GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB u petak zatvara tri poslovnice

NLB u petak zatvara tri poslovnice
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2021 / 20:35
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - NLB će 1. listopada zatvoriti tri poslovnice, i to Grič-Krško, Muta i Ljubno ob Savinji. Podružnica NLB -a u UKC Ljubljana bit će pretvorena u konzultantsku sobu. Nakon podružnica u Vuzenici, Črni na Koroškem i Mislinji, poslovnica NLB -a u Muti četvrta je poslovnica u Koroški koju je ova banka zatvorila u nešto više od pet godina.

NLB je krajem svibnja 2016. zatvorila svoju poslovnicu u Vuzenici na Koruškom, u prosincu 2018. u Črni na Koroškem, a u lipnju prošle godine u Mislinji. Podružnice NLB -a u Dravogradu, Mežici, Radlju ob Dravi, Slovenj Gradecu te u Prevaljama i Ravnama na Koroškem ostaju u regiji. Tu su i ukupno 24 bankomata, dok je prije deset godina ova banka imala još četiri u regiji.

NLB napominje da se korisnici sve više koriste digitalnim poslovnim metodama te procjenjuje da će promijenjene navike i dalje imati značajan utjecaj na posjete poslovnicama.

"Stoga smo na temelju analize ključnih kriterija poput profitabilnosti, potencijala širenja i zemljopisnog položaja te predviđenih tržišnih uvjeta odlučili nastaviti optimizirati svoju poslovnu mrežu", objasnili su iz NLB -a u vezi s najavljenim zatvaranjem tri poslovnice.

Klijenti su obaviješteni o promjeni, a pobrinut će se i za prijenos posla u drugu jedinicu najbližu klijentima ili jedinicu po svom izboru. Bankomati ostaju uz zatvorene jedinice, a banka nudi usluge mobilnih podružnica klijentima u manjim mjestima. Naime, u studenom prošle godine NLB je odlučila mobilnu poslovnicu Bank & Go dovesti u manja mjesta u kojima nemaju podružnice.

"Svjesni smo da posebno starija populacija nije navikla poslovati putem digitalnih kanala i puno više cijeni osobni kontakt. Mobilna poslovnica kombinira najbolje iz oba svijeta - moderan i tradicionalni osobni kontakt s bankarom", rekli su zaposlenici NLB -a. mobilne podružnice također je pokušao približiti korištenje suvremenijih načina poslovanja starijim osobama.

Mobilna banka prvi je put u Muto stigla prije zatvaranja poslovnice, 13. rujna, a bit će na parkiralištu ispred zgrade općine svaka dva tjedna ponedjeljkom u 10.30 sati po dva sata.

Bez obzira na sve, razočarani su u Muti jer NLB tamo zatvara podružnicu. Gradonačelnik Mirko Vošner rekao je za STA da unatoč zahtjevu NLB -a nije dobio zadovoljavajući odgovor u vezi s ključnim kriterijima koji bi trebali dovesti do zatvaranja. On procjenjuje da je broj posjeta podružnici u Muti povećan nakon zatvaranja podružnice u Vuzenici. Želi da odluka NLB -a bude drugačija.

Tagovi: NLB grupa, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE