GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jes Staley napušta Barclays zbog veza s Epsteinom

Jes Staley napušta Barclays zbog veza s Epsteinom
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2021 / 19:55
Autor: SEEbiz
LONDON - Barclays je jutros objavio da je Jes Staley odstupio s mjesta glavnog izvršnog direktora nakon što su on i njegov odbor saznali za rezultate dvogodišnje istrage britanskih regulatora o njegovim vezama s Jeffreyjem Epsteinom.

Time je Staley postao posljednji u nizu poslovnih lidera koji se suočava s posljedicama veza s osuđenim seksualnim prijestupnikom.

Istraga se usredotočila na ono što je Staley rekao odboru o svojim vezama s Epsteinom. Muškarci su dijelili veze još od 1999. godine, kada je Staley vodio privatnu banku JPMorgan Chasea, a Epstein je bio izvor preporuka klijenata. E-poruke koje je JPMorgan podijelio s britanskim regulatorima sugerirale su da su dvojica muškaraca bili u prisnijem odnosu no što je Staley tvrdio. Staley je posjetio Epsteinov karipski otok tek 2015. Rekao je da je prekinuo veze s financijerom do trenutka kada je postao šef Barclaysa u prosincu te godine.

Regulatori su u konačnici prisilili Barclaysova šefa na odlazak. U priopćenju, odbor je rekao da su preliminarni zaključci istrage i Staleyjeva namjera da ih ospori doveli do njegovog odlaska. To implicira da je banka bila zadovoljna Staleyjevim objašnjenjem njegovog odnosa s Epsteinom, iako su regulatori djelovali opreznije. Pitanje koje se postavlja u londonskom Cityju i na Wall Streetu je: Zašto?

Odbor je stajao uz Staleyja od Epsteinova uhićenja 2019. i preporučio mu je da ostane prošle godine unatoč istrazi. Odbor je ponovio da izvješće nije otkrilo da je bankar zapravo znao za Epsteinove zločine. Staley je također zadržao podršku odbora unatoč tome što je bio prisiljen platiti milijunske kazne zbog svog pokušaja razotkrivanja zviždača 2016.

Tagovi: Jes Staley, Barclays, Jeffrey Epstein, JPMorgan
PROČITAJ I OVO
ESLJP: Hrvatska povrijedila prava dioničarima Croatia banke
PRESUDA
ESLJP: Hrvatska povrijedila prava dioničarima Croatia banke
ZAGREB - Europski sud za ljudska prava (ESLJP) presudio je da je Hrvatska povrijedila prava na pošteno suđenje i na mirno uživanje vlasništva bivšim dioničarima Croatia banke zbog propusta domaćih sudova da preispitaju vladinu odluku o povlačenju i poništaju dionica.
The Banker: Intesa Sanpaolo dobila nagradu za banku godine u Italiji
NAGRADE
The Banker: Intesa Sanpaolo dobila nagradu za banku godine u Italiji
ZAGREB - Intesa Sanpaolo (matična banka PBZ-a) ponovno je "Banka godine u Italiji" (Bank of the Year in Italy) prema The Bankeru, uglednoj publikaciji Financial Times Grupe.
The Banker: OTP banka je banka 2021. godine u Hrvatskoj
PRIZNANJA
The Banker: OTP banka je banka 2021. godine u Hrvatskoj
SPLIT – Prema izboru najprestižnijeg financijskog magazina The Banker OTP banka d.d. je najbolja banka 2021. u Hrvatskoj.
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
OPORAVAK
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
ZAGREB - Rast ukupnih kredita stanovništvu u listopadu iznosio je 4,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pri čemu su stambeni krediti porasli za 10,6 posto, istaknuto je u novim HUB Pregledima, naslovljenima "Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva uz povijesno najniže kamatne stope".
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
REVIZIJA
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je u srijedu da je Vrhovni sud donio rješenje kojim dopušta banci podnošenje revizije na presudu u slučaju Jušte Puharića, kao i da je Općinski građanski sud donio rješenje kojim se odgađa prijenos novčanih sredstava tužitelju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE