GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB demantira špekulacije o navodnom pranju iranskog novca

NLB demantira špekulacije o navodnom pranju iranskog novca
DEMANTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2020 / 21:36
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA – NLB banka danas je demantirala špekulacije koje su plasirali pojedini slovenski mediji da FBI ispituje navodno pranje iranskog novca.

„Želimo naglasiti da u NLB-u ne postoji istraga koja je u toku", navodi se.

NLB dodaje i da nema bilo kakve informacije ili naznake o bilo kakvoj istrazi koja se vodi u Sloveniji ili bilo kojoj drugoj zemlji.

Sve ostale izjave koje su objavili neki mediji nisu istinite, jer, kako se navodi, nisu ništa drugo nego špekulacije koje bi trebalo da naštete ugledu banke.

„NLB d.d. nikada nije prao novac, niti je ikada učestvovao u bilo kojoj takvoj ilegalnoj praksi", tvrdi banka u objavi.

Prema njihovoj objavi, ovakva vrsta ponašanja nikada nije dokazana i zato odbacuju „sve izjave, špekulacije i insinuacije koje ukazuju na bilo kakvu vrstu pranja novca u NLB".

„Zaposleni u NLB-u nikada nisu izvršili nikakve transakcije koje bi mogle biti povezane s navodnim pranjem novca, niti su pronađene bilo kakve povrede propisanih procedura", navodi banka.

Oni ukazuju i da je početkom siječnja ove godine Državno tužilaštvo Republike Slovenije odbacilo podatke o bivšim zaposlenima u NLB-u u vezi sa navodnim pranjem novca.

„NLB posluje strogo u skladu sa odredbama utvrđenim Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, kao i sa relevantnim smernicama koje daje Banka Slovenije", ističe se.

Prema priopćenju, na polju borbe protiv pranja novca banka ima dobro funkcionalan, ažurni sistem interne kontrole, koji joj pomaže da se spomenute regulacije stave u svakodnevne operacije.

Sistem je zasnovan na integriranoj infrastrukturi, koja služi kako organizacionim i kadrovskim, tako i funkcionalnim i IT rješenjima, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi: Nova ljubljanska banka, pranje novca
PROČITAJ I OVO
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
EBRD i Privredna banka Zagreb potpisali instrument podjele rizika od 75 milijuna eura
PODJELA RIZIKA
EBRD i Privredna banka Zagreb potpisali instrument podjele rizika od 75 milijuna eura
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pokreće novi instrument podjele rizika za hrvatske banke, a Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica Grupe Intesa Sanpaolo, prva će se uključiti u instrument.
Kostić želi preuzeti još 17% Addiko banke
POVEĆANJE UDJELA
Kostić želi preuzeti još 17% Addiko banke
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miodrag Kostić preko svoje tvrtke Agri Europe Cyprus želi povećati svoj udio u Addiko Bank AG.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE