GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

OTP grupa pokreće suradnju s dvanaest startupa

OTP grupa pokreće suradnju s dvanaest startupa
STARTUPI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2022 / 18:03
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA – Jučer je započela pilot faza petog Startup Booster programa OTP banke u kojemu 12 poduzeća iz sektora inovativne tehnologije u kasnijoj fazi razvoja stječu priliku da testiraju svoje proizvode i usluge.

Tijekom tromjesečne suradnje odabrani timovi primaju podršku mađarskog sjedišta OTP grupe i inozemnih podružnica, zaposlenika OTP LAB-a i priznatih stručnjaka. Cilj programa je pronaći inovativna rješenja za aktualne poslovne potrebe s rezultatom ciljanog, poslovno usmjerenog i dugoročnog partnerstva između OTP grupe i poduzeća. Ove godine poziv je bio otvoren i za prijave koje su obuhvaćale rješenja izvan bankarstva i održivog razvoja. Odabiru je prethodio višefazni proces u kojemu je sudjelovalo 265 prijavljenih kandidata, od kojih je 12 startupa dobilo poziv u pilot fazu.

Ovo je peti put da OTP banka najavljuje svoj međunarodni startup program. Pilot faza pokrenuta je 5. rujna 2022. i trajat će do 25. studenoga 2022., a OTP grupa započinje suradnju s 12 odabranih startupa.

Kao predani pobornik inovacija, banka je i ove godine uključila cijelu svoju grupu u traženje startup partnera kako bi se pronašla inovativna rješenja za gotovo 70 poslovnih potreba. U razdoblju prijavljivanja, selekcijski se postupak odvijao u više faza, a od 7. ožujka do 18. travnja 2022. pristiglo je ukupno 265 prijava iz 55 zemalja. Na događaju pod nazivom Selection Days održanom u svibnju, oko 150 sudionika, bankarskih stručnjaka i predstavnika startupa iz 17 zemalja zajedno je radilo na konceptima za pilot projekte predložene za provedbu. Po završetku događaja, 12 tvrtki je pozvano u pilot fazu te im je omogućeno da počnu testirati svoje proizvode i usluge u suradnji s matičnom bankom u Mađarskoj te ukrajinske, bugarske, slovenske i rumunjske banke kćeri.
Ove godine programu je dodana nova tema budući da je poziv bio otvoren i za prijave koje pokrivaju rješenja izvan bankarstva i održivog razvoja. Uz nove teme, zainteresirane tvrtke mogle su podnijeti prijave o dobro poznatim temama uključujući korisničko iskustvo i usluge, internu učinkovitost, inovacije specifične za proizvode u maloprodajnom i korporativnom bankarstvu. Također su dobrodošla i potpuno nova rješenja povezana s bankarskim sektorom, osim gore navedenih kategorija.

Aktivnosti odabranih startupa dobro se uklapaju u jednu od gore navedenih tema:

• Kao dio tema izvan bankarstva i održivosti, pojavile su se mnoge poslovne potrebe, uključujući one u vezi s ESG-om, poljoprivredom i stambenim ekosustavima. Rješenja tvrtke Agremo i yieldsApp podržavaju prikupljanje i analizu poljoprivrednih podataka, dok Cogo mjeri emisije ugljika i utjecaj financija i transakcija na okoliš. Mclimate nudi IoT rješenje koje pomaže učiniti stare zgrade pametnima, čime se smanjuje potrošnja energije, emisija ugljika i troškovi održavanja.
• Temeljeno na analizi transakcijskih podataka, rješenje tvrtke Ebitly koristi tehnologiju analize podataka za podršku financijskim procesima. Modus3 primjenjuje sofisticirane analitičke metode za pojednostavljenje zakonske usklađenosti, izvještavanja i drugih poslovnih procesa.
• Zuko Analytics pruža online analitiku ponašanja na više platformi za povećanje stope konverzije. Soleadify podržava analizu poduzeća i online tržišta, klasificirajući ih na temelju njihove online prisutnosti.
• White Label Loyalty i GetMonety pridonose poboljšanju korisničkog iskustva, prvi kroz gemifikaciju različitih transakcija i aktivnosti, dok drugi nudeći obrazovnu platformu za tinejdžere i mlade odrasle osobe o svrsi i korištenju financijskih proizvoda.
• Ender Turing nastoji poboljšati internu učinkovitost analizirajući pozive timova za prodaju i korisničku podršku, dok tim deskbird nudi platformu za upravljanje uredom po principu "ključ u ruke" koja pomaže u mjerenju, upravljanju i optimiziranju korištenja ureda.

„Ponosni smo što možemo surađivati s našim startup partnerima na razvoju i implementaciji značajnih, inovativnih rješenja na međunarodnoj razini već petu godinu u okviru programa Startup Booster. U skladu s našom strategijom, ove smo godine prioritet dali proširenju spektra aplikacija u sklopu programa proizvodima i uslugama rješenjima koji su fokusirani na područja i izvan bankarskog sektora i održivosti. Mnogobrojno sudjelovanje iz različitih područja struke i poduzeća svake godine pokazuje da smo na pravom putu i da na stvarne poslovne potrebe odgovaramo na visokoj profesionalnoj razini”, objasnio je András Fischer, direktor inovacija u mađarskoj OTP banci.“

Programu se pridružilo 12 startupa iz devet zemalja (Srbija, Novi Zeland, Švicarska, Estonija, Bugarska, Luksemburg, Rumunjska, Velika Britanija i Izrael). Tijekom tromjesečnog razdoblja, tri tjedna su posvećena edukaciji za predstavnike poduzeća s kojom dobivaju posebnu priliku prisustvovati opsežnim online radionicama s našim mentorima sa specifičnim područjima stručnosti. Osim toga, treninzi prilagođeni razini zrelosti startupa, kao i individualne mentorske sesije pomoći će timovima u poslovnom razvoju. Razdoblje ubrzanja će kulminirati događajem nazvan Demo Day 30. studenog gdje će startupi predstaviti naučene lekcije i napredak postignut tijekom pilot faze menadžmentu grupe i partnerima programa. Timovi koji uspješno završe pilot fazu prelaze na šestomjesečnu fazu „rollout“ programa u kojoj će OTP grupa pružiti pomoć u implementaciji uživo svojih testiranih inovativnih rješenja.

Tagovi: OTP grupa, Zuko Analytics, Ender Turing, White Label Loyalty, GetMonety, Agremo, yieldsApp
PROČITAJ I OVO
Oko 35 milijardi kuna u kućnim zalihama: Banke se pripremaju na kunske viškove
USUSRET EURU
Oko 35 milijardi kuna u kućnim zalihama: Banke se pripremaju na kunske viškove
RIJEKA – Oko 35 milijardi kuna procjenjuje se da građani drže u kućnim zalihama, pa se bankarski sektor priprema na pojačani priljev kunskih viškova uoči uvođenja eura, a radi automatske konverzije u euro s 1. siječnja 2023.
Dvije turske banke suspendirale plaćanja ruskom karticom nakon američkih sankcija
POTEZI
Dvije turske banke suspendirale plaćanja ruskom karticom nakon američkih sankcija
ISTANBUL - Turski zajmodavci Isbank i Denizbank objavili su da su obustavili plaćanja ruskom karticom Mir nakon američkih sankcija čelniku ruskog sustava kartičnog plaćanja Mir.
Banca Intesa sklopila dogovor o garanciji kreditnog portfolija sa DFC
GARANCIJA
Banca Intesa sklopila dogovor o garanciji kreditnog portfolija sa DFC
BEOGRAD – Postizanjem dogovora o dvanaestogodišnjoj garanciji kreditnog portfolija sa Američkom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC) Banca Intesa obezbedila je garantnu podršku za plasiranje dodatnih 82 miliona dolara za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća, registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, kao i preduzeća koja vode žene i onih koja posluju u manje razvijenim regionima u Srbiji.
UniCredit želi veći udio na njemačkom tržištu
AMBICIJE
UniCredit želi veći udio na njemačkom tržištu
BERLIN - Talijanski bankarski div UniCredit razmatra akvizicije u Njemačkoj kako bi ostvario svoj plan i postao prava europska banka, izjavio je u utorak izvršni direktor Andrea Orcel za njemački list Handelsblatt.
Banke će za pranje novca sada prijavljivati svaku uplatu veću od 10.000 eura
REGULATIVA
Banke će za pranje novca sada prijavljivati svaku uplatu veću od 10.000 eura
ZAGREB - Zakon je u javnoj raspravi samo dva tjedna, odnosno do 24. rujna, a predlaže se njegovo donošenje po hitnom postupku kako bi na snagu stupio početkom sljedeće godine, i zbog toga što su navedene promjene dio akcijskog plana za borbu protiv pranja novca, ali i zato što se dio promjena mora ugraditi u zakon zbog uvođenja eura kao službene valute u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE