GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike

Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2023 / 14:14
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Nova KBM dobila je i nove supervizore nakon uspješnog preuzimanja od strane mađarske bankarske grupe OTP. To su postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath i Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva, navodi se u današnjoj objavi na Ajpesu.

Novi nadzornici, koji su već dobili dopuštenje Europske središnje banke za obavljanje dužnosti, petogodišnji mandat započeli su u ponedjeljak potvrdom na glavnoj skupštini, odnosno na dan kada je okončan proces preuzimanja banke od strane OTP-a. .

U međuvremenu, Andrej Fatur ostaje član nadzornog odbora Nove KBM.

Dosadašnji članovi nadzornog odbora Nove KBM Andrzej Klesyk, Michele Raba, Andrea Moneta, Manfred Puffer i Kristina Žaga podnijeli su ostavke koje su imenovanjem novih članova stupile na snagu. Već početkom godine, temeljem ostavke, mjesto nadzornika prestao je Borut Jamnik. Skupština je svim dosadašnjim nadzornicima dala razrješnicu za minuli rad.

OTP je u ponedjeljak postao vlasnik Nove KBM sa sjedištem u Mariboru, nakon što je dobio suglasnost slovenskog pravobranitelja tržišnog natjecanja. Grupu Nova KBM, koja uključuje matičnu banku i tvrtku Aleja finance, kupila je od dosadašnjih vlasnika, odnosno financijskih fondova kojima upravljaju povezana društva Apollo Global Management s 80 posto udjela i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) s udio od 20%. Stopostotni udio Nove KBM u Summit Leasingu Slovenija je prodan i ostaje u vlasništvu fondova Apollo i EBRD.

Slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, za koji se očekuje da će trajati godinu i pol, priopćeno je u ponedjeljak iz OTP-a.

Tagovi: Nova KBM, OTP banka, Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath
PROČITAJ I OVO
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE