GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Naknade podigle prihode UniCredita u trećem kvartalu

Naknade podigle prihode UniCredita u trećem kvartalu
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2021 / 07:53
Autor: SEEbiz / H
RIM - Snažan rast prihoda od naknada i provizija podupro je rezultate talijanske banke UniCredit u trećem tromjesečju, nadoknadivši smanjeni prihod od kamata, pokazalo je poslovno izvješće.

Prihod vlasnice Zagrebačke banke porastao je u razdoblju od srpnja do rujna 1,9 posto, na 4,4 milijarde eura, izvijestio je UniCredit u četvrtak.

Blago povećanje prihoda podupro je skok neto prihoda od naknada i provizija, za 12,5 posto, na 1,65 milijardi eura.

Neto prihod od kamata pao je pak 1,4 posto, na 2,27 milijardi eura.

Dobit od trgovanja smanjena je 22,2 posto, na 354 milijuna eura.

Talijanska je banka zaključila treće tromjesečje s neto dobiti od 1,06 milijardi eura, većom za 55,6 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kada je na njezine rezultate utjecao prvi val pandemije i njegove teške ekonomske posljedice.

Kada se isključe jednokratne stavke, iznosila je 1,1 milijardu eura i veća je 60 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Neto otpisi kredita i rezervacije za jamstva i obaveze smanjeni su 60 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 297 milijuna eura.

Bruto nenaplativi krediti na razini grupe pali su za trećinu u odnosu na lanjsko treće tromjesečje, na 6,7 milijardi eura.

Stopa adekvatnosti kapitala iznosila je na kraju rujna 15,5 posto i bila je nepromijenjena u odnosu na kraj lipnja.

Banka sada očekuje da će ove godine ostvariti temeljnu neto dobit veću od 3,7 milijardi eura, podigavši dosadašnju procjenu za 700 milijuna eura. Prihod bi trebao iznositi oko 17,5 milijardi eura, što je 400 milijuna eura više no što su dosada očekivali.

Tagovi: UniCredit, poslovni rezultati, Zagrebačka banka
PROČITAJ I OVO
ESLJP: Hrvatska povrijedila prava dioničarima Croatia banke
PRESUDA
ESLJP: Hrvatska povrijedila prava dioničarima Croatia banke
ZAGREB - Europski sud za ljudska prava (ESLJP) presudio je da je Hrvatska povrijedila prava na pošteno suđenje i na mirno uživanje vlasništva bivšim dioničarima Croatia banke zbog propusta domaćih sudova da preispitaju vladinu odluku o povlačenju i poništaju dionica.
The Banker: Intesa Sanpaolo dobila nagradu za banku godine u Italiji
NAGRADE
The Banker: Intesa Sanpaolo dobila nagradu za banku godine u Italiji
ZAGREB - Intesa Sanpaolo (matična banka PBZ-a) ponovno je "Banka godine u Italiji" (Bank of the Year in Italy) prema The Bankeru, uglednoj publikaciji Financial Times Grupe.
The Banker: OTP banka je banka 2021. godine u Hrvatskoj
PRIZNANJA
The Banker: OTP banka je banka 2021. godine u Hrvatskoj
SPLIT – Prema izboru najprestižnijeg financijskog magazina The Banker OTP banka d.d. je najbolja banka 2021. u Hrvatskoj.
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
OPORAVAK
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
ZAGREB - Rast ukupnih kredita stanovništvu u listopadu iznosio je 4,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pri čemu su stambeni krediti porasli za 10,6 posto, istaknuto je u novim HUB Pregledima, naslovljenima "Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva uz povijesno najniže kamatne stope".
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
REVIZIJA
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je u srijedu da je Vrhovni sud donio rješenje kojim dopušta banci podnošenje revizije na presudu u slučaju Jušte Puharića, kao i da je Općinski građanski sud donio rješenje kojim se odgađa prijenos novčanih sredstava tužitelju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE