GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izvrsni rezultati Hrvatske poštanske banke

Izvrsni rezultati Hrvatske poštanske banke
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2021 / 18:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Neto dobit Hrvatske poštanske banke (HPB) u prvi h devet ovogodišnjih mjeseci iznosila je 207 milijuna kuna, što je 25,5 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćila je ta banka u petak.

Operativna dobit iznosi 277 milijuna kuna i viša je za 22,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na što je utjecala uspješna produžena turistička sezona te oporavak ekonomskih aktivnosti u zemlji, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je do sada u 2021. godini ostvaren snažan organski rast uz porast imovine od 9,2 posto, koja je 30. rujna iznosila 27,9 milijardi kuna.

Banka je, kako se navodi, "nastavila snažno podržavati hrvatsko gospodarstvo" i u uvjetima pandemije te je tržišni udio SME segmenta u Hamag Bicro garantnim shemama značajno iznad tržišnog udjela Banke: 36 posto turizam i sport, 39 kultura i mediji te 70 posto more, promet i infrastruktura.

Ističe se i porast kredita u segmentu stanovništva podržan povećanjem stambenih kredita od 14,7 posto.

HPB uz to sudjeluje u programu APN subvencioniranih kredita te je u posljednjem, šestom, krugu odobreno novih 270 milijuna kuna, kaže se u priopćenju u kojem se ističe i jačanje u digitalnom poslovanju pri čemu je volumen transakcija putem internetskog bankarstva porastao 25,8 posto, a putem mobilnog bankarstva 51,2 posto u odnosu na prvih devet mjeseci 2020. godine.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, HPB Invest
PROČITAJ I OVO
ESLJP: Hrvatska povrijedila prava dioničarima Croatia banke
PRESUDA
ESLJP: Hrvatska povrijedila prava dioničarima Croatia banke
ZAGREB - Europski sud za ljudska prava (ESLJP) presudio je da je Hrvatska povrijedila prava na pošteno suđenje i na mirno uživanje vlasništva bivšim dioničarima Croatia banke zbog propusta domaćih sudova da preispitaju vladinu odluku o povlačenju i poništaju dionica.
The Banker: Intesa Sanpaolo dobila nagradu za banku godine u Italiji
NAGRADE
The Banker: Intesa Sanpaolo dobila nagradu za banku godine u Italiji
ZAGREB - Intesa Sanpaolo (matična banka PBZ-a) ponovno je "Banka godine u Italiji" (Bank of the Year in Italy) prema The Bankeru, uglednoj publikaciji Financial Times Grupe.
The Banker: OTP banka je banka 2021. godine u Hrvatskoj
PRIZNANJA
The Banker: OTP banka je banka 2021. godine u Hrvatskoj
SPLIT – Prema izboru najprestižnijeg financijskog magazina The Banker OTP banka d.d. je najbolja banka 2021. u Hrvatskoj.
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
OPORAVAK
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
ZAGREB - Rast ukupnih kredita stanovništvu u listopadu iznosio je 4,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pri čemu su stambeni krediti porasli za 10,6 posto, istaknuto je u novim HUB Pregledima, naslovljenima "Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva uz povijesno najniže kamatne stope".
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
REVIZIJA
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je u srijedu da je Vrhovni sud donio rješenje kojim dopušta banci podnošenje revizije na presudu u slučaju Jušte Puharića, kao i da je Općinski građanski sud donio rješenje kojim se odgađa prijenos novčanih sredstava tužitelju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE