GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB zatvara deset poslovnica širom Slovenije

NLB zatvara deset poslovnica širom Slovenije
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2020 / 09:09
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nova ljubljanska banka (NLB) nastavlja s optimizacijom poslovne mreže koja je pokrenuta prije nekoliko godina i zatvara deset poslovnica širom Slovenije 15. lipnja ove godine.

To su podružnice na Bledu, Luciji, Mislinji, Poljanskoj, Radencima, Semiču, Senovu, Starom trgu, Šentvidu i Tržaškoj. Općina i Vijeće koruške regije već su protetirali protiv najavljenog zatvaranja u Mislinji.

NLB već neko vrijeme primjećuje da se navike korisnika mijenjaju i da klijenti sve više koriste digitalne načine poslovanja, koji su posljednjih mjeseci postali još popularniji pogoršanim zdravstvenim prilikama.

- Ove promijenjene navike zasigurno će i dalje imati značajan utjecaj na posjet našim poslovnicama, pa smo nakon analize ključnih kriterija poput profitabilnosti, potencijala širenja i geografskog položaja i predviđenih tržišnih uvjeta odlučili nastaviti optimizirati našu poslovnu mrežu, izjavili su iz NLB-a za STA.

Uz to, do kraja ove godine NLB će održavati kontakt s klijentima na različitim lokacijama, uključujući mobilnu poslovnicu, koja će posjećivati mjesta širom Slovenije prema unaprijed utvrđenom rasporedu.

Zatvaranju poslovnice NLB-a snažno se protive u Mislinji, jer je to jedina poslovnica banke u ovoj općini. Odluka je izazvala opće negodovanje među građanima, rekao je za STA načelnik općine Bojan Borovnik, naglašavajući da je banka hitno potrebna, posebno starijim građanima.

Prema njegovim riječima, podružnica u Mislinji ima oko 2.300 kupaca. Gradonačelnik se nada da odluka NLB-a nije konačna, ali istovremeno već traži mogućnost da bi druga banka mogla otvoriti podružnicu u Mislinji, prenosi STA.

Tagovi: Nova ljubljanska banka, Koruška, Bojan Borovnik, Mislinja
PROČITAJ I OVO
Krediti za likvidnost: Tvrtke trebaju hitnu injekciju, prijeti kreditni slom
KREDITIRANJE
Krediti za likvidnost: Tvrtke trebaju hitnu injekciju, prijeti kreditni slom
RIJEKA - Direktor HUB-a Zdenko Adrović iznio je podatak da je korištenje garancijskih shema u Hrvatskoj na 3 do 4 posto BDP-a, što je na razini Danske i Nizozemske, ali i bitno manje nego u Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji.
Polovina građana Hrvatske ima ušteđevinu od samo 300 eura
ŠTEDNJA
Polovina građana Hrvatske ima ušteđevinu od samo 300 eura
ZAGREB - Prosječna vrijednost financijske imovine hrvatskih kućanstava je 4800 eura, dok samo 500 eura po kućanstvu iznosi procjena medijana financijske imovine kućanstava.
Cena kredita privredi u dinarima i evrima skoro ista
KREDITI
Cena kredita privredi u dinarima i evrima skoro ista
BEOGRAD - Cene kredita privredi u dinarima i evrima su se skoro izjednačile, što je dobra vest pre svega za privredu, a onda i za građane, ocenio je  generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Vladimir Vasić.
Rok za obvezujuće ponude za kupnju Croatia banke produljen do kraja listopada
ROKOVI
Rok za obvezujuće ponude za kupnju Croatia banke produljen do kraja listopada
ZAGREB - Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) izvijestila je u petak da je na zahtjev zainteresiranih ulagatelja rok za podnošenje obvezujuće ponude za kupnju Croatia banke produljen do 30. listopada do podneva.
HPB uvodi instant plaćanja na broj iz mobitela ili e-mail
INSTANT
HPB uvodi instant plaćanja na broj iz mobitela ili e-mail
ZAGREB - Izvršavanje platnih naloga uz trenutni prijenos sredstava na račun primatelja za klijente Hrvatske poštanske banke postaju stvarnost 29. listopada 2020. Tog dana s radom počinje NKSInst, novi platni sustav u Republici Hrvatskoj, koji je razvila Fina, a Hrvatska narodna banka odobrila rad čime ulazimo u novo doba razvoja modernih usluga plaćanja, izvijestili su u petak iz te banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE