GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MG Mind došao do 86,8% vlasništva u Novoj banci

MG Mind došao do 86,8% vlasništva u Novoj banci
ZAVRŠENA PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2020 / 08:34
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BANJA LUKA - MG Mind d.o.o. Mrkonjić Grad došao je do 86,8-postotnog vlasništva u Novoj banci a.d. Banja Luka nakon provedene ponude za preuzimanje.

MG Mind, koji je u ponudi djelovao samostalno, otkupio je 30.028.113 akcija Nove banke, što predstavlja 30.028.113 glasova u njenoj skupštini ili 22,303 % od ukupnog broja glasova. Ove akcije MG Mind je isplatio i preuzeo u zakonskom roku.

Budući da je prethodno posjedovao 86.899.378 akcija ili 64,543 posto, sa dodatnih 30.028.113 akcija ili 22,303 posto MG Mind je postao vlasnik ukupno 116.927.491 akcija, što predstavlja 86,846 posto glasova u Skupštini Nove banke.

Za svaku akciju koja je predmet ponude MG Mind se u ponudi obavezao da će platitili 0,5 KM. To znači da je za otkupljenih 30.028.113 akcija izdvojio 15 miliona KM

Inače, za operaciju preuzimanja MG Mind je osigurao novčana sredstva u iznosu od 23.869.195 KM kod UniCredit banke kao depozit za plaćanje deponovanih akcija.

Tagovi: MG Mind, Nova banka
PROČITAJ I OVO
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
ZAGREB - Zaokret u monetarnim politikama vodećih gospodarstava počeo se postupno odražavati na rast domaćih kamatnih stopa, pa se tako nastavio rast prinosa na dužničke vrijednosne papire države, počeli su rasti i troškovi financiranja poduzeća, dok se kod kreditiranja stanovništva još uvijek ne primjećuje znatnija promjena financijskih uvjeta, konstatirao je u srijedu Savjet Hrvatske narodne banke.
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
SMANJENJE
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
BEOGRAD - U nameri da odgovornim upravljanjem resursima pruži doprinos merama štednje u aktuelnim uslovima globalne energetske neizvesnosti, Banca Intesa, deo međunarodne bankarske grupe Intesa Sanpaolo, usvojila je akcioni plan za optimizaciju potrošnje električne energije i gasa u svojim poslovnim prostorijama.
Banke već počele gasiti bankomate
BANKOMATI
Banke već počele gasiti bankomate
ZAGREB - S obzirom na veliku potražnju građana za početnim paketićima eurokovanica – više ih nema za kupiti u dijelu poštanskih ureda, potvrdili su iz Hrvatske pošte.
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
KRIPTO SCENA
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
NEW YORK - Izvršni direktor Goldman Sachsa Mathew McDermott rekao je da njihova tvrtka već provodi dubinsku analizu nekih kripto tvrtki.
Morgan Stanley otpušta dva posto radne snage
REZOVI
Morgan Stanley otpušta dva posto radne snage
NEW YORK - Morgan Stanley otpustio je danas oko 2% svoje radne snage, neslužbeno doznaje CNBC.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE