GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Komercijalna i NLB Banka radiće kao zasebne do spajanja

Komercijalna i NLB Banka radiće kao zasebne do spajanja
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2021 / 18:14
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Komercijalna Banka i NLB Banka Beograd nastaviće da rade kao zasebne banke sve do pravnog spajanja, sapštila je danas Komercijalna banka, čiji je od nedavno vlasnik slovenačka NLB Grupa.

U redovnom poslovanju Komercijalne banke sa klijentima, kratkoročno gledano, neće biti nikakvih promena i oni će neometano moći da koriste sve usluge, navodi se u saopštenju.

Kažu da će klijenti moći neometano da koriste sve usluge, a svi depoziti, krediti i računi ostaju aktivni pod istim uslovima.

„U predstojećim nedeljama, na raspolaganju klijentima obe banke, kao i svima koji žele da postanu deo NLB porodice, biće obiman paket dobrodošlice, uključujući i besplatno korišćenje bankomata obe banke, kao i bankomata svih clanica NLB Grupe“, saopštava Komercijalna banka.

Navode i da klijenti neće morati da promene mobilnu aplikaciju, Internet banku, kartice, te da će moći da nastave da koristite standardne usluge i postojeće kartice.

Najavljuju da će u narednim godinama klijentima ponuditi unapređenu i napredniju mobilnu/veb platformu, a o svim promenama će ih blagovremeno obavestiti.

Kada je reč o tome da li će naknade za usluge u obe banke ostati iste ili će se promeniti, u Komercijalnoj banci kažu da će do spajanja obe banke postepeno prilagođavati svoju cenovnu politiku, tako da će biti potpuno usklađene pri spajanju.

Komercijalna banka je, navode, u potpunosti posvećena izgradnji moderne i digitalizovane banke, pa će nastojati da klijentima omogući da najveći deo poslova završe bez dolaska u banku.

Taj proces će, preciziraju, biti postepen, te će za određene usluge klijenti i dalje morati da dolaze u ekspozituru.

„U narednom periodu ćemo konstantno unapređivati kvalitet usluge i to posebno u domenu digitalizacije“, poručuju u saopštenju.

Ušteđevina klijenata će, napominju, i dalje biti sigurna i dodaju da je NLB najveća regionalna bankarska grupa koja je u potpunosti posvećena pružanju najkvalitetnijih usluga klijentima.

„Takođe smo jedan od vodećih investitora u našem regionu, i nastavićemo punu podršku srpskoj ekonomiji i rastu lokalnih kompanija i preduzeća“, poručuju.

Klijenti će imati mogućnost da, kako navode, mešaju i spajaju usluge i proizvode Komercijalne Banke i NLB Banke Beograd bez dodatnih troškova, uz prethodno otvaranje računa u sestrinskoj banci.

Najavljuju da su trenutno u pripremi određene pogodnosti za nove klijente, koji će u narednom periodu moći da otvore račun u sestrinskoj banci pod povoljnijim uslovima.

Na ovaj način će klijenti, kako objašnjavaju, moći da koristite sve usluge obe banke i moći će da odaberu najpovoljnije uslove različitih usluga i proizvoda obe banke.

Nakon spajanja, dodaju, računi klijenata će biti integrisani, i imaće samo jedan racun u integrisanoj banci.

Za sva dodatna pitanja klijentima su na rapsolaganju ekspoziture Komercijalne banke i Konatkt centar na broju telefona: +381 11 20 18 600 ili 0700 800 900 i imejl adresi: kontakt.centar@kombank.com.

Krajem decembra, slovenacka NLB, matična banka najveće bankarske grupe sa sedištem u ovom regionu, zvanično je postala vlasnik Komercijalne banke.

Tagovi: Komercijalna banka, NLB Banka, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Vlada Crne Gore s kineskom Exim bankom dogovorila odlaganje otplate kredita
DOGOVOR
Vlada Crne Gore s kineskom Exim bankom dogovorila odlaganje otplate kredita
PODGORICA - Crnogorska vlada je postigla dogovor s kineskom Exim bankom o privremenom odlaganju otplate 60 miliona dolara za kredite Barske i Crnogorske plovidbe.
Erste banci potvrđen rejting BBB+, uz stabilne izglede
REJTING
Erste banci potvrđen rejting BBB+, uz stabilne izglede
ZAGREB – Međunarodna bonitetna agencija Fitch Ratings potvrdila je dosadašnji, u ožujku 2020. godine dodijeljen kreditni rejting Erste banke, „BBB +”, uz zadržavanje stabilnih izgleda za dugoročno zaduživanje.
HNB upozorio na opasnosti kredita koji se nude putem društvenih mreža
UPOZORENJE
HNB upozorio na opasnosti kredita koji se nude putem društvenih mreža
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) u četvrtak je upozorila da se građanima područja pogođenih potresom putem društvenih mreža nude neregulirani zajmovi, apostrofiravši pritom opasnost od takvog načina zaduživanja.
Alen Kovač novi predsjednik Kluba glavnih ekonomista pri HUB-u
HUB
Alen Kovač novi predsjednik Kluba glavnih ekonomista pri HUB-u
ZAGREB – Direktor ekonomskih istraživanja Erste&Steiermärkische Bank d.d. Alen Kovač i Ivana Jović, direktorica ekonomskih istraživanja iz Privredne banke Zagreb d.d., novo su vodstvo Kluba glavnih ekonomista Hrvatske udruge banaka.
EIB trećinu ulaganja u 2020. usmjerio u ublažavanje posljedica pandemije
INVESTICIJE
EIB trećinu ulaganja u 2020. usmjerio u ublažavanje posljedica pandemije
ZAGREB - Europska investicijska banka (EIB) usmjerila je trećinu uloženih gotovo 77 milijardi eura u 2020. godini u neposredno ublažavanje posljedica pandemije covida 19, pokazuje izvješće objavljeno u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE