GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineske banke smanjile kreditiranje u julu

Kineske banke smanjile kreditiranje u julu
KREDITIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2019 / 18:03
Autor: SEEbiz / Tanjug
PEKING – Kineske banke su u julu smanjile kreditiranje, pokazali su danas objavljeni zvanični podaci.

Kineske banke su u julu odobrile nove kredite u iznosu od 1.060 milijardi juana (150,06 milijardi dolara), što je manje u odnosu na jun i ispod očekivanja analitičara, prema danas objavljenim podacima Narodne banke Kine.

Analitičari koje je anketirao Rojters predviđali su da će novi zajmovi pasti na 1.250 milijardi juana u julu, sa 1.660 milijardi juana u prethodnom mesecu.
Agregat novčane mase M2 porastao je u julu za 8,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazali su podaci, što je ispod procene analitičara koje je anketirao Rojters i koji su predviđali rast od 8,4 odsto.

Nivo problematičnih kredita (NPL) u kineskim komercijalnim bankama iznosio je krajem juna 1,81 odsto, što je blago više u odnosu na 1,8 odsto sa kraja prvog kvartala, saopštio je kineski bankarski regulator.

Tagovi: kineske banke
PROČITAJ I OVO
Dušan Banović novi predsjednik NO-a Slatinske banke
KADROVI
Dušan Banović novi predsjednik NO-a Slatinske banke
SLATINA - Nadzorni odbor Slatinske banke jučer je održao sjednicu na kojoj je Dušan Banović, dosadašnji zamjenik predsjednice Nadzornog odbora, izabran za novog predsjednika Nadzornog odbora.
NBS: Novi dnevni rekord u broju instant plaćanja
REKORDI
NBS: Novi dnevni rekord u broju instant plaćanja
BEOGRAD - U sistemu instant plaćanja Narodne banke Srbije (IPS NBS) i kliring sistemu NBS zabeležen je u ponedeljak, 21. septembra, novi dnevni rekordan broj transakcija.
ECB će prodavati dugove putem online trgovine
PRODAJA
ECB će prodavati dugove putem online trgovine
FRANKFURT - Europska centralna banka (ECB) priprema internetsko mjesto ili trgovinu u stilu diva Amazona gdje bi prodavala stotine milijardi eura bankarskih kredita, stvorenih kao rezultat koronavirusne krize. ECB ima za cilj ojačati ekonomiju i zasjeniti velike ulagače s Wall Streeta.
Sve više građana zadužuje se u kunama
KREDITI
Sve više građana zadužuje se u kunama

ZAGREB - Unatoč tome što nas guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić uvjerava da ćemo euro uvesti već 1. siječnja 2023., što je de facto za samo nešto više od dvije godine, podaci pokazuju da se građani i dalje sve više zadužuju u kunama, odnosno preferiraju kredite u domaćoj valuti.

Sberbank predstavio niz novih brendova
BRENDOVI
Sberbank predstavio niz novih brendova
MOSKVA - Sberbank je predstavio nove brendove za niz svojih usluga dostupnih individualnim i korporativnim kupcima u tvrtki Sber Conf, koja je također predstavila nove proizvode i usluge ekosustava Sber.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE