GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PBZ Grupa donirala suvremeni EEG uređaj rovinjskoj Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat

PBZ Grupa donirala suvremeni EEG uređaj rovinjskoj Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat
DONACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2022 / 18:16
Autor: SEEbiz
ROVINJ – U sklopu svog projekta „Činim dobro svaki dan“ PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, nastavlja pomagati djeci i mladima diljem Hrvatske, što potvrđuje i njezina najnovija donacija Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno.

Donaciju u iznosu od 225.131 kunu uručili su Mladenka Dubravac, glavna koordinatorica odnosa s javnošću PBZ Carda i Vladimir Potočki, direktor, Centar za poslovanje malim i srednjim poduzećima PBZ-a. Zahvaljujući ovoj donaciji, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno nabavila je suvremeni EEG uređaj koji će omogućiti ranu intervenciju te kvalitetniju zdravstvenu skrb djece s neurorizičnim teškoćama s područja Rovinja i ostalih dijelova Istarske županije.

„Iznimna mi je čast da je naša ustanova dio projekta „Činim dobro svaki dan“. Naš Centar za ranu intervenciju u djece s neurorizikom i teškoćama u razvoju započeo je s radom u srpnju 2020. godine te smo do kraja prosinca iste godine napravili 220 dijagnostičko/terapijskih postupaka. Tijekom prošle godine registriran je 901 postupak, što predstavlja porast od 309 %, a u prvim mjesecima ove godine zabilježili smo daljnji rast ovih postupaka. Zahvaljujući doniranom uređaju, uveli smo i EEG pretragu koja je kao takva pretraga u punom sastavu jedinstvena na području Istarske županije“, istaknuo je doc. dr. sc. Marinko Rade, mr. sc. orth. med., MBA, ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj - Rovigno.

„U našoj bolnici razvijamo Centar za ranu intervenciju u djece s neurorizikom i teškoćama u razvoju, a ova hvalevrijedna donacija novog video EEG uređaja upotpunit će ponudu naših usluga, povećati kvalitetu našeg rada te omogućiti roditeljima i djeci da na jednom mjestu i u kratkom vremenu dobiju kompletniju informaciju o teškoćama s kojima su nam se javili. Elektroencefalografija (EEG) je pretraga koja se najčešće koristi u pedijatrijskoj neurologiji. Ona je bezopasna, bezbolna, neinvazivna i jednostavna, a pruža nam vrijedne informacije o električnoj aktivnosti mozga, omogućujući bolju dijagnostiku i uspješnije liječenje naših pacijenata“, istaknuo je dr. sc. Mladen Jašić, dr. med., spec. pedijatar, subspec. neonatologije, voditelj Tima za ranu intervenciju.

Donacija Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već četrnaest godina za redom pod nazivom "Činim dobro svaki dan". Sredstvima izdvojenim za taj projekt Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva i "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te odgovara na aktualne potrebe društva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada prikupila više od 27 milijuna kuna te ukupno realizirala 60 donacija, uključujući pedijatrijske odjele i dječje bolnice te domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Tagovi: Mladenka Dubravac, Privredna banka Zagreb, PBZ Grupa, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat
PROČITAJ I OVO
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
ZAGREB - Zaokret u monetarnim politikama vodećih gospodarstava počeo se postupno odražavati na rast domaćih kamatnih stopa, pa se tako nastavio rast prinosa na dužničke vrijednosne papire države, počeli su rasti i troškovi financiranja poduzeća, dok se kod kreditiranja stanovništva još uvijek ne primjećuje znatnija promjena financijskih uvjeta, konstatirao je u srijedu Savjet Hrvatske narodne banke.
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
SMANJENJE
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
BEOGRAD - U nameri da odgovornim upravljanjem resursima pruži doprinos merama štednje u aktuelnim uslovima globalne energetske neizvesnosti, Banca Intesa, deo međunarodne bankarske grupe Intesa Sanpaolo, usvojila je akcioni plan za optimizaciju potrošnje električne energije i gasa u svojim poslovnim prostorijama.
Banke već počele gasiti bankomate
BANKOMATI
Banke već počele gasiti bankomate
ZAGREB - S obzirom na veliku potražnju građana za početnim paketićima eurokovanica – više ih nema za kupiti u dijelu poštanskih ureda, potvrdili su iz Hrvatske pošte.
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
KRIPTO SCENA
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
NEW YORK - Izvršni direktor Goldman Sachsa Mathew McDermott rekao je da njihova tvrtka već provodi dubinsku analizu nekih kripto tvrtki.
Morgan Stanley otpušta dva posto radne snage
REZOVI
Morgan Stanley otpušta dva posto radne snage
NEW YORK - Morgan Stanley otpustio je danas oko 2% svoje radne snage, neslužbeno doznaje CNBC.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE