GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB preuzima slovensku podružnicu Sberbanka

NLB preuzima slovensku podružnicu Sberbanka
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2022 / 17:51
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Ponudu za preuzimanje posrnule podružnice Sberbanka u Sloveniji dala je Nova Ljubljanska banka (NLB), objavili su neslužbeno u utorak slovenski mediji, a još se čeka službena potvrda banke i regulatora.

Tako bi sve poslovnice Sberbanka već u srijedu mogle opet početi normalno poslovati bez restrikcija za oko 45 tisuća klijenata te banke i ne bi bila potrebna aktivacija jamstvene sheme koja ulagačima jamči za depozite do sto tisuća eura u slučaju da bi došlo do likvidacije te banke, javljaju poslovni list "Finance" i slovenski javni radio servis.

Cijena za preuzimanje slovenske filijale Sberbanke koju je dala NLB-a nije poznata, ali se vjerojatno radi o "fire sail" cijeni, odnosno diksontnoj cijeni kod žurne prodaje u slučaju neprilika, javljaju slovenski mediji.

Komitentima Sberbank Slovenija od ponedjeljka ujutro nisu bile dostupne njene usluge, a uplate i isplate maksimirane su do srijede do iznosa 400 eura dnevno.

Mediji javljaju da je i više političkih stranaka ovih dana tražilo da se za Sberbank nađe što brže rješenje budući da u toj banci imaju i račune za praćenje troškova kampanje pred parlamentarne izbore koji se održavaju 24. travnja, na računu koji po zakonu mora kontrolirati izborno povjerenstvo.

Tagovi: Sberbank, Sberbank Slovenija, NLB Grupa, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE