GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JPMorgan preuzeo fintech startup Renovite

JPMorgan preuzeo fintech startup Renovite
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2022 / 08:28
Autor: SEEbiz
NEW YORK- JPMorgan Chase pristao je preuzeti startup za plaćanja Renovite kako bi se obranio od prijetnji fintech tvrtki uključujući Stripe i Block, saznaje CNBC.

Banka, glavni igrač u areni globalnog plaćanja, rekla je da će kupnja Renovitea sa sjedištem u Fremontu u Kaliforniji ubrzati njezinu sposobnost uvođenja novih ponuda trgovcima.

Iako je JPMorgan najveći svjetski pružatelj trgovačkih usluga prema količini transakcija, brzorastući početnici, uključujući Stripe i Block, popeli su se na ljestvici posljednjih godina, zahvaljujući rastućoj prodaji e-trgovine i proliferaciji novih metoda plaćanja. Trgovci preuzimatelji ključni su pružatelji usluga iza scene koji omogućuju prodavačima da prihvate osobna i online plaćanja, zadržavajući mali dio svake transakcije.

Unatoč upravljanju sustavom plaćanja koji obrađuje više od 9 trilijuna dolara dnevno u nekoliko poduzeća, JPMorganov prihod od trgovine zastao je prošle godine jer banka zaostaje u nekim segmentima e-trgovine i ponudio je manje usluga od nekih fintech rivala, rekao je šef globalnog plaćanja Takis Georgakopoulos investitora na konferenciji u svibnju.

"Promjena te slike velika je priča iza naših ulaganja", obećao je tom prilikom Georgakopoulos.

Kupnja Renovitea, o kojoj je prvi izvijestio CNBC, najnovija je u nizu fintech poslova sklopljenih pod vodstvom izvršnog direktora Jamieja Dimona. Od kraja 2020. JPMorgan je kupio najmanje pet startupa, od ESG platforme za ulaganje do roboadvisora sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, uz niz manjih ulaganja u fintech.

Dimon je opetovano podizao uzbunu zbog prijetnje koju fintech igrači predstavljaju tradicionalnim bankama, posebno u vrlo konkurentnoj igri plaćanja.

Fintech igrači upotrijebili su obradu plaćanja za trgovce kao klin za pomoć u izgradnji ekosustava koji su dobili zapanjujuće ocjene. Također su općenito bili spretniji u omogućavanju novih metoda plaćanja poput ponuda Klarne i Affirma.

Dimon je bio prisiljen braniti sve veće troškove svoje banke ove godine dok ulaže milijarde dolara u tehnologiju usred pada dionica od 25% potaknutog strahovima od recesije.

Preuzimanje Renoivtea pokazuje da dugogodišnjeg izvršnog direktora nisu pokolebale zabrinutosti da previše troši na akvizije u tehnološkom sektoru.

Tagovi: JPMorgan, fintech, Renovite, Stripe, Block, Jamie Dimon
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE