GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova banka kreće u dokapitalizaciju vrijednu 30 miliona KM

Nova banka kreće u dokapitalizaciju vrijednu 30 miliona KM
KAPITAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2020 / 08:23
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BANJA LUKA - Nova banka a.d. Banja Luka krenut će u dokapitalizciju vrijednu 30 miliona KM emisijom hartija od vrijednosti putem javne ponude, odlučila je vanredna Skpština akcionara održana 1. oktobra, navodi se u obavijesti dostavljenoj Banjalučkoj berzi.

Banka će emitovati 30.000.000 običnih redovnih akcija nominalne vrijednosti 1,00 KM po akciji.

- Cilj prikupupljana novčanih sredstava emisijom akcija je povećanje osnovnog kapitala i stope regulatornog kapitala u skladu sa strateškim planom banke, navodi se u obrazloženju.

Postojeći akcionari koji su registrovani na dan presjeka, odnosno 1.12.2020. godine, imaju pravo preče kupnje srazmjerno procentualnom učešću u banci.
Rok za korištenje prava preče kupnje je 15 dana od dana početka upisa i upalte akcija.

Nakon isteka roka za korištennje prava preče kupnje preostali iznos emisije bit će predmet javne ponude na Banjalučkoj berzi.

Prodajna cijena akcija za akcionare koji koriste pravo preče kupnje je 0,50 KM po akciji. Cijena za preostale akcije, nakon isteka korištenja rpava preče kupnje formirat će se na berzi po principu višestrukih cijena (kontinuirana javna ponuda), s tim da će prodajni nalog biti unesen po cijeni od 0,50 KM. Standard povećanja cijene je 0,01 KM.

Emisija akcija će biti uspješna ako bude upisano i uplaćeno najmanje 60 posto ukupnog broja ponuđenih akcija.

Ukupan broj do sada emitovanih akcija je 134.637.768 nominalne vrijednosti 1 KM po akciji.

Tagovi: Nova banka, Banjalučka berza, MG Mind
PROČITAJ I OVO
The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori
PRIZNANJA
The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori
LONDON/PODGORICA – Magazin „The Banker“ je po peti put proglasio Erste Bank AD Podgorica „Bankom godine u Crnoj Gori“. Nagrade ovog renomiranog magazina, koji djeluje u okviru Financial Times grupacije, ove godine su proglašene na onlajn ceremoniji održanoj 2. decembra.
HPB, HBOR i Zagrebačka banka kreditiraju HAC
REFINANCIRANJE
HPB, HBOR i Zagrebačka banka kreditiraju HAC
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala suglasnost Hrvatskim autocestama (HAC) za kredit kod Hrvatske poštanske banke, Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvitak za refinanciranje dva kredita ukupno vrijedna 120,9 milijuna eura, radi pripajanja Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) HAC-u.
EBA: Banke mogu odobravati moratorije na kredite do kraja ožujka 2021.
MORATORIJ
EBA: Banke mogu odobravati moratorije na kredite do kraja ožujka 2021.
BRUXELLES - Europska agencija za banke (EBA) ponovo je aktivirala kriznu regulativu za moratorije na kredite, omogućivši podnošenje zahtjeva za zamrzavanjem otplata do kraja ožujka 2021. kako bi se osigurala likvidnost u drugom valu pandemije covida 19.
The Banker: PBZ banka godine u Hrvatskoj
NAGRADE
The Banker: PBZ banka godine u Hrvatskoj
ZAGREB - Za ovu nagradu The Bankera koja se u financijskoj industrija smatra “standardom za bankarsku izvrsnost“, razmatrao se široki spektar kvantitativnih i kvalitativnih i kriterija.
NBS: Više od četiri petine plaćanja u RTGS sistemu
PLAĆANJA
NBS: Više od četiri petine plaćanja u RTGS sistemu
BEOGRAD - Za 20 radnih dana u novembru, u RTGS i kliring sistemu Narodne banke Srbije realizovano je 19,6 miliona plaćanja, od čega su 16 miliona ili 81,7 odsto nalozi u RTGS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE