GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PBZ objavila mjere pomoći klijentima pogođenima posljedicama koronavirusa

PBZ objavila mjere pomoći klijentima pogođenima posljedicama koronavirusa
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2020 / 19:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ) objavila je u srijedu mjere za pomoć klijentima, građanima i poslovnim subjektima, čiji su prihodi i poslovanje pogođeni pandemijom koronavirusa, a koje uključuju odgodu plaćanja kreditnih obveza na razdoblje od minimalno tri mjeseca.

Kada je riječ o građanima, iz PBZ-a navode da će omogućiti odgodu plaćanja svim korisnicima kredita kod kojih je došlo do pogoršanja financijske situacije smanjenjem ili potpunim gubitkom prihoda.

Ta mjera podrazumijeva odgodu plaćanja glavnice kredita i pripadajućih kamata po kreditima u redovnoj otplati, na razdoblju od tri mjeseca, uz mogućnost produljenja za dodatna tri mjeseca, kaže se u priopćenju.

Zahtjevi za odgodom plaćanja zaprimat će se u razdoblju od 15. travnja do 31. svibnja ove godine, a korisnicima kredita koji namjeravaju podnijeti zahtjev banka, u cilju brze realizacije savjetuju pripremu dokumentacije kojom se dokazuje pogoršanje financijske situacije uzrokovane pandemijom, kao što su na primjer odluka o otkazu ili potvrda poslodavca o smanjenju primanja.

Iz PBZ-a korisnicima kredita kod kojih nije došlo do pogoršanja financijskog položaja i imaju redovite prihode preporučuju da i dalje nastave izvršavati svoje financijske obveze sukladno ugovorima i otplatnim planovima.

Kako je u ovim okolnostima socijalno distanciranje i sigurnost klijenata od osobite važnosti, kažu iz PBZ-a, osigurali su i podnošenje zahtjeva za odgodom plaćanja putem interneta, što će na stranici www.pbz.hr korisnik kredita moći učiniti u nekoliko jednostavnih koraka.

Banka će, ovisno o preporukama nadležnih državnih tijela, osigurati podnošenje zahtjeva i u poslovnicama, kažu iz banke te dodaju da su osim odgode plaćanja po kreditima, korisnicima prekoračenja po tekućem računu omogućili zadržavanje postojeće visine prekoračenja neovisno o promjeni u primanjima.

Kada je pak riječ o mjerama za poslovne subjekte, iz PBZ ističu da su donijeli prvi paket financijskih mjera kako bi osigurali pomoć za poslovanje pravnih osoba i obrtnika pogođenih ekonomskim posljedicama koronavirusa.

"PBZ je implementirala Mjeru 1 za pravne osobe i obrtnike kroz mogućnost odgode plaćanja kreditnih obveza, kamate i glavnice, u razdoblju od tri mjeseca i šest mjeseci, ovisno o vrsti proizvoda", kažu iz PBZ-a te dodaju da su omogućili internetsku predaju zahtjeva za moratorij obveza po kreditu.

Kako daljnje pojašnjavaju, u razdoblju moratorija kreditne obveze, kamata će se obračunavati, ali se neće naplaćivati. Obračunata kamata će dospjeti jednokratno nakon isteka razdoblja moratorija, ugovorena kamatna stopa se ne mijenja, a banka ne naplaćuje naknadu za obradu zahtjeva za moratorij.

Sve dodatne informacije klijenti mogu dobiti od svog menadžera za odnose s klijentima, na internetskoj stranici banke, pozivom na besplatan broj telefona 0800 729 266 ili putem slanja elektronske pošte.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, koronakriza, koronavirus, odgoda otplate kredita
PROČITAJ I OVO
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
TRŽIŠTE
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
ZAGREB - U utorak je isteklo pravo na dividendu Zagrebačke banke. U usporedbi s cijenom na zatvaranju, dionica je pala za 5,4%, što je manje od dividendnog prinosa od 7,5%.
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
PROMJENE
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
LJUBLJANA - Mađarska banka OTP, koja je od veljače prošle godine vlasnik SKB banke i Nove KBM, planira spajanje banaka u drugoj polovici ove godine.
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
OČEKIVANJA
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) priopćila je kako očekuje zahtjev europskih regulatora za ubrzanje zatvaranja poslovanja u Rusiji.
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
KREDITIRANJE
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
ZAGREB - Snažan rast kredita kućanstvima započet prošle godine nastavljen je i u prvim mjesecima ove godine, "pri čemu je zamjetan pojačan rast gotovinskih nenamjenskih kredita", priopćio je HNB.
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
KREDITI
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
Gotovinski nenamjenski kredit HPB-a uz fiksne kamate od 4,95 % godišnje (EKS 5,96 %) osmišljen je za financiranje svih važnih životnih potreba i želja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE