GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB predstavila prvi online i viber kredit u Crnoj Gori

NLB predstavila prvi online i viber kredit u Crnoj Gori
KREDITIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2019 / 14:34
Autor: SEEbiz / RTCG
PODGORICA - NLB Banka je u petak predstavila rezultate poslovanja za prvo polugodište 2019. godine, kao i prvi super brzi online i viber kredit u Crnoj Gori.

Značajne novosti iz poslovanja banke predstavili su članovi Uprave, Martin Leberle, glavni izvršni direktor i Dino Redžepagić, izvršni direktor NLB Banke.

"NLB Banci je prestižno priznanje "Najbolja banka u Crnoj Gori 2019", finansijski magazin "Euromoney" dodijelio na osnovu analize finansijskih pokazatelja, uzimajući u obzir tržišnu poziciju, inovacije, istraživanja, nove usluge, sistem upravljanja i profesionalnost zaposlenih. Konstatovan je impresivan rast, superiorna efikasnost u poslovanju i napredak u inovacijama. Ovakvi zaključci proizilaze iz podatka da je NLB Banka u 2018. godini, neto profit nakon oporezivanja povećala za 26% u odnosu na prethodnu godinu, što je ovaj rezultat učinilo najboljim u novijoj istoriji NLB Banke. Takođe, banka je značajno poboljšala CIR (odnos troškova i neto prihoda, engl. Cost Income Ratio), koji je u 2018. godini iznosio 51,8%. Banka je osim po dobrim finansijskim rezultatima iz poslovanja, visoko rangirana i po društveno odgovornom radu, pa je tako tokom 2018. investirala oko 280.000 eura u društveno odgovorne projekte", saopštila je NLB banka.

"Ponosni smo da smo prepoznati kao najbolja banka u Crnoj Gori. Veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima i klijentima, što smo zajednički ostvarili impresivne rezultate. Trend pozitivnog poslovanja nastavljamo i u 2019, sa ostvarenom neto dobiti od 5,2 miliona EUR za prvih šest mjeseci. Ostvarili smo i rast ukupnih bruto kredita od 6% u odnosu na kraj 2018. godine. Kao lider na tržištu stambenih kredita (25% tržišnog učešća), ponosni smo da za najvažnije životno pitanje klijenti biraju nas, kao finansijskog partnera i podršku, što potvrđuje i učešće u realizaciji Vladinog projekta „1000%2B stanova" u kojem naše tržišno učešće iznosi 37,5%. Zbog toga imamo veliku odgovornost da obezbijedimo najbolje za klijente pa smo za 2019. godinu opredijelili gotovo 2 miliona EUR za razvojne, investicione i inovacione projekte. I dalje ćemo se aktivno baviti potrebama naših klijenata, istraživati tržište i kreirati jednostavnija i bolja rješenja, kako bi ostvarili što bolje rezultate poslovanja i doprinijeli razvoju crnogorske ekonomije", izjavio je Martin Leberle, glavni izvršni direktor NLB Banke.

Dino Redžepagić, izvršni direktor odgovoran za prodaju, informacione tehnologije i inovacije u NLB Banci je kazao da će super brzi online i viber kredit od 1. avgusta biti dostupan svim građanima.

"Online i viber kredit će svim postojećim i novim klijentima, omogućiti da informaciju o odobrenom kreditu dobiju za samo 2 minuta, 24/7. Preko viber-a i web-a biće moguće dobiti kredit iznosa i do 15.000 EUR uz mogućnost osiguranja u slučaju gubitka zaposlenja, a novac i ugovor klijente čekaju u filijali koja im najviše odgovara i u vrijeme kada oni odaberu. Pored kredita, građani se mogu prijaviti i za kreditnu karticu i dozvoljeni minus. Ponosni smo što opravdavamo povjerenje klijenata obezbjeđujući im jednostavniji proces prijave za kredit, kartice i dozvoljeni minus po računu. Naš cilj ostaje isti - da klijentima budemo dostupni i sve više preko digitalnih i inovativnih rješenja, kreirajući bolje bankarsko okruženje. Svakako, srce banke, ostaju filijale, gdje će stručno osoblje biti na raspolaganju klijentima, za sva finansijska pitanja i odluke", saopštio je Redžepagić.

Tagovi: Nova ljubljanska banka, NLB banka, viber kredit, online kredit
PROČITAJ I OVO
JPMorgan pokreće digitalnu banku u Velikoj Britaniji
POTEZI
JPMorgan pokreće digitalnu banku u Velikoj Britaniji
LONDON - JPMorgan Chase & Co. planira ući u američko tržište digitalnog potrošačkog bankarstva u narednih nekoliko mjeseci, nudeći niz štednih i kreditnih proizvoda pod svojom robnom markom Chase.
Istarska kreditna banka isplaćuje dividendu od 75 kuna
DIVIDENDA
Istarska kreditna banka isplaćuje dividendu od 75 kuna
ZAGREB - Uprava Istarske kreditne banke Umag d.d. utvrdila prijedlog Odluke o isplati dividende koji će se uputiti Nadzornom odboru Banke radi podnošenja prijedloga Glavnoj skupštini Banke planiranoj za 17. travnja 2020. godine.
NBS: Od 1.976 pritužbi u 2019. godini – 280 osnovanih
PRITUŽBE
NBS: Od 1.976 pritužbi u 2019. godini – 280 osnovanih
BEOGRAD – U prošloj godini Narodna banka Srbije dobila je 1.976 pritužbi korisnika na rad davalaca finansijskih usluga i banaka, od čega je 280 osnovanih, a o 399 se odlučuje.
Jean-Pierre Mustier kandidat za čelno mjesto u britanskom HSBC-u
KANDIDAT
Jean-Pierre Mustier kandidat za čelno mjesto u britanskom HSBC-u

LONDON - Izvršni direktor talijanske banke UniCredit Jean-Pierre Mustier jedan je od glavnih vanjskih kandidata za čelno mjesto u britanskoj banci HSBC, izvijestio je Bloomberg, pozivajući se na neimenovane izvore.

Dioničari UBI-a: Ponuda Intese Sanpaolo neprihvatljiva
REAKCIJE
Dioničari UBI-a: Ponuda Intese Sanpaolo neprihvatljiva
MILANO - Skupina ulagača UBI Bance koja drži 18% temeljnog kapitala ove talijanske banke u ponedjeljak je odbacila ponudu za preuzimanje Intesa Sanpaolo kao neprihvatljivu, što izaziva sumnju u ponudu za stvaranje talijanskog bankarskog lidera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE