GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike

Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2023 / 14:14
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Nova KBM dobila je i nove supervizore nakon uspješnog preuzimanja od strane mađarske bankarske grupe OTP. To su postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath i Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva, navodi se u današnjoj objavi na Ajpesu.

Novi nadzornici, koji su već dobili dopuštenje Europske središnje banke za obavljanje dužnosti, petogodišnji mandat započeli su u ponedjeljak potvrdom na glavnoj skupštini, odnosno na dan kada je okončan proces preuzimanja banke od strane OTP-a. .

U međuvremenu, Andrej Fatur ostaje član nadzornog odbora Nove KBM.

Dosadašnji članovi nadzornog odbora Nove KBM Andrzej Klesyk, Michele Raba, Andrea Moneta, Manfred Puffer i Kristina Žaga podnijeli su ostavke koje su imenovanjem novih članova stupile na snagu. Već početkom godine, temeljem ostavke, mjesto nadzornika prestao je Borut Jamnik. Skupština je svim dosadašnjim nadzornicima dala razrješnicu za minuli rad.

OTP je u ponedjeljak postao vlasnik Nove KBM sa sjedištem u Mariboru, nakon što je dobio suglasnost slovenskog pravobranitelja tržišnog natjecanja. Grupu Nova KBM, koja uključuje matičnu banku i tvrtku Aleja finance, kupila je od dosadašnjih vlasnika, odnosno financijskih fondova kojima upravljaju povezana društva Apollo Global Management s 80 posto udjela i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) s udio od 20%. Stopostotni udio Nove KBM u Summit Leasingu Slovenija je prodan i ostaje u vlasništvu fondova Apollo i EBRD.

Slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, za koji se očekuje da će trajati godinu i pol, priopćeno je u ponedjeljak iz OTP-a.

Tagovi: Nova KBM, OTP banka, Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath
PROČITAJ I OVO
S&P srezao izglede UBS-a
ZABRINUTOST
S&P srezao izglede UBS-a
NEW YORK - S&P Global Ratings priopćio je da je smanjio izglede za UBS Group sa stabilnih na negativne zbog zabrinutosti vezanih uz sposobnost švicarske banke da integrira Credit Suisse.
Evo tko su najveći gubitnici spašavanja Credit Suissea
IZGUBILI SVE
Evo tko su najveći gubitnici spašavanja Credit Suissea
ŽENEVA - Kapital jednog dijela vlasnika obveznica Credit Suissea bit će izbrisan nakon preuzimanja posrnule banke od strane UBS-a.
Deutsche Bank malo izložena Credit Suisseu, dionice padaju
BANKARSKA KRIZA
Deutsche Bank malo izložena Credit Suisseu, dionice padaju
FRANKFURT - Njemačka Deutsche Bank priopćila je u ponedjeljak da na nju nije utjecao pad Credit Suissea kada je riječ o neplaćanju određenih obveznica, iako je cijena dionice glavne švicarske banke strmoglavo pala.
Banka Slovenije: Europski i slovenski bankarski sustav su stabilni
OCJENE
Banka Slovenije: Europski i slovenski bankarski sustav su stabilni
LJUBLJANA - I nakon potresa u američkom i švicarskom bankarskom sustavu, europski i slovenski bankarski sustav posluju stabilno. "Bankarski sektor europodručja je otporan, sa snažnom kapitalnom i likvidnosnom pozicijom", napisala je Slovenska središnja banka za STA.
Dogovoreni brak UBS-a i Credit Suissea mnogima nije dobro sjeo
ODJECI
Dogovoreni brak UBS-a i Credit Suissea mnogima nije dobro sjeo
LONDON - Nedjeljni dogovoreni brak u kojem je UBS pristao na kupnju posrnulog domaćeg konkurenta Credit Suisse za tri milijarde švicarskih franaka (3,25 milijardi dolara), već je u ponedjeljak u europskim medijima izazvao brojne komentare.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE