GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit VTB banke više nego udvostručena u prvom kvartalu

Neto dobit VTB  banke više nego udvostručena u prvom kvartalu
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 17:28
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Ruska banka VTB izvijestila je da je više nego udvostručila neto dobit u prvom tromjesečju zahvaljujući prepolovljenim rezervacijama za nenaplative zajmove.

Prvo tromjesečje VTB je tako zaključio s neto dobiti od 85,1 milijarde rubalja (1,12 milijardi dolara), više nego dvostruko većom u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Veća dobit proizlazi iz prepolovljenog iznosa rezervacija za gubitke po nenaplativim zajmovima u usporedbi s istim lanjskim razdobljem, na 22,6 milijardi rubalja, pokazalo je poslovno izvješće ruskog državnog zajmodavca, objavljeno početkom tjedna.

Neto prihodi od kamata u prvom su tromjesečju porasli za 21,6 posto, na 145,6 milijardi rubalja.

Neto operativni prihodi prije rezervacija poskočili su 19 posto, na 194 milijarde rubalja. Isti postotni rast bilježili su i neto prihodi od naknada i provizija, dosegnuvši 38,6 milijardi rubalja.

Financijsko izvješće za prvi kvartal odražava „robusne rezultate poslovanja VTB-a i postpandemijski oporavak gospodarstva”, rekao je financijski direktor Dmitrij Pjanov, komentirajući poslovne rezultate.

U pandemijskoj 2020. godini financijske rezultate VTB-a pritisnule su veće rezervacije za nenaplative zajmove, no ova bi godina mogla donijeti olakšanje, sudeći po ocjeni ruske središnje banke da u bankarskom sustavu ne primjećuje probleme povezane s dugom, primjećuje Reuters.

U VTB-u su za ovu godinu zacrtali rekordnu neto dobit u rasponu od 250 milijardi do 270 milijardi rubalja. U prošloj mu je godini pala za 63 posto zbog velikog povećanja rezervacija za loše kredite u očekivanju problema s otplatom dugova u pandemiji.

Tagovi: VTB bank, poslovni rezultati, ruske banke, koronakriza
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE