GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izgledan disciplinski postupak protiv menadžera Credit Suissea

Izgledan disciplinski postupak protiv menadžera Credit Suissea
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2023 / 21:06
Autor: SEEbiz
BERN - Švicarski financijski regulator (FINMA) objavio je danas da razmatra hoće li pokrenuti disciplinski postupak protiv direktora banke Credit Suisse nakon što je drugu po veličini banku u Švicarskoj prošli tjedan morala otkupiti najveća švicarska banka UBS.

Predsjednica FINMA-e Marlene Amstad rekla je za švicarske novine "NZ am Sontag" da je još otvoreno hoće li biti novih spašavanja banaka, te da je glavni fokus regulatora na očuvanju financijske stabilnosti.

Amstad je rekao da su u Credit Suisseu tijekom nekoliko godina napravljene brojne greške i da je došlo do manjka
odgovornosti u toj instituciji, prenio je Reuters.

FINMA je posljednjih godina provela šest javnih ovrha protiv Credit Suissea, podsjetio je Amstad.

Ocijenila je dobrom odluku švicarskih vlasti da Credit Suisseu otpišu dug od 17,39 milijardi dolara u sklopu spašavanja te banke.

Izvršni direktor FINMA-e Urban Angern rekao je u odvojenom intervjuu za novine "Zontags Zeitun" da je regulator dosljedno intervenirao u ovim slučajevima i da je to imalo učinka.

Angern je istaknuo da postoje otvoreni razgovori o proširenju nadležnosti FINMA-e, poput ovlasti izricanja novčanih kazni.

UBS je prošlog tjedna pristao kupiti Credit Suisse za 3,26 milijardi dolara dionica i do 5,43 milijarde dolara gubitaka u spajanju dviju banaka koje su projektirale švicarske vlasti.

Tagovi: Credit Suisse, UBS, Marlene Amstad, Švicarska narodna banka, Sillicon Valley Bank, Signature Bank
PROČITAJ I OVO
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE