GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MG Mind postao većinski vlasnik Nove banke

MG Mind postao većinski vlasnik Nove banke
DOKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2020 / 07:13
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BANJA LUKA - MG Mind d.o.o. postao je većinski vlasnik Nove banke a.d. Banja Luka.

MG Mind je došao do 64,5 posto akcija Nove banke, nakon deset blok poslova realizovanih juče na Banjalučkoj berzi vrijednih oko 24 miliona KM.

Prethodno MG Mind mrkonjićkog biznismena Mladena Milanovića Kaje imao je 29,8 posto akcija u Novoj banci.

Vlasnička struktura Nove banke ovim transakcijama iz temelja se promijenila te na listi top deset dioničara više nema kompanija koje su u prethodnom periodu ušle u vlasništvo kao što su banjalučka preduzeća Ban Gradnja i Respect Plus, Legend Istočna Ilidža, N Sport Beograd, Vladimir Kapor d.o.o. Pale, New Concept Banja Luka i Gas Petrol Mrkonjić Grad.

Od ranijih vlasnika ostali su Invest Nova a.d. Bijeljina, koji ima 5,3 posto i Slobodan Radanović koji posjeduje 4,7 posto.

Manje udjele sada posjeduju Zoran Gajić 1,8 posto, Slobodan Ćurčić 1,7 posto, Lanaco Banja Luka 1,4 posto, Radovan Radovanović 1,3 posto, Nebojša Ninić 1,0 posto, Institut za ekonomska istraživanja d.o.o. Beograd 0,8 posto, te Dragan Mikerević, takođe 0,8 posto.

Mladen Milanović Kaja upravlja MG Mind grupacijom koja ima više od 2.500 zaposlenih sa poslovima u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Neke od kompanija u njegovom vlasništvu su osim MG Minda, banjalučke firme Tržnica i Čistoća, potom Mrkonjićputevi, a posjeduje i znatan broj vrijednih nekretnina u Banjaluci.

Investirao je u propalo Bobar osiguranje, koje je restrukturirao i preoblikovao u Atos osiguranje, da bi ga potom prodao 2018. godine, a akvizicija je bila "teška" 24 milona KM.

Tagovi: MG Mind, Nova banka, Ban Gradnja, Respect Plus, Legend Istočna Ilidža, Mladen Milanović
PROČITAJ I OVO
Spojile se Budapest Bank, MKB Bank i Takarekbank
SPAJANJE
Spojile se Budapest Bank, MKB Bank i Takarekbank
BUDAPEST - Budapest Bank i MKB banka koje su u državnom vlasništvu potpisale su ugovor o spajanju sa štednom grupom Takarekbank (MTB) i time je stvorena druga po veličini mađarska bankarska grupacija.
Unatoč krizi, štednja građana kod banaka porasla 4% godišnje
ŠTEDNJA
Unatoč krizi, štednja građana kod banaka porasla 4% godišnje
ZAGREB – Premda ovogodišnji Dan štednje zbog posljedica krize COVID-19, obilježava najdublja recesija u svijetu od Drugog svjetskog rata, sredstva građana kod hrvatskih banaka nastavila su rasti po godišnjoj stopi od oko 4%.
Nova banka: Neto dobit u devet mjeseci pala 11,6%
PAD
Nova banka: Neto dobit u devet mjeseci pala 11,6%
BANJA LUKA - Banjalučka Nova banka ostvarila je za period januar-septembar neto dobit od 9,0 miliona KM.
Pristigle tri obvezujuće ponude za preuzimanje Croatia banke
PONUDE
Pristigle tri obvezujuće ponude za preuzimanje Croatia banke

ZAGREB - Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) izvijestila je u petak da je zaprimila tri obvezujuće ponude za kupoprodaju dionica Croatia banke.

Neto dobit HPB-a smanjena 3,2 posto
PAD
Neto dobit HPB-a smanjena 3,2 posto
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 164,9 milijuna kuna, što je 3,2 posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, podaci su iz financijskog izvješća te banke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE