GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MG Mind postao većinski vlasnik Nove banke

MG Mind postao većinski vlasnik Nove banke
DOKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2020 / 07:13
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BANJA LUKA - MG Mind d.o.o. postao je većinski vlasnik Nove banke a.d. Banja Luka.

MG Mind je došao do 64,5 posto akcija Nove banke, nakon deset blok poslova realizovanih juče na Banjalučkoj berzi vrijednih oko 24 miliona KM.

Prethodno MG Mind mrkonjićkog biznismena Mladena Milanovića Kaje imao je 29,8 posto akcija u Novoj banci.

Vlasnička struktura Nove banke ovim transakcijama iz temelja se promijenila te na listi top deset dioničara više nema kompanija koje su u prethodnom periodu ušle u vlasništvo kao što su banjalučka preduzeća Ban Gradnja i Respect Plus, Legend Istočna Ilidža, N Sport Beograd, Vladimir Kapor d.o.o. Pale, New Concept Banja Luka i Gas Petrol Mrkonjić Grad.

Od ranijih vlasnika ostali su Invest Nova a.d. Bijeljina, koji ima 5,3 posto i Slobodan Radanović koji posjeduje 4,7 posto.

Manje udjele sada posjeduju Zoran Gajić 1,8 posto, Slobodan Ćurčić 1,7 posto, Lanaco Banja Luka 1,4 posto, Radovan Radovanović 1,3 posto, Nebojša Ninić 1,0 posto, Institut za ekonomska istraživanja d.o.o. Beograd 0,8 posto, te Dragan Mikerević, takođe 0,8 posto.

Mladen Milanović Kaja upravlja MG Mind grupacijom koja ima više od 2.500 zaposlenih sa poslovima u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Neke od kompanija u njegovom vlasništvu su osim MG Minda, banjalučke firme Tržnica i Čistoća, potom Mrkonjićputevi, a posjeduje i znatan broj vrijednih nekretnina u Banjaluci.

Investirao je u propalo Bobar osiguranje, koje je restrukturirao i preoblikovao u Atos osiguranje, da bi ga potom prodao 2018. godine, a akvizicija je bila "teška" 24 milona KM.

Tagovi: MG Mind, Nova banka, Ban Gradnja, Respect Plus, Legend Istočna Ilidža, Mladen Milanović
PROČITAJ I OVO
Stambeni krediti u godinu dana veći za 3,6 milijardi kuna
KREDITIRANJE
Stambeni krediti u godinu dana veći za 3,6 milijardi kuna
ANALIZA - Uz blagi rast na mjesečnoj razini (+0,3%) ukupni krediti stanovništvu krajem svibnja dosegnuli su 137,9 mlrd. kuna. Navedeni iznos je 3,6 mlrd. kuna viši nego krajem svibnja 2020. Godišnja nominalna stopa tako se zadržala na travanjskih 2,7%.
Rekordna dobit Hrvatske poštanske banke
REKORDI
Rekordna dobit Hrvatske poštanske banke
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka u prvom polugodištu ostvarila je 147 milijuna kuna neto dobiti, što je 28 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije i najviša polugodišnja dobit u posljednjih trideset godina.
HNB kreće s inicijativom za zakonske izmjene oko prekoračenja po tekućem računu
INICIJATIVE
HNB kreće s inicijativom za zakonske izmjene oko prekoračenja po tekućem računu
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) uputila je okružnicu bankama, kojom ih obavještava da pokreće inicijativu za izmjenu i dopunu Zakona o potrošačkom kreditiranju (ZPK) u vezi s odobravanjem prekoračenja po tekućem računu, izvijestili su u petak iz HNB-a.
Erste banka u prvoj polovini godine s 511 milijuna kuna neto dobiti
RAST
Erste banka u prvoj polovini godine s 511 milijuna kuna neto dobiti

ZAGREB - Erste banka je u prvoj polovini godine poslovala s 511,2 milijuna kuna neto dobiti, što je gotovo tri puta više nego u istom lanjskom razdoblju, kada je neto dobit iznosila 171,3 milijuna kuna, objavila je u petak ta banka.

HBOR kreditira projekte javnog sektora uz kamatne stope od 1,1 posto
KREDITIRANJE
HBOR kreditira projekte javnog sektora uz kamatne stope od 1,1 posto
ZAGREB - HBOR je snizio kamatne stope po programima Investicije javnog sektora i EU projekti te je kamatna stopa za ulaganja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, ustanova i agencija u njihovom većinskom vlasništvu s potpomognutih područja snižena na 1,1 posto, a za one s ostalih područja na 1,2 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE