GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB zatvara deset poslovnica širom Slovenije

NLB zatvara deset poslovnica širom Slovenije
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2020 / 09:09
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nova ljubljanska banka (NLB) nastavlja s optimizacijom poslovne mreže koja je pokrenuta prije nekoliko godina i zatvara deset poslovnica širom Slovenije 15. lipnja ove godine.

To su podružnice na Bledu, Luciji, Mislinji, Poljanskoj, Radencima, Semiču, Senovu, Starom trgu, Šentvidu i Tržaškoj. Općina i Vijeće koruške regije već su protetirali protiv najavljenog zatvaranja u Mislinji.

NLB već neko vrijeme primjećuje da se navike korisnika mijenjaju i da klijenti sve više koriste digitalne načine poslovanja, koji su posljednjih mjeseci postali još popularniji pogoršanim zdravstvenim prilikama.

- Ove promijenjene navike zasigurno će i dalje imati značajan utjecaj na posjet našim poslovnicama, pa smo nakon analize ključnih kriterija poput profitabilnosti, potencijala širenja i geografskog položaja i predviđenih tržišnih uvjeta odlučili nastaviti optimizirati našu poslovnu mrežu, izjavili su iz NLB-a za STA.

Uz to, do kraja ove godine NLB će održavati kontakt s klijentima na različitim lokacijama, uključujući mobilnu poslovnicu, koja će posjećivati mjesta širom Slovenije prema unaprijed utvrđenom rasporedu.

Zatvaranju poslovnice NLB-a snažno se protive u Mislinji, jer je to jedina poslovnica banke u ovoj općini. Odluka je izazvala opće negodovanje među građanima, rekao je za STA načelnik općine Bojan Borovnik, naglašavajući da je banka hitno potrebna, posebno starijim građanima.

Prema njegovim riječima, podružnica u Mislinji ima oko 2.300 kupaca. Gradonačelnik se nada da odluka NLB-a nije konačna, ali istovremeno već traži mogućnost da bi druga banka mogla otvoriti podružnicu u Mislinji, prenosi STA.

Tagovi: Nova ljubljanska banka, Koruška, Bojan Borovnik, Mislinja
PROČITAJ I OVO
EBRD želi postati većinski zelena banka
AMBICIJE
EBRD želi postati većinski zelena banka
LONDON - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) planira u idućih pet godina usmjeriti više od polovine ulaganja u zelenu ekonomiju kako bi poduprla borbu protiv klimatskih promjena, trasiranu Pariškim klimatskim sporazumom.
Deutsche Bank i Google dogovorili strateško partnerstvo
DOGOVOR
Deutsche Bank i Google dogovorili strateško partnerstvo
FRANKFURT - Deutsche Banka je dogovorio strateško višegodišnje partnerstvo s Googleom kako bi se njemačkoj banci omogućio pristup cloud uslugama i pokrenule inovacije u tehnološkim financijskim proizvodima za klijente.
HBOR produžio rok otplate Covid-19 zajmova na pet godina
ROKOVI
HBOR produžio rok otplate Covid-19 zajmova na pet godina
ZAGREB - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) produljila je rok otplate "Covid-19" zajmova za obrtna sredstva s tri na pet godina radi lakšeg poslovanja hrvatskih gospodarstvenika, navodi se u bančinu priopćenju od četvrtka.
Croatia banka mogla bi se pripojiti HPB-u
OPCIJE
Croatia banka mogla bi se pripojiti HPB-u
ZAGREB - Vlada je odlučila riješiti još jedan dugogodišnji problem u državnom vlasništvu, pa je tako Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, kao jedini imatelj dionica Croatia banke d.d., objavila jučer poziv za iskaz interesa za kupoprodaju 100 posto dionica te banke, odnosno 4,746.000 dionica nominalne vrijednosti 100 kuna.
Commerzbank ukida više od polovine od gotovo 1.000 podružnica širom Njemačke
REZOVI
Commerzbank ukida više od polovine od gotovo 1.000 podružnica širom Njemačke
FRANKFURT - Izvršni odbor Commerzbanka planira zatvoriti više od polovine od gotovo 1.000 podružnica širom zemlje do kraja 2023. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE