GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NKSInst: Instant brza plaćanja u PBZ-u

NKSInst: Instant brza plaćanja u PBZ-u
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2020 / 13:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe, predvodnik je u primjeni novih tehnologija na tržištu te je kontinuirano usmjerena na razvoj novih, inovativnih proizvoda i usluga u skladu s globalnim trendovima i standardima.

Banka se uspješno certificirala za primjenu NKSInst novog platnog sustava u Republici Hrvatskoj i osigurala sve potrebne preduvjete kako bi svojim klijentima omogućili provođenje međubankovnih instant plaćanja. Tako je PBZ među prvima od banaka uvela novu uslugu Instant plaćanja u kunama, koja će biti u punoj produkciji od 29. listopada 2020.

Nova usluga Instant plaćanja omogućuje svim klijentima PBZ-a, građanima i pravnim osobama brzu i efikasnu uslugu zadavanja i izvršenja naloga za Instant plaćanja u kunama na transakcijski račun u drugoj banci u RH putem svih kanala banke - u PBZ poslovnici, PBZ digitalnim bankarstvom - mobilna i internetska verzija, PBZCOM@NET, mPBZCOM, InBiz, servisa e-plaćanja Fine.

U najviše 10 sekundi sredstva će biti doznačena primatelju Instant naloga bez obzira u kojoj banci u RH ima otvoren transakcijski račun uz nužan preduvjet da su banka platitelja i banka primatelja plaćanja sudionica novouspostavljenog NKSInst platnog sustava, a za sada su sudionici PBZ, HPB i Partner banka te se uskoro očekuju i druge banke. Upravitelj NKSInst platnog sustava je Financijska agencija.

Prednosti Instant plaćanja

dostupnost usluge 24/7/365 - izvršenje transakcije bilo koji dan u godini, 24 sata na dan, neovisno radi li se o radnom ili neradnom danu
brzina - izvršenje transakcije i raspoloživost sredstava na računu primatelja u roku od najviše 10 sekundi
pristup usluzi s bilo kojeg mjesta – mogućnost zadavanja Instant naloga za plaćanje digitalnim kanalima (PBZ digitalnim bankarstvom – mobilna i internetska verzija) te u PBZ poslovnicama
maksimalan iznos transakcije - do iznosa od 100.000 kuna po transakciji.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, NKSInst, instant plaćanje, Intesa Sanpaolo
PROČITAJ I OVO
Credit Suisse mora bivšem premijeru Gruzije isplatiti 926 milijuna dolara
NOVI PROBLEMI
Credit Suisse mora bivšem premijeru Gruzije isplatiti 926 milijuna dolara
BERN - Sud u Singapuru donio je odluku da švicarska banka Credit Suisse mora isplatiti 926 milijuna dolara odštete bivšem premijeru Gruzije Bidzini Ivanišviliju.
Njemačke banke imaju svježeg novca za gospodarstvo - ponuda veća od potražnje
FINANCIRANJE
Njemačke banke imaju svježeg novca za gospodarstvo - ponuda veća od potražnje
BERLIN - Unatoč nedavnim problemima na financijskim tržištima u Americi i Švicarskoj, komercijalne banke u Njemačkoj kažu da nema negativnih učinaka na kredite koje nude.
Dobit banaka u Federaciji BiH u prvom kvartalu 134,8 miliona KM
U PLUSU
Dobit banaka u Federaciji BiH u prvom kvartalu 134,8 miliona KM
SARAJEVO - Banke u Federaciji ostvarile su u prvom kvartalu 2023. godine neto dobit od 134,8 miliona KM, prema preliminarnim podacima Agencije za bankarstvo FBiH.
Financiranje malih i srednjih poduzetnika za uspješniju lokalnu i globalnu zajednicu
PODUZETNIŠTVO
Financiranje malih i srednjih poduzetnika za uspješniju lokalnu i globalnu zajednicu
Hrvatska poštanska banka prepoznala je važnost financiranja malih i srednjih poduzeća za gospodarski i društveni razvoj te je u 2022. plasirala 137 milijuna eura za praćenje klijenata u njihovim poslovanjima
Dobit banaka u RS u prvom kvartalu skočila 44%
SKOK
Dobit banaka u RS u prvom kvartalu skočila 44%
BANJA LUKA - Neto dobit bankarskog i mikrokreditnog sektora u Republici Srpskoj u prvom kvartalu ove godine je mnogo veća u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci Agencije za bankarstvo RS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE