GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

OTP i Intesa u utrci za kupnju rumunjske podružnice Garanti banke

OTP i Intesa u utrci za kupnju rumunjske podružnice Garanti banke
TAKMACI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2020 / 15:03
Autor: SEEbiz / H
BUDIMPEŠTA - Mađarska OTP banka i talijanska Intesa Sanpaolo ušle su u završni krug utrke za kupnju rumunjske podružnice turskog Garanti BBVA, izvijestile su u ponedjeljak rumunjske novine Ziarul Financiar (ZF), pozivajući se na neimenovane izvore.

„Nakon najnovijih razgovora finalisti su mađarski OTP i talijanska Intesa", napisao je ZF, dodajući da bi vrijednost transakcije mogla dosegnuti 400 milijuna eura.

Među zainteresiranim kupcima bili su po pisanju rumunjskih novina domaća Banca Transilvania i Raiffeisen Bank Romania.

Na upit da komentira informaciju o prodaji, deseta banka po imovini u Rumunjskoj Garanti BBVA Romania odgovorila je da je „politika grupe ne komentirati glasine i tržišne izvore".

Glasnogovornik OTP-a rekao je da banka ne komentira medijske informacije o akvizicijama. U Intesi nisu bili dostupni za komentar.

Garanti BBVA Romania podružnica je Garanti BBVA Turkey, čii je većinski dioničar prema podacima na internetskoj stranici španjolska financijska grupa Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), navodi Reuters.

Tagovi: Garanti bank, OTP banka, Banca Intesa, Banca Transilvania, Intesa Sanpaolo, Raiffeisen Bank Romania
PROČITAJ I OVO
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE