GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jamie Dimon: Akvizicija Franka bila je velika pogreška

Jamie Dimon: Akvizicija Franka bila je velika pogreška
NAKNADNA PAMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2023 / 09:09
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Glavni izvršni direktor JPMorgan Chase & Co., Jamie Dimon, nazvao je neuspjelu akviziciju tvrtke Frank na web stranici za financijsko planiranje fakulteta "velikom pogreškom" i obećao da će kasnije podijeliti zaključke.

'Osjećam se kao da su me prevarili': Pad cijene Tesle razljutio sadašnje vlasnike

Yellen kaže da SAD moraju poduzeti izvanredne korake kako bi spriječili neispunjenje obveza

"Reći ću vam lekcije koje sam ovdje naučio kada ova stvar bude van sudskog spora", rekao je Dimon u petak na konferencijskom pozivu na kojem se raspravljalo o zaradi u četvrtom tromjesečju.

JPMorgan tuži osnivača Franka, kojeg je kupio za 175 milijuna dolara 2021., zbog navodnog izmišljanja milijuna lažnih kupaca. Odvjetnik osnivača, Charlie Javice, osporio je optužbe. Debakl prijeti obnoviti zabrinutost oko potrošnje u najvećoj američkoj banci koja je mučila tvrtku veći dio prošle godine.

Dimon je ponovio svoju predanost strategiji tvrtke, rekavši da ne želi da JPMorgan bude toliko "prestrašen pogreškama da ne poduzmemo ništa". Akvizicije se provode po poslovnim linijama, dodao je, ali postoji centralizirani tim koji radi due diligence, a "mi to radimo već 20 godina."

Tagovi: Jamie Dimon, JPMorgan, Frank
PROČITAJ I OVO
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
NADZORNICI
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
MARIBOR - Nova KBM dobila je i nove supervizore nakon uspješnog preuzimanja od strane mađarske bankarske grupe OTP. To su postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath i Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva, navodi se u današnjoj objavi na Ajpesu.
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
GUBITAK
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
TOKYO - Japanska Softbank grupa neočekivano je zabilježila gubitak od 783 milijarde jena (5,5 milijardi eura) u trećem kvartalu, koji za grupu završava krajem prosinca. Veliki udarac poslovanju ovog investicijskog diva bilo je usporavanje tehnološkog sektora, prenosi francuska novinska agencija AFP.
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
REZULTATI
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
PARIZ - BNP Paribas, najveći zajmodavac u eurozoni, objavio je neto dobit nižu od očekivane u četvrtom tromjesečju, budući da su skok njezinih troškova rizika i viši operativni troškovi neutralizirali procvat u prodaji trgovanja.
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE