GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Komercijalna banka: Dobit u pola godine pala 36%

Komercijalna banka: Dobit u pola godine pala 36%
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2020 / 13:37
Autor: SEEbiz / Kamatica / Momentum
BEOGRAD - Nakon što je drugi kvartal doneo otežane uslove poslovanja, beogradska Komercijalna banka (KMBN) je objavila pad poslovanja u osnovnom biznisu tokom drugog tromesečja i prvih šest meseci.

U periodu januar-jun Komercijalna je zabeležila neto prihod od kamata u visini od 5,95 milijardi dinara, što je smanjenje od 5,6 odsto (pad u drugom kvartalu 8,3 odsto), dok je neto prihod od naknada i provizija dostigao 2,38 milijardi dinara, što je slabije za 8,6 odsto (smanjenje od 15 odsto u drugom kvartalu).

Usled moratorijuma na kredite i uvođenja karantina tokom prethodnog tromesečja snažno je pogođen gotovinski tok banke pa je nakon prvog kvartala u kojem je ostvaren neto priliv iz poslovnih aktivnosti od 4,4 milijarde dinara, u drugom kvartalu zabeležen priliv od svega 0,3 milijarde dinara.

Banka je u periodu januar-jun iskazala profit od 2,77 milijardi dinara što je 36 odsto slabije u odnosu na lani, delimično i zbog jednokratnih prihoda po osnovu naplate otpisanih plasmana koji su ostvareni prošle godine.

Aktiva Komercijalne banke na kraju juna iznosila je 457,6 milijardi dinara što je rast od početka godine od 5,8 odsto. Država je još uvek većinski vlasnik Komercijalne banke sa udelom od 83,2 odsto, dok bi do kraja godine trebalo da se sprovede krajem februara potpisan sporazum o prodaji ovih akcija slovenačkom NLB-u.

Tagovi: Komercijalna banka, poslovni rezultati, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Addiko banka dobitnik nagrade za inovativnost
PRIZNANJA
Addiko banka dobitnik nagrade za inovativnost
BEOGRAD – Addiko banka je dobitnik ovogodišnje Nagrade za inovativnost, kao jedina banka u Srbiji dobitnik ovog priznanja.
Jazbec i Elderson jedini kandidati za mjesto u izvršnom odboru ECB-a
KADROVI
Jazbec i Elderson jedini kandidati za mjesto u izvršnom odboru ECB-a
FRANKFURT - Nizozemac Frank Elderson i Slovenac Boštjan Jazbec jedini su kandidati koje su predložile njihove matične zemlje za nasljednika Yvesa Merscha u izvršnom odboru Europske središnje banke (ECB), objavio je čelnik eurogrupe.
Dinko Lucić ostaje na mjestu predsjednika Uprave Privredne banke Zagreb
KARIJERE
Dinko Lucić ostaje na mjestu predsjednika Uprave Privredne banke Zagreb
ZAGREB - Nadzorni odbor Privredne banke Zagreb je na sjednici održanoj 25. rujna 2020. donio Odluku kojom se u Upravu Banke na mandat od tri godine počevši od 12. veljače 2021. imenuju Dinko Lucić za predsjednika Uprave, Draženko Kopljar za člana Uprave (ista nadležnost) te Almir Krkalić za člana Uprave nadležnoga za poslovanje sa srednjim i velikim poduzećima i investicijsko bankarstvo.
Predsjednik Nadzornog odbora Addiko Banka podnosi ostavku
ODLAZAK
Predsjednik Nadzornog odbora Addiko Banka podnosi ostavku
BEČ - Predsjednik Nadzornog odbora Addiko Bank AG, Hans-Hermann Lotter, najavio je da podnosi ostavku na funkciju predsjednika i člana Nadzornog odbora Addiko bank AG sa završetkom godišnje skupštine u četvrtom tromjesečju 2020. godine.
Ping An Insurance povećao udjel u HSBC-u
DOKUP
Ping An Insurance povećao udjel u HSBC-u
HONG KONG - Ping An, osiguravajuća grupa iz Kine, najveći dioničar HSBC Holdings Plc, kupio je dodatni paket dionica u britanskoj banci i svoj udjel podigao na 8%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE