GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit NLB-a pala 36%, Brodnjaku novi mandat

Neto dobit NLB-a pala 36%, Brodnjaku novi mandat
OŠTAR PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2020 / 22:37
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Neto dobit NLB Grupe u prvih devet mjeseci dosegla je 104,6 milijuna eura, što je 36% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pad je posljedica dodatnih umanjenja vrijednosti i rezerviranja u iznosu od 50,2 milijuna EUR. Nakon razgovora o rezultatima, Nadzorni odbor imenovao je Blaža Brodnjaka predsjednikom Uprave na još pet godina.

"Nakon svjedočenja hibernaciji gospodarstva u prvoj polovici godine zbog pandemije covida-19 i posljedičnog prestanka javnog života i gospodarstva, smanjenja zaraza i ukidanja mjera suzbijanja epidemije u ljetnim mjesecima NLB objavljuje objavu poslovnih rezultata.

Tako je NLB Grupa zabilježila normalizaciju prihoda, koja je dosegla razinu kao prije epidemije. Neto dobit pala je za jedan posto na 383,3 milijuna eura u prvih devet mjeseci, dok je dobit prije umanjenja vrijednosti i rezerviranja pala za dva posto na 167 milijuna eura.

Uz Brodnjaka, koji je odgovoran za bankarstvo sa stanovništvom, privatno bankarstvo i korporativno bankarstvo, Nadzorni odbor dao je novi mandat i Archibalu Kremseru, koji je odgovoran za financijsko poslovanje, i Andreasu Burkhardtu, odgovornm za rizike. Četvrti član, Petr Brunclik, pridružio se odboru u svibnju.

Tagovi: Nova ljubljanska banka, Archibal Kremser, NLB Grupa, Blaž Brodnjak, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Depoziti kod banaka rastu na mjesečnoj i godišnjoj razini
TREND
Depoziti kod banaka rastu na mjesečnoj i godišnjoj razini

ANALIZA - Ukupni depoziti kod poslovnih banaka krajem listopada iznosili su 325,4 milijarde kuna te su porasli i na mjesečnoj i na godišnjoj razini, pokazuju najnoviji podaci Hrvatske narodne banke (HNB).

Rast kredita i rast omjera kapitala usprkos padu prihoda i dobiti
BANKARSKI SEKTOR
Rast kredita i rast omjera kapitala usprkos padu prihoda i dobiti
ANALIZA - Usporedba tempa rasta kredita u državama članicama EU potvrđuje da se hrvatske banke nalaze u gornjim polovinama distribucija stopa rasta kredita stanovništvu i poduzećima, a kamatne stope su zadržane na niskim razinama, kao da je Hrvatska već uvela euro.
The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori
PRIZNANJA
The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori
LONDON/PODGORICA – Magazin „The Banker“ je po peti put proglasio Erste Bank AD Podgorica „Bankom godine u Crnoj Gori“. Nagrade ovog renomiranog magazina, koji djeluje u okviru Financial Times grupacije, ove godine su proglašene na onlajn ceremoniji održanoj 2. decembra.
HPB, HBOR i Zagrebačka banka kreditiraju HAC
REFINANCIRANJE
HPB, HBOR i Zagrebačka banka kreditiraju HAC
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala suglasnost Hrvatskim autocestama (HAC) za kredit kod Hrvatske poštanske banke, Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvitak za refinanciranje dva kredita ukupno vrijedna 120,9 milijuna eura, radi pripajanja Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) HAC-u.
EBA: Banke mogu odobravati moratorije na kredite do kraja ožujka 2021.
MORATORIJ
EBA: Banke mogu odobravati moratorije na kredite do kraja ožujka 2021.
BRUXELLES - Europska agencija za banke (EBA) ponovo je aktivirala kriznu regulativu za moratorije na kredite, omogućivši podnošenje zahtjeva za zamrzavanjem otplata do kraja ožujka 2021. kako bi se osigurala likvidnost u drugom valu pandemije covida 19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE