GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

OTP banka i Mastercard pokrenuli donacijski program OTP Zaokruži

OTP banka i Mastercard pokrenuli donacijski program OTP Zaokruži
DONACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2020 / 17:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Putem Zoom platforme danas je predstavljen donacijski program OTP banke d.d. i Mastercarda "OTP Zaokruži!", kojim će se osigurati kvalitetnija zdravstvena skrb djece u bolnicama diljem Hrvatske.

Kako je u uvodu istaknula moderatorica Daniela Trbović, 2020. godina mnogima je poremetila poslovne planove, ali je OTP banka nastavila s društveno odgovornim poslovanjem. Odlukom viših direktora OTP banke donesena je odluka da će prve dvije donacije biti manijenjene Zavodu za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode "Petrova" u Zagrebu te Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Šibeniku.

- Mi već godinama pomažemo koliko možemo gradovima i županijama, dali smo kroz program "Zeleno svjetlo za znanje" više od 7 milijuna kuna stipendija učenicima lošijeg imovinskog stanja, nastavili pod istim imenom s doniranjem sporta, kulture i humanitarnih projekata. Ponosan sam i kako smo reagirali u ovoj krizi s pandemijom, jer smo prva banka koja je instalirala pleksiglas kako bismo zaštitili zdravlje zaposlenika i klijenata, te prvi koji smo donirali bolnicama u Zagrebu nakon potresa, što smo kasnije proširili na još sedam bolnica u Hrvatskoj koje se još uvijek bore s koronaviruisom, rekao je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke.

Ovim programom, rekao je, želi se pokazati kako se čak i malim iznosima može puno pomoći. - Kao što i moja djeca pjevaju, "kad se male ruke slože, sve se može", rekao je Békeffy.

Član Uprave OTP banke d.d. Slaven Celić objasnio je kako će program funkcionirati - nakon početnih milijun kuna, koji su već uplaćeni na račun, svaki klijent koji prihvati program donirat će pri svakoj kupnji sitni iznos koji preostaje do punog iznosa računa. Ako to bude iznos od nekoliko lipa, skinut će se u cijelosti s računa, a ako bude nešto veći, maksimalno će se uplatiti 99 lipa.

- Oni koji ugovore sudjelovanje i koriste karticu su pojedinačni donatori, s malim iznosima koji ćemo pretvoriti u konačni veliki iznos donacije. Postoji i web stranica s brojčanikom, na kojoj donatori u svakom trenutku mogu provjeriti osobni račun donacije i koliko je ukupno prikupljeno za donaciju, rekao je Celić.

Direktor Mastercarda za Hrvatsku i Rumunjsku Cosmin Vladimirescu izrazio je zadovoljstvo ovim projektom, koji pokazuje još jednom da je moć zajedništva puno veća nego moć pojedinca, dok je o važnosti kvalitetne zdravstvene skrbi za psihološki razvoj djeteta govorila neurolingvistička terapeutkinja Irena Orlović.

Mirta Starčević, pročenica Zavoda za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode "Petrova" zahvalila je na uvrštenju u program, kojim će se pomoći 250 do 300 nedonoščadi, koliko ih se svake godine rodi u ovoj ustanovi.

- Napredak struke nezamisliv je bez modernih aparata - inkubatora, respiratora i monitora vitalnih funkcija. Zahvaljujući nedavnim donacijama, nakon potresa imamo dosta inkubatora i respiratora, ali nam nedostaju monitori za praćenje vitalnih funkcija nedonoščadi, rekla je Starčević.

Videoporukom se oglasio i ambasador projekta Zlatan Stipišić Gibonni. U reklami za projekt uz njega se pojavljuju i zlatni zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela. "Zaokruži, i nećeš falit", poručio je Gibo.

Tagovi: OTP banka, Slaven Celić, Balázs Békeffy, Mirta Starčević, Zlatan Stipišić Gibonni, Cosmin Vladimirescu, Mastercard, OTP Zaokruži
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE