GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka mobilna banka N26 otvara ured u Beogradu

Njemačka mobilna banka N26 otvara ured u Beogradu
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2021 / 07:08
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Vlasnik jedne od najpopularnijih mobilnih banaka, berlinski startup N26 najavio otvaranje svojeg ureda u Beogradu, prenosi portal TechCrunch.

Vijest je uslijedila nakon objave da će kompanija u svoje poslove uložiti dodatnih 900 milijuna dolara.

Ukupna vrijednost ove mobilne banke sada je procijenjena na čak devet milijardi dolara.

Njene usluge koristi sedam miliona korisnika u 25 zemalja, a suosnivač kompanije Valentin Stalf kaže da kompanija planira da proširi svoje poslovanje u Evropi i to prvenstveno na područje Istočne Evrope.

- Trenutno dominiramo u Centralnoj Evropi. Kompanija Revolut (koja se također bavi mobilnim bankarstvom) radi uglavnom u Velikoj Britaniji i Istočnoj Evropi. N26 zbog toga želi da poveća svoje prisustvo u Centralnoj Evropi, kao i da se proširi na Istočnu Evropu gdje još ima mjesta za nove kompanije. N26 planira da otvori i kancelariju u Beogradu, objasnio je Stalf.

Planirano proširenje dogodit će se u toku 2022. godine. Stalf je istakao da N26 trenutno bilježi "fantastične rezultate na području Centralne Evrope".

Za sada ostaje nejasno hoće li N26 otvoriti samo lokalno predstavništvo ili su planovi za srpsku prijestolnicu širi od toga, piše Netokracija.

Berlinski startap N26 je najpoznatiji po svojoj revolucionarnoj usluzi mobilnog bankarstva, nudi bankovne račune i debitne kartice kojima može da se upravlja pomoću mobilne aplikacije.

Otvaranje bankovnog računa je zahvaljujući mobilnom bankarstvu postalo prilično jednostavno jer ne zahtijeva odlazak u poslovnicu niti popunjavanje papirologije. Korisnici zajedno sa svojim brojevima računa dobijaju i virtuelnu karticu preko internet stanica Apple Pay ili Google Pay.

Tagovi: N26, mobilno bankarstvo, Revolut, Valentin Stalf
PROČITAJ I OVO
OTP banka potpisala novi Kolektivni ugovor
RADNICI
OTP banka potpisala novi Kolektivni ugovor
SPLIT – OTP banka d.d. je sa Sindikatom bankarskih i financijskih djelatnika potpisala novi trogodišnji Kolektivni ugovor. Njime se za zaposlenike banke zadržavaju sva postojeća te osiguravaju dodatna prava.
Erste i UniCredit tuže Split zbog Spaladium Arene
TUŽBA
Erste i UniCredit tuže Split zbog Spaladium Arene
SPLIT - Nastavlja se saga oko propalog projekta Spaladium Arene. Erste group bank i UniCredit bank, banke koje su financirale projekt javno-privatnog partnerstva, podnijele su tužbu protiv Grada Splita i privatnog partnera u izgradnji, tvrtke TPN Sportski grad u stečaju.
Krajem decembra o pripajanju NLB banke Komercijalnoj
PRIPAJANJE
Krajem decembra o pripajanju NLB banke Komercijalnoj
BEOGRAD – NLB Beograd biće pripojena Komercijalnoj banci, navodi se u Nacrtu Ugovora o kome će 23. decembra biti odlučivano na skupštini akcionara Komercijalne banke.
OTP grupa kupuje još jednu banku u Albaniji
AKVIZICIJE
OTP grupa kupuje još jednu banku u Albaniji
ZAGREB - Nakon ulaska na albansko tržište prije više od tri godine, OTP grupa sprema novu akviziciju u toj zemlji. Preuzimanjem Alpha banke Albania, albansko poslovanje OTP grupe na pravom je putu postati peta najveća banka prema ukupnoj aktivi te druga u kreditima klijentima.
Zaba: Od 1. siječnja niže promjenjive kamatne stope na postojeće kredite građana
KREDITI
Zaba: Od 1. siječnja niže promjenjive kamatne stope na postojeće kredite građana
ZAGREB - Slijedom kretanja Nacionalne referentne stope (NRS) od 1. siječnja 2022. u Zagrebačkoj banci snižavaju se promjenjive kamate stope na postojeće kredite građanima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE