GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB preuzela upravljanje Komercijalnom bankom Banja Luka

NLB preuzela upravljanje Komercijalnom bankom Banja Luka
UPRAVLJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2021 / 07:48
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - U Komercijalnioj banci a.d. Banja Luka imenovan je novi Nadzorni odbor, čime je preuzeto upravljanje ovom bankom od Nove ljubljanske banke nakon njene kupovine.

Skupština akcionara smijenila je članove Nadzornog odbora Vladimira Medana, Miroslava Perića, Unu Sikimić i Veselina Kotura te imenovala Damira Kudera, Marjetu Zver Cankar, Vesnu Pogačar i Mirjanu Stojanović Trivanović.

U narednom periodu treba očekivati i pripajanje Komercijalne banke Novoj ljubljanskoj banci.

Prema planovima koji su obznanjeni za matičnu banku u Srbiji, integracija Komercijalne banke u NLB grupu trebalo bi da bude okončana tokom 2022. godine, a prema izjavama članova Uprave NLB-a grupacije integacija banaka u BiH i Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji mogla bi biti i brža nego u Srbiji, gdje je taj posao najzahtjevniji.

Kako se očekuje, moglo bi doći do restrukturiranja poslovne mreže u BiH, budući da se poslovnice dviju banaka u gradovima u Republici Srpskoj u određenoj mjeri poklapaju, s tim da NLB Banja Luka uglavnom ima objekte u svom vlasništvu, a Komercijalna banka pretežno pod zakupom.
Facebook Twitter

Tagovi: NLB Grupa, Nova ljubljanska banka, Damir Kuder, Marjeta Zver Cankar, Komercijalna banka, Komercijalna banka Banja Luka
PROČITAJ I OVO
Commerzbank će otpustiti 10.000 zaposlenika
REZOVI
Commerzbank će otpustiti 10.000 zaposlenika
FRANKFURT - Njemačka Commerzbank otpustit će 10.000 ljudi u pokušaju smanjenja troškova, izvještava Reuters. Prvi čovjek banke Manfred Knof već je najavio smanjenje broja zaposlenih još početkom godine.
Raiffeisen Bank International s manjim prihodima u prvom kvartalu
PAD
Raiffeisen Bank International s manjim prihodima u prvom kvartalu
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) izvijestila je u petak da joj je prihod pao u prvom tromjesečju, odražavajući oštar pad prihoda od kamata, ali prepolovljene rezervacije poduprle su dobit, signaliziravši oporavak od posljedica koronakrize.
OTP: Konsolidirana dobit uzletjela za gotovo četiri puta
UZLET
OTP: Konsolidirana dobit uzletjela za gotovo četiri puta
BUDIMPEŠTA - Unatoč privremenim mjerama zaključavanja koje su uvedene u mnogim zemljama, poslovanje OTP grupe bilo je neprekinuto u prvom tromjesečju.
Bonusi za članove Uprave banjalučke Sberbank
NAGRADE
Bonusi za članove Uprave banjalučke Sberbank
BANJA LUKA - Akcionari Sberbank a.d. Banja Luka odobrit će isplatu varijabilnih naknada (bonusa) za poslovnu 2020. godinu članovima Uprave Banke, sadržano je u prijedlogu za Skupštinu akcionara koja je zakazana za 7. maj 2021. godine.
ING: DeFi nas brine više od bitcoina
BANKE I KRIPTOVALUTE
ING: DeFi nas brine više od bitcoina
AMSTERDAM - Nizozemski bankarski div ING analizirao je rizike i prilike koje pruža rastući prostor decentraliziranih financija (DeFi).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE