GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB i Komercijalna banka se spojile u NLB Komercijalnu banku

NLB i Komercijalna banka se spojile u NLB Komercijalnu banku
SPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2022 / 20:05
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD – Komercijalna banka i NLB banka Beograd, danas su i u pravnom smislu okončale proces integracije u novu NLB Komercijalnu banku, potvrđeno je Tanjugu u toj finansijskoj instituciji.

„Posle više od godinu dana privodimo kraju složeno spajanje NLB banke Beograd i Komercijalne banke i tokom prazničnog vikenda učinićemo sve i operativno da naši klinjenti budu zadovoljni servisom koji će dobiti u zajeničkoj NLB Komercijalnoj banci“, izjavio je za Tanjug Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vlastimir Vuković.

On je dodao da će klijentima to doneti jednu od najvećih mreža ekspozitura i bankomata u zemlji.

„Počeli smo sa instalacijom 250 najsavremenijih bankomata, u šta smo uložili šest miliona evra, što će biti mali doprinos našoj integraciji i to je jedan od boljitaka koji će naši klijenti odmah videti. Osim toga, pravimo ribrending, što znači da će naše ekspoziture izgledati potpuno dugačije, veb sajt će izgledati drugačije, naše katrice će izgledati mnogo savremenije, a u narednom periodu će se osloboditi razvojni resursi, tako da ćemo i unutar digitalnih solucija i ostalih usluga biti značajno konkurentniji“, najavio je Vuković.

On je kazao da tokom predstojećeg vikenda ekspozitire NLB Komercijalne banke neće raditi, kao što uostalom ni jedna banka u Srbiji ne radi za priznike.

„Kartice će raditi, ali neki servisi neće biti dostupni privremeno zbog integracije, poput mobilnog bankarstva i elektronskog bankarstva, ali ćemo i te usluge verovatno već u ponedeljak omogućiti našiim klijentima i biće značajno savrtemenije i lepše“, rekao je Vuković.

Istakao je da će u narednom periodu biti dostupni digitalne usluge koji će omogućiti klijentima da brzo i efikasno obavljaju bankarske poslove 24 sata dnevno.

„Naš kontakt centar će proširiti kapacitete, tako da će moći da komunicira s klijentima neprestano. Ja mislim da je to ključna stvar, da i pored rade ekspozitura koje su ogranične vremenski, budemo našiim klijentima 24 sata na usluzi i drugo, moram da kažem da ćemo se portuditi da budemo brži, jer ljudi danas nemaju mnogo vremena da čekaju, tako da radimo jedan projekat koji će omogućiti da sve naše operacije budu značajno brže. Od transkacija na šlateru, u aplikacijama, ali i u smislu odobravanje kredita“, naglasio je prvi čovek Komercijalne banke.

Vuković je posebno istakao da će NLB Komercijalna banka imati jednu do dve najveće mreže bankomata u Srbiji.

„To će biti 313 najmodernijih bankomata koji su beskontaktni, moći će da čitaju QR kodove, moći će devize da se podižu, da se rade uplate i isplate. Bukvalno ćete pred vama imati jednu malu banku i to će biti veliko osveženje, jer smo svesni da naši bankomati nisu bili u najboljem stanju. Ali ovo što ćemo uraditi sa 250 bankomata do kraja godine, mislim da će našim klijentima omogućiti potpuno lagodno obavljanje transakcija“, ocenio je Vuković.

NLB Komercijalna banka precizirala je da će od 29. aprila do 4. maja klijenti moći neometano da koriste bankomate i obavljaju plaćnje karticama na prodajnim mestima i putem „digitalnih novčanika“ KomBank i NLB Pay, dok će doći do privremene obustave pojedinih usluga.

Precizira se da elektronsko i mobilno bankarstvo neće biti dostrupni od 29. aprila i to za klijente NLB banke počev od 17 časova, a za klijente Komercijalne banke do 22 sata, pa sve do 4. maja.

Dodaje se da u isto vreme neće raditi ni usluga obaveštavanja putem SMS-a o potrošnji sredstava prilikom korišćenja kartica, kao i da klijenti Komercijalne banke neće moći da plaćaju karticama preko interneta od 29. aprila u 22 časa najkasnije do 4. maja, dok će korisnici NLB banke ovu uslugu moći nesmetano da koriste.

Komercijalna i NLB banka su zamolile svoje korisnike da se na vreme priprema za kratkpotrajni prekih nekih usluga.

Dodaje se da se sve informacije o tome mogu naći na internet sajtovima obeju banaka i na portalu nove banke nlbkb.rs, ili pozivom kol centru koji će u vreme praznika raditi 24 sata dnevno.

Tagovi: Komercijalna banka, NLB Grupa, Nova ljubljanska banka, Vlastimir Vuković
PROČITAJ I OVO
Građani se kreditno zadužili za 7,2 milijarde kuna više nego lani
KREDITIRANJE
Građani se kreditno zadužili za 7,2 milijarde kuna više nego lani
ZAGREB - Krajem rujna stambeni krediti iznosili su 73,3 milijarde kuna. U odnosu na kraj 2021., stambeni krediti ostvarili su rast od 8,1% ili 5,5 milijardi kuna, a u promatranom mjesecu činili su 49,4% ukupnih plasmana stanovništvu.
OTP dovršio međunarodno izdanje obveznica vrijedno 650 milijuna eura
OBVEZNICE
OTP dovršio međunarodno izdanje obveznica vrijedno 650 milijuna eura
BUDIMPEŠTA - OTP banka, najveći mađarski komercijalni zajmodavac, u petak je najavila izdavanje 650 milijuna eura na međunarodnom tržištu obveznica, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Kunski krediti stanovništvu pali treći mjesec zaredom na godišnjoj razini
PAD
Kunski krediti stanovništvu pali treći mjesec zaredom na godišnjoj razini
ANALIZA - Prema podacima Hrvatske narodne banke, ukupni krediti stanovništvu krajem rujna porasli su na osnovi stanja za 7,2 mlrd. kuna ili 5,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 0,3 mlrd. kuna ili 0,2% u odnosu na prethodni mjesec, dosegnuvši 148,3 mlrd. kuna.
EBRD pozvao vlasti BiH da zbog inflacije pomognu poduzetnicima i građanima
POZIV
EBRD pozvao vlasti BiH da zbog inflacije pomognu poduzetnicima i građanima
SARAJEVO - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pozvala je vlasti Bosne i Hercegovine da u 2023. godini snažnije pomognu privatnim poduzetnicima i ugroženim kategorijama stanovništva kako bi umanjili utjecaj daljnjeg rasta cijena i negativnih ekonomskih kretanja, kao posljedica rata u Ukrajini.
Rizici rastu: Bundesbank poziva banke da stvore veće rezerve
APEL
Rizici rastu: Bundesbank poziva banke da stvore veće rezerve
FRANKFURT - Rizici s kojima se suočava realna ekonomija porasli su, priopćila je u četvrtak njemačka središnja banka pozivajući bankarski sektor da ima odgovarajuće rezerve kako bi se nosio s gubicima po svojim kreditima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE