GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kostić želi preuzeti još 17% Addiko banke

Kostić želi preuzeti još 17% Addiko banke
POVEĆANJE UDJELA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2024 / 08:20
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miodrag Kostić preko svoje tvrtke Agri Europe Cyprus želi povećati svoj udio u Addiko Bank AG.

Kostić, koji je ranije preko svoje tvrtke Infinity Management Limited stekao 10 posto udjela u ovoj banci, želi kupiti do 3,3 milijuna dodatnih dionica, odnosno 17 posto udjela.

Kostić će putem javne ponude za preuzimanje dionica platiti cijenu od 17,50 eura. Posljednja cijena po kojoj se trgovalo dionicama Addiko banke prije ove objave bila je 16 eura. Ukupno bi privatne prodaje i ponude trebale doseći do 5,26 milijuna dionica – dakle do 26,99 posto udjela.

Za sklapanje ovog posla morat će se pričekati regulatorno odobrenje austrijske Uprave za financijsko tržište (FMA) i Europske središnje banke (ECB), kao i regulatorno odobrenje banaka u Srbiji, Crnoj Gori, Federaciji Bosne i Hercegovine, Republici Srpskoj , Hrvatska i Slovenija i ostali uobičajeni uvjeti zaključenja transakcije.

Romeo Collina iz Uprave Agri Europe komentirao je: Grupa je posljednjih godina uspješno rasla i proširila se u nekoliko zemalja, zauzimajući vodeću poziciju u jugoistočnoj Europi. Addiko Bank za nas predstavlja financijsku instituciju sa zanimljivim poslovnim modelom i geografskom diversifikacijom, a obje savršeno odgovaraju našoj namjeri, našoj predanosti povećanju naše prisutnosti na Balkanu, regiji za koju vjerujemo da ima visok ekonomski rast i potencijal stvaranja vrijednosti.

Kostićev financijski holding uključuje kreditne institucije i financijske institucije koje posluju u jugoistočnoj Europi - Gorenjska banka, AIK banka, Eurobank Direktna, M&V Investments i GB Leasing ("Grupa").

Grupacija i njezine podružnice imaju ukupnu bilancu od oko 8,8 milijardi eura, neto krediti iznose oko 5,1 milijardu eura, depoziti oko 6,7 milijardi eura, a temeljni kapital oko 1,2 milijarde eura.

Tagovi: kostić, addiko, mk group, Agri Europe Cyprus
PROČITAJ I OVO
Uzlet dobiti Goldman Sachsa u prvom kvartalu
SKOK
Uzlet dobiti Goldman Sachsa u prvom kvartalu
NEW YORK - Dobit Goldman Sachsa (GS) porasla je 28% u prvom tromjesečju kako su prihodi od investicijskog bankarstva porasli, dajući izvršnom direktoru Davidu Solomonu potreban zamah početkom 2024.
U Njemačkoj potražnja za potrošačkim kreditima lani pala 7 posto
POTRAŽNJA
U Njemačkoj potražnja za potrošačkim kreditima lani pala 7 posto
BERLIN - Potražnja za potrošačkim kreditima u Njemačkoj lani je smanjena za 7,3 posto na godišnjoj razini, objavilo je ovoga tjedna udruženje banaka BFACH.
Citigroup i Wells Fargo s tromjesečnim padom dobiti
PAD
Citigroup i Wells Fargo s tromjesečnim padom dobiti
NEW YORK - Američke banke Wells Fargo i Citigroup zabilježile su u prvom kvartalu ove godine manju dobit nego u istom razdoblju lani.
JPMorgan povećao dobit, ali i objavio razočaravajuće prognoze
SUZDRŽANO
JPMorgan povećao dobit, ali i objavio razočaravajuće prognoze
NEW YORK - Američka banka JPMorgan Chase u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit od 13,4 milijarde dolara, što je šest posto više nego u istom razdoblju lani.
EBRD prošlu godinu zaključio s dobiti od 2,1 milijardu eura
U PLUSU
EBRD prošlu godinu zaključio s dobiti od 2,1 milijardu eura
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) izvijestila je da je u 2023. godini poslovala s dobiti zahvaljući rastu kamatnih stopa i dobrim rezultatima tržišta dionica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE