GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JPMorgan pokreće digitalnu banku u Velikoj Britaniji

JPMorgan pokreće digitalnu banku u Velikoj Britaniji
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2020 / 21:19
Autor: SEEbiz
LONDON - JPMorgan Chase & Co. planira ući u američko tržište digitalnog potrošačkog bankarstva u narednih nekoliko mjeseci, nudeći niz štednih i kreditnih proizvoda pod svojom robnom markom Chase, izvijestio je Sky News pozivajući se na neidentificirane izvore.

Div s Wall Streeta razgovarao je s regulatorima oko osiguranja potrebnih odobrenja za rad u osobnom bankarstvu u Velikoj Britaniji, izvijestio je Sky. Nova će se usluga vjerojatno pojaviti kasnije ove godine, rekao je neimenovani izvor iz JPMorgana.

Glasnogovornik JPMorgan-a odbio je komentirati Bloomberg.

Njujorški JPMorgan skočio bi na tržište banaka potrošača koje je u snažnom usponu
Fintech igrači poput Monzo Bank Ltd. i Starling Bank Ltd. privukli su milijune kupaca koji traže alternativu tradicionalnim institucijama kao što su HSBC Holdings Plc i Barclays Plc.

Potencijalno lansiranje moglo bi dovesti i JPMorgan protiv internetske banke u vlasništvu Goldman Sachsa. nazvane Marcus, koja je otvorena u Velikoj Britaniji u rujnu 2018., iako je gradski izvor rekao Skyu da JPMorgan planira širi asortiman proizvoda. Očekuje se da će Marcus, koji nudi štedne račune, dodati još usluga jer povećava svoju prisutnost u Britaniji.

Žestoka konkurencija na ozloglašenom britanskom bankarskom tržištu možda već uzima svoj danak. Prošlog je tjedna N26 GmbH, njemačka digitalna banka koju je podržao investitor Peter Thiel, objavila da se povlači iz Britanije nakon četiri godine. Tvrtka je za svoje povlačenje krivila Brexit, no možda je razlog bio i u prenapučenom tržištu. Još jedna njemačka digitalna banka, Fidor banka, također je prošle godine napustila UK.

Tagovi: JPMorgan, digitalna banka, Brexit, N26, Goldman Sachs,
PROČITAJ I OVO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE