzornog tijela za bankarstvo (EBA) Jose Manuel Campa.

MINT: Do 5. lipnja zahtjevi za covid kredite HBOR-a u turizmu
KREDITI
MINT: Do 5. lipnja zahtjevi za covid kredite HBOR-a u turizmu

ZAGREB - Ministarstvo turizma (MINT) objavilo je u ponedjeljak da će HBOR zbog velikog interesa poduzetnika i ograničenih sredstava subvencije, zahtjeve za kredite po programu Obrtna sredstva za mala i srednja poduzeća u turističkim djelatnostima iz mjere Covid-19 primati do 5. lipnja.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE